19.5.15

Who Are You?

The Who




Στον κόσμο του Marlboro…



Μετά από τέσσερις μήνες στον... κόσμο του Marlboro ήρθε η ώρα να επικρατήσει η λογική και όχι οι τρέλες της πλειονότητας των κυβερνητικών στελεχών που είχαν αναγάγει σε επιστήμη το καραμπινάτο ψέμα.



Η διαβόητη σκληρή διαπραγμάτευση αποδείχθηκε μια φούσκα που θα κοστίσει στη χώρα μερικά δισ. πρόσθετα μέτρα αν με κάποιον τρόπο φθάσουμε ποτέ σε συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές…

Είπαν και μια κουβέντα παραπάνω…



Όλα στη ζωή (ή τουλάχιστον στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ) είναι… σχήμα λόγου.
Το είχε πει (με άλλα λόγια) ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιάννης Μπαλάφας, μόλις πριν από λίγες μέρες.
Δεν υπάρχει στο πρόγραμμά μας, είπε, ούτε πως «το μνημόνιο θα καταργηθεί με ένα άρθρο κι ένα νόμο» ούτε πως «θα σκίσουμε τα μνημόνια».




Το επανέλαβε προχτές η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως αυτή η έκφραση (να θυμίσουμε το είχε πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής) ήταν απλώς ένα σχήμα λόγου!


Όλα μα όλα είναι εγκέφαλος!



Οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν την ψευδαίσθηση πως υπάρχει ψυχή, αφού όλα -και τα συναισθήματα- προέρχονται και ελέγχονται από τον εγκέφαλο, λέει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κορυφαίος Έλληνας νευροεπιστήμων της διασποράς Γιώργος Παξινός.
Αρνείται ότι υπάρχει καν ελεύθερη βούληση στον άνθρωπο, δηλώνει άθεος και φανατικός ποδηλάτης, ενώ τονίζει ότι η θέση της Ελλάδας πρέπει να είναι στην Ευρώπη. 




O Γιώργος Παξινός είναι μέλος (αντεπιστέλλον) της Ακαδημίας Αθηνών από το 2012 και της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών από το 2009. Είναι διεθνώς γνωστός και πολυβραβευμένος για τη συμβολή του στη νευροανατομία και στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου του ανθρώπου και των ζώων.
Τα συγγράμματά του και οι έρευνές του έχουν ανοίξει νέους δρόμους στην καταπολέμηση νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ…


Ο ασυμβίβαστος ΣΥΡΙΖΑ…



Με κάθε μέρα που περνάει, με τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομίας και το στράγγισμα κάθε προσωπικού, οικογενειακού, εταιρικού και κρατικού ταμείου, διαφαίνεται πλέον ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές – για τον απλό λόγο ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να προχωρήσει προς οποιονδήποτε συμβιβασμό.



Οπότε ή θα αλλάξει η κυβέρνηση, σε μεγάλο ή μικρό βαθμό, ώστε να επέλθει σχήμα που μπορεί να διαπραγματευθεί μια λύση, ή η χώρα θα συνεχίσει να παραδέρνει στην καταιγίδα…


Θα αποδειχτεί ο Αλέξης… κατσαρίδα;



Περιχαρείς πολλοί φίλοι στα σόσιαλ μήντια τις τελευταίες μέρες.
Προεξοφλούν την πτώση της νεαρής κυβέρνησης και τον πολιτικό θάνατο του Τσίπρα, είτε επιλεγεί ο "έντιμος συμβιβασμός" είτε επιλεγεί η υπερήφανη ρήξη.




Προσωπικά δεν θεωρώ καθόλου δεδομένη την καταψήφιση ενός νέου μνημονίου από τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την οποία θα μπορούσε να τεθεί θέμα νέας κυβέρνησης, δικομματικής, τρικομματικής ή τετρακομματικής.
Αλλά ακόμη κι αν κάνει κυβέρνηση με τους λεγόμενους Ευρωπαϊστές του Κοινοβουλίου δε νομίζω πως θα είναι ο πολίτικος του θάνατος, αλλά αντίθετα, ίσως αυτό το γεγονός να είναι η αναβάπτιση του σε νέο Ανδρέα...


Σχήμα λόγου και η υπόσχεση του Πανούση;



Το είχα γράψει και άλλη φορά. Τότε που πρωτοανέλαβε ο Σύριζα, και που ο κάθε νέος υπουργός δήλωνε ότι του κατέβαζε η κούτρα του.
Και το είχα γράψει με αφορμή τις δηλώσεις του «εγκληματολόγου» (και καλά) Γιάννη Πανούση, ότι θα μειωθούν στο ελάχιστο οι αστυνομικοί που φυλάνε επώνυμους στόχους, με σκοπό να ενισχυθούν οι μάχιμες μονάδες, να ισχυροποιηθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, μπλα μπλα μπλα.




Και τι είχα γράψει; Ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο κάθε νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης λέει το ίδιο παραπάνω παραμύθι.
Χωρίς να το εννοεί.
Και μετά από έναν δυο μήνες, όχι μόνο δεν μειώνονται οι αστυνομικοί «βαστάζοι» των επωνύμων, αλλά όλο και περισσότεροι απασχολούνται σε αυτή τη θέση «τούφα», στη συνοδεία και φύλαξη δηλαδή των μαϊντανών στόχων (στόκων)…