26.11.18

Οι σκοταδιστές της… «Προόδου»!


Υπάρχει μια νέα «καραμέλα» που άρχισαν να πιπιλάνε οι «προοδευτικοί». Γιατί: «πενία τέχνας κατεργάζεται!
Στην περίπτωσή μας πενία επιχειρημάτων - «τέχνας» προπαγάνδας
Πρόκειται για το νεόκοπο σύνθημα περί «θρησκευτικής ουδετερότητας» του Ελληνικού κράτους. Πράγμα που εμφανίζουν μάλιστα ως «μεγάλη μεταρρύθμιση». Και τσιμπάνε κάπως, διάφοροι υποτίθεται «απέναντι» από το ΣΥΡΙΖΑ.
«Φιλελέδες», «προοδευτικάριοι» και λοιπές απροσάρμοστες «φυλές» ανοήτων, αγραμμάτων και «δήθεν»





Παλαιότερα το έλεγαν «χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας».
Τώρα αυτό το: «χωρισμός» δεν τους παίρνει και το αποφεύγουν. Προτιμούν λοιπόν, το: «θρησκευτική ουδετερότητα»…
Που σημαίνει ένα πράγμα: Να εξαλειφθούν όλες οι αναφορές στην Ορθοδοξία από το Σύνταγμα, από τους θεσμούς και από τη δημόσια σφαίρα…


Space Oddity...

David Bowie





It’s the security stupid…


Η ενίσχυση της άκρας δεξιάς είναι εμφανής σχεδόν παντού εκτός από την Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι ακροδεξιοί μέσα τους αλλά ψηφίζουν αριστερά. Εν πάση περιπτώσει, όπου παρατηρείται ενίσχυση της άκρας δεξιάς, συντρέχουν, συνοπτικά, τρεις αιτίες.





Η πρώτη είναι η συνειδητοποίηση της διχοτομίας μεταξύ κέντρου και περιφέρειας: όσο μακρύτερα ζουν οι πληθυσμοί από το κέντρο ― τη μεγαλούπολη, την πρωτεύουσα ή τη μητρόπολη ― τόσο πιο επιρρεπείς είναι στα μικροαστικά κινήματα που συνδυάζουν εθνικισμό και επαρχιωτισμό· που εκδηλώνουν δυσαρέσκεια για τις ελίτ και για τον τρόπο ζωής του άστεως.
Οι λαϊκιστές της δεξιάς (και της αριστεράς) επενδύουν στους «επαρχιώτες» που ― κι εδώ έγκειται μια μεγάλη αποτυχία των ανεπτυγμένων χωρών ― διαμαρτύρονται για τις ελλιπείς υποδομές και για τον ναρκισσισμό της κεντρικής εξουσίας…