12.8.13

Κάτι δεν πάει καλά με την Αμερική…



Όταν η αμερικανική κυβέρνηση, με απόφαση και εντολή του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, κλείνει δεκάδες πρεσβείες και προξενικά γραφεία στο εξωτερικό, και όταν ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου τηλεφωνούν στους διευθυντές εφημερίδων και τηλεοπτικών δικτύων και θερμοπαρακαλούν να μην αποκαλύψουν πληροφορίες που αφορούν την τρομοκρατία, τότε η Αμερική, η μόνη υπερδύναμη, έχει τεράστιο πρόβλημα.




Προκάλεσε κάκιστη εντύπωση η δημοσιοποίηση από το CNN της κυβερνητικής έκκλησης, αλλά και η αποδοχή από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο της αυτολογοκρισίας του…

Welcome back, Αντώνη…



Αγαπητέ μου Αντώνη, με μεγάλη χαρά έλαβα τα νέα σου από την Ουάσιγκτον και αναθάρρησα κάπως, καθότι πολύ πεσμένος τον τελευταίο καιρό κι όλα λάθος τα ‘κανα, ακόμη και τα γεμιστά που νόμιζα ότι το ‘χω.





Σε είδα όμως στην τηλεόραση, με μια γεύση τρικυμίας στα χείλη (μα πού γύριζες;) και με τη θεαματική, πορφυρόχρυση γραβάτα σου σε πλήρη άνθιση και σε καμάρωσα, αδιαφορώντας για τον Δημήτρη που χρόνια έχει την άποψη ότι «καλά θα κάνουν όλοι αυτοί να πάνε να κρεμαστούν με τις γραβάτες τους» (εσείς είστε όλοι αυτοί, αν δεν κατάλαβες).
Αλλά μη δίνεις σημασία.
Ο Δημήτρης μόλις έχει αρχίσει ψυχανάλυση και βλέπει μια ενόρμηση θανάτου σε όλα, ακόμα και στο θόρυβο του πλυντηρίου, άρα γιατί όχι και σε μια γραβάτα;


Ψηλός, ξανθός, πρασινομάτης, και χρυσαυγίτης; Μπα……



Εδώ και πολλά χρόνια, παρακολουθώντας το «τσίρκο» της πολιτικής μας σκηνής, είχα μια μεγάλη απορία.
Από την εποχή ακόμη που η Χρυσή Αυγή αποτελούσε μια ακόμη αμελητέα και γραφική περίπτωση «πολιτικού» μορφώματος, αποτελούμενη από διάφορα ανερμάτιστα ημιμαθή ανεμομαζώματα.



Πως είναι δυνατόν, αναρωτιόμουν, να υπάρχουν Έλληνες, και μάλιστα (κατά δήλωσή τους) πατριώτες, που να θαυμάζουν εκείνους που μακέλεψαν την Ελλάδα (και όχι μόνο);
Πως γίνεται κάτι τέτοιο;
Την ίδια ώρα που οι «προδότες» κουκουέδες πολεμούσαν τους Γερμανούς στα βουνά;


Ποιός ήταν ο Erwin Schrödinger;



Η google τιμά σήμερα τον Έρβιν Σρέντιγκερ διάσημο Αυστριακό Φυσικό.
Ο Έρβιν Σρέντινγκερ, ο οποίος γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1887 στη Βιέννη, ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους επιστήμονες στον τομέα της Θεωρητικής Φυσικής, ισάξιος των Aϊνστάιν, Planck, Heisenberg, ως προς τη δημιουργία της σύγχρονης εικόνας της φύσης.




Στη διάρκεια της πανεπιστημιακής καριέρας του ασχολήθηκε με τη Στατιστική φυσική, τη Θερμοδυναμική, την Ηλεκτροδυναμική, την Κοσμολογία, τη Βιολογία, τη Φιλοσοφία, αλλά κυρίως με την Κβαντική φυσική.


Βόθρος!



Μου γράφει ένας αναγνώστης:
«Την περίοδο 2000-2004 εργαζόμουν ως ωρομίσθιος καθηγητής σε κολυμβητήριο μεγάλου δήμου του Λεκανοπεδίου. Το κολυμβητήριο αυτό είναι το μοναδικό της περιοχής.
Ήταν δε η πρώτη φορά που εργαζόμουν ως καθηγητής. Αφού ξεκίνησα να εργάζομαι, ανακάλυψα με έκπληξη τα κάτωθι: το κολυμβητήριο διέθετε μόνο έναν γυμναστή (εμένα) για τα 600 και πλέον άτομα που είχαν γραφτεί σε αυτό. Όλα αυτά με μισθό ωρομισθίου 5,75 ευρώ την ώρα.




Ο “υπεύθυνός μου”, που ήταν γυμναστής, όπως εγώ (καθηγητής Φυσικής Αγωγής), έκανε δουλειά γραφείου, διότι ήταν… μόνιμος!
Ο ίδιος, επίσης, μου είχε εκμυστηρευτεί ότι έγινε μόνιμος, κάνοντας αυτός και άλλα 2-3 άτομα “διαδήλωση” στο κέντρο της Αθήνας!
Την άλλη μέρα ήμασταν μόνιμοι, μου είπε.
Την ίδια περίοδο που το κολυμβητήριο διέθετε μόνο έναν ωρομίσθιο καθηγητή (εμένα), διέθετε επίσης ως προσωπικό 10 κηπουρούς.
Τα δέντρα του κολυμβητηρίου ήταν εφτά μετρημένα! Διέθετε, επίσης, 20 φύλακες και 10 καθαρίστριες».


Simple things for simple minds….



1ο  Πρόβλημα:
Όταν η NASA άρχισε να στέλνει αστροναύτες στο διάστημα, ανακάλυψαν πως οι στυλογράφοι δεν δούλευαν με βαρύτητα μηδέν,
αφού η μελάνη δεν κατέβαινε για να γράψει.
Μετά από 6 χρόνια και κόστος 12.000.000 δολάρια, έφτιαξαν έναν στυλογράφο ο οποίος δούλευε: κάτω από μηδέν βαρύτητα, ανάποδα, μέσα στο νερό, σε οποιαδήποτε επιφάνεια και με θερμοκρασίες που κυμαίνονταν από πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός μέχρι τους 300 βαθμούς Κελσίου.



Λύση: Και οι Ρώσοι; Τι έκαναν; …Χρησιμοποίησαν μολύβια!



Και είναι ακόμη … Αύγουστος!





Αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε διπλή ή και σε τριπλή σειρά ακόμη και στους πλέον κομβικούς άξονες της πόλης, όπως είναι η Βασιλίσσης Όλγας και η Τσιμισκή, λεωφορειολωρίδες κατειλημμένες από τα ταξί, φορτηγά που ξεφορτώνουν εμπορεύματα καταμεσής των δρόμων αλλά και ...πεζόδρομοι παραδομένοι στα δίκυκλα και στα Ι.Χ. είναι ορισμένα μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα την οποία παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη.




Η απόφαση για την κατάργηση της Δημοτικής αστυνομίας έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στην καθημερινή λειτουργία της πόλης, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από επαγγελματίες και εμπόρους αλλά και από τους πολίτες, που υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία κατά τις μετακινήσεις τους.