5.7.14

Fallen Angel...

The Elbow




Ψεκασμένοι…



Αρχίζω να πιστεύω ότι ο Καμμένος έχει δίκιο κι ότι κάποιοι μας ψεκάζουν.
Δεν εξηγείται διαφορετικά πώς ο ΣΥΡΙΖΑ σκαρφίστηκε καλοκαιριάτικα και πριν από τα προημιτελικά του Μουντιάλ να κάνει δημοψήφισμα εναντίον της... ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.




Ούτε εξηγείται διαφορετικά ότι πέραν των ορίτζιναλ ψεκασμένων, λέγεται ότι στην πρωτοβουλία σκέπτεται να ανταποκριθεί θετικά και η... ΔΗΜΑΡ, η οποία έως τώρα πολιτευόταν στις τάξεις του ορθολογισμού!..
Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή, για να διαπιστώσουμε το μέγεθος του ψεκασμού…

Αλέξη… φέρνεις 80ς!



Παρακολουθώ με προσοχή τον Αλέξη Τσίπρα στις δημόσιες εμφανίσεις του. Έσπαγα καιρό το κεφάλι μου∙ κάποιον μου θυμίζει έντονα, έλεγα μέσα μου, αλλά δεν μπορούσα να βρω ποιον.
Ώσπου μια μέρα, κατάλαβα.



Ο Αλέξης μου θύμιζε κάτι ομορφόπαιδα συμμαθητές μου στα νιάτα τους, κυρίως Κνίτες και Πασόκους για να λέμε την αλήθεια (συγνώμη, παιδιά), που τρομερά δημοφιλείς, σάρωναν στα αμφιθέατρα και στα καφενεία.

Το συντεχνιακό κράτος.



Το 1961, όταν ο Τζον Φ. Κένεντι ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ δέχθηκε μια πολύτιμη παρατήρηση από τον γκουρού των κεϊνσιανών οικονομικών Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ. «Θα ανακαλύψεις», του είπε, «ότι το κράτος είναι τέτοιος οργανισμός που ενώ κάνει στραβά τα μεγάλα πράγματα, κάνει στραβά και τα μικρά πράγματα».



Στην Ελλάδα το είδαμε αυτό, αλλά βλέπουμε και κάτι περισσότερο. Διαπιστώνουμε ότι το κράτος αδυνατεί να κάνει τις «νεοφιλελεύθερες» μεταρρυθμίσεις, αδυνατεί να κάνει και τις «σοσιαλιστικές»...


Η ΔΕΗ και ο Σύριζα…



Η πώληση της ΔΕΗ έχει δημιουργήσει μείζον θέμα στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο Συριζα αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση της όπως επίσης και οι συνδικαλιστές.




Ο λόγος : Kάτι ψελλίζουν περί δημόσιας περιουσίας κλπ .
Είναι λοιπόν δημόσια περιουσία η ΔΕΗ.
Ας το δούμε ψύχραιμα ανατρέχοντας στο παρελθόν υιοθετώντας μόνο γεγονότα και χωρίς να έχω την διάθεση να κατηγορήσω κανένα.


Επιστράτευση και απόλυση… τώρα!



Μάλλον εξ αιτίας της χαμηλής μου νοημοσύνης, αδυνατώ να κατανοήσω τι λόγο έχουν οι συνδικαλιστές του δημοσίου –και στην προκειμένη περίπτωση της ΔΕΗ- αναφορικά με τις κυβερνητικές επιλογές σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας επιχείρησης.




Αν, δηλαδή μια εταιρεία θα είναι υπό κρατικό ιδιοκτησιακό καθεστώς ή αν θα ιδιωτικοποιηθεί.
Πολύ περισσότερο, αφού είναι διασφαλισμένες οι θέσεις εργασίας…


Αφιερωμένο σε όλους όσοι είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1980..



Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.



Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή…
Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί…