9.12.19

Excessive Moonlight...

Indian Jewelry





Γιατί ενόχλησε ο Αντώνης Σαμαράς;

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο λόγος του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έκλεψε τις εντυπώσεις και εισέπραξε ζωηρό και αυθόρμητο χειροκρότημα.
Όμως φέτος ο λόγος του πρώην πρωθυπουργού κάποιους ενόχλησε. Και οι Συριζαίοι είναι πολύ λογικό να του επιτίθενται. Είναι ο κατ’εξοχήν ιδεολογικός τους αντίπαλος.
Επίσης είναι εξίσου λογικό να του επιτίθενται και οι σοσιαλποταμίσιοι, καθώς διαφωνούν σε όλα τα επίπεδα μαζί του. Τόσο στα εθνικά θέματα όσο και στο μεταναστευτικό, μιλούν άλλη γλώσσα.



Όμως πώς δικαιολογείται το γεγονός ο Αντώνης Σαμαράς να δεχτεί επίθεση και μέσα από το κόμμα του; Τι ενόχλησε και ποιους;


Είναι το μεταναστευτικό το υπ’αριθμόν 1 πρόβλημα της Ελλάδας;

Αν βασιστεί κανείς στις επίσημες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις το μεταναστευτικό θεωρείται ως το υπ’αριθμόν 1 πρόβλημα της χώρας μας. Πράγματι, τα ΜΜΕ καυτηριάζουν, σε καθημερινή βάση, αναρίθμητες πτυχές της αδιέξοδης κατάστασης που επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανακοινώνουν προθέσεις της κυβέρνησης για τη λήψη πιο αποτελεσματικών μέτρων, αν και αυτά παραμένουν γενικώς αδιευκρίνιστα, καθώς εξαγγέλλει τη σύγκλιση συσκέψεων επί συσκέψεων για την εξεύρεση λύσεων.




Παράλληλα, ωστόσο, μια σειρά χειρισμών ή αποχής από απολύτως ενδεδειγμένες ενέργειες δημιουργεί βασανιστικές αμφιβολίες για το αν, πράγματι, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επίλυση του μεταναστευτικού. Θα αναφερθώ σε κάποιες από τις σκοτεινές αυτές πλευρές αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, επιλέγοντας κάποια αποκαλυπτικά σημεία της πρόσφατης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με αρμόδιους κοινοτικούς...