3.1.17

Εμβατήριο Πένθιμο και Κατακόρυφο...

Μωρά στη Φωτιά






Άνανδρη επίθεση του Guardian στον τραυματία Πάνο Καμμένο!



Με καινούργιο κατάπτυστο δημοσίευμα σχετικά με το ατύχημα του ΥΠΕΘΑ ενώ έκανε σκι στις Άλπεις η βρετανική εφημερίδα δυσφημεί για άλλη μια φορά την Ελλάδα περιγράφοντας την πραγματικότητα.




Με κεντρικό τίτλο «Έλληνας υπουργός που έπαθε ατύχημα στο σκι αρνείται να βγάλει τη στολή του κομάντο» η γνωστή ανθελληνική εφημερίδα ασχολείται για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα με την πατρίδα μας σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσει τα γνωστά σκοτεινά συμφέροντα...


Ο επικίνδυνος κύριος Σώρρας…



Είμαι από τους ανθρώπους που γελούσαν με την υπόθεση Αρτέμη Σώρρα. Έναν τύπο με αστεία φάτσα που έγραφε σε ανορθόγραφα κεφαλαία, υποστήριζε φαιδρές συνομωσιολογίες και πίστευε σε ερπετάνθρωπους και άλλα τέτοια. Ακόμα και οι ακραίες –στα όρια του Ναζισμού- θέσεις του δε με ενοχλούσαν. «Έλα μωρέ, γραφικός είναι» έλεγα. Άσε που θα έκοβε σίγουρα ψήφους από ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή.




Ωστόσο με την άγρια δολοφονία της παιδοψυχολόγου Θώμης Κουμπούρα πριν λίγες μέρες συνειδητοποίησα πόσο έξω είχα πέσει. Βλέπετε, ο φόνος που αρχικά αντιμετωπίστηκε ως «έγκλημα πάθους» φαίνεται πως κρύβει πολύ περισσότερα μια και ο βασικός ύποπτος, Χρήστος Μπαλαντίνας, αποτελούσε (υπάρχουν άπειρα σχετικά βίντεο στο YouTube) πρωτοπαλίκαρο του Σώρρα στην οργάνωση του οποίου είχε ενταχθεί και το θύμα...


Ποιοι θέλανε να φάνε τον υπουργό σταυραετό;



Δυστυχώς, όλες οι απαισιόδοξες προβλέψεις των φύσει μίζερων επαληθεύτηκαν. Το 2017 ξεκίνησε στραβά, και όπως όλα δείχνουν θα είναι χειρότερο από το 2016. Και δεν συντελεί σε αυτό η τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ή οι νέες βαρβάτες αυξήσεις σε πολλά είδη βασικής ανάγκης που άρχισαν από χθες… ούτε το ρεζιλίκι που επιφύλαξαν για τα δημόσια νοσοκομεία μας τα ξένα ΜΜΕ… Όχι.  Ο βασικός λόγος που το 2017 ξεκίνησε άσχημα είναι το περίεργο περιστατικό που συνέβη χθες στις χιονισμένες Άλπεις, στο οποίο η χώρα έχασε (ευτυχώς προσωρινά) έναν από τους μπροστάρηδές της.

 
Η ύπουλη ενέδρα

Αναφέρομαι στην αλλόκοτη αυτή ιστορία, την οποία μέχρι να επιβεβαιώσουμε, χρειάστηκε να κινητοποιήσουμε όλον τον μηχανισμό του δημοσιογραφικού μας ομίλου, για τις φήμες δηλαδή που θέλανε πρωτοκλασάτο υπουργό της κυβέρνησης να χάνεται στα χιόνια! Τελικά, μετά από πολλές προσπάθειες, η αλήθεια βγήκε στο φως, και ήταν πολύ πιο «επικίνδυνη» απ’ ότι αρχικά πιστεύαμε...


Όταν οι σκύλοι νόμισαν ότι είναι καμηλιέρηδες…



Το 1951 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκδίδουν την σειρά της Ανασυγκρότησης. Φιλοτεχνημένη από τον Γιάννη «Jean» Μεταλλινό. Η χαλκογραφική σειρά αποτελείται από έξη γραμματόσημα. Για την Βιομηχανία (700δρχ), την Αλιεία (800δρχ), την Ανοικοδόμηση (1300δρχ), την Γεωργία (1600δρχ), την Υφαντουργία  (2.600δρχ) και τον Εξηλεκτρισμό (5000δρχ). Τις υποδομές που η τότε Ελλάδα έπρεπε να αναπτύξει ώστε να σταθεί στα πόδια της μετά τον εμφύλιο.




Την σειρά θυμήθηκα μετά το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Liberal, το οποίο μεταξύ άλλων έλεγε ότι το 2017 πρέπει να μεταδοθεί «σε κάθε γωνιά της χώρας ένα νέο πατριωτικό όραμα, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να σταθεί ξανά δυνατή και περήφανη»…


Τη μιζέρια την κατάλαβαν ακόμη και τα παιδιά…



Έχω επιλέξει συνειδητά τα τελευταία χρόνια να πίνω έναν καφέ στο καφενείο της γειτονιάς. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έκανα το ίδιο. Μπήκαν δύο αγοράκια να πουν τα κάλαντα. Αφού δώσαμε ότι δώσαμε τα ρώτησα "τι κάνατε σήμερα;" και μου απάντησαν:  "χάλια 2,5 ώρες πήγαμε σε μαγαζιά και μαζέψαμε 9,85 ευρώ ο καθένας. Τα Χριστούγεννα μαζέψαμε 40 ευρώ καθένας, σήμερα δεν έδιναν τίποτα, πάγωσαν τα χέρια μας, πάμε σπίτι".




 Η απάντηση αυτών των παιδιών είναι η εικόνα της Ελλάδας. Αυτή που οι Κυβερνώντες την βλέπουν ως τουλάχιστον Παράδεισο. Η συρρίκνωση του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών, καθρεφτίστηκε στα μάτια των παιδιών. Μέσα σε μια εβδομάδα τα παιδιά μάζεψαν 4 φορές λιγότερα χρήματα.
Αυτό καταφέρατε κύριοι με την περήφανη διακυβέρνηση. Να μαζεύουν τα παιδιά 9,85 ευρώ από τις 07.30 -10.00.