22.2.15

While my guitar gently weeps....

Santana




Όχι σύντροφοι, είναι μνημόνιο...



Δεν μπορούμε να βιάσουμε τη λογική και την πραγματικότητα για καμιά σκοπιμότητα.
Η ρητορεία δε, ότι πρέπει να κρυφτούμε πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα γιατί αν καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει η Χρυσή Αυγή, που αμήχανα κάποιοι μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζουν πέρα από αντί- αριστερή και αντί- επιστημονική θα αποδειχθεί καταστροφική τόσο για το ΣΥΡΙΖΑ όπως και εν τέλει για το φρόνημα του λαού και άρα τη χώρα.




Η κυβέρνηση υποχώρησε και ζήτησε παράταση του προγράμματος, το οποίο πράγματι είναι ενιαίο και συντίθεται από τη δανειακή σύμβαση και τις δεσμεύσεις που η χώρα αναλαμβάνει ως αντάλλαγμα της σύμβασης.
Το θεώρημα περί διαχωρισμού των δύο το οποίο κάποια στιγμή πριν περίπου ένα χρόνο ανακαλύφθηκε από ορισμένους δεν είχε εξαρχής καμία βάση…

Πλήρης υποταγή στους δανειστές…



Δείτε τι συμφώνησε η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, η οποία θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα άρθρο, θα έδιωχνε την τρόϊκα με τις κλωτσιές, θα διέγραφε το χρέος και θα εφάρμοζε το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».




1.- «Το Eurogroup επαναλαµβάνει την εκτίµησή του για τις αξιοσηµείωτες προσπάθειες προσαρµογής που αναλήφθηκαν από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών»
Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αποδέχεται ότι επί Σαμαρά όχι μόνον δεν ….καταστράφηκε η χώρα, αλλά έγιναν αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής!


ΠΑΣΟΚ: Τέλος ψευδαισθήσεων - Η χώρα πάει χιλιόμετρα πίσω!



Για «ταπεινωτικό τέλος των ψεμάτων και των ψευδαισθήσεων» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αντιδρώντας στην απόφαση του Eurogroup.
Όπως αναφέρει, «η χώρα, με τη ψυχή στο στόμα, πάει χιλιόμετρα πίσω».
«Τελείωσαν τα μεγάλα και εύκολα λόγια. Ας δούμε λοιπόν που ήμασταν πριν τις εκλογές και που είμαστε τώρα μετά από ένα μήνα «σκληρής» θεαματικής διαπραγμάτευσης.




Πριν τις εκλογές είχαμε δίμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος ( που έληξε στις 31.23.2014 ) και δύσκολες διαπραγματεύσεις επί της ουσίας που οδηγούσαν στο κλείσιμο του προγράμματος, στην καταβολή των δόσεων του 2014 και στο πέρασμα σε μια νέα φάση, αυτήν της προληπτικής πιστωτικής γραμμής με «μαξιλάρι» τα 11 δις του ΤΧΣ που είχαν μείνει αδιάθετα.
Στόχος ήταν επίσης η μετατροπή του προγράμματος του ΔΝΤ, που λήγει το Μάρτιο 2016, σε προληπτικό ώστε η Ελλάδα να διαλέγει μεταξύ εταίρων και αγορών με κριτήριο το καλύτερο επιτόκιο» αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα…

 

Γερμανοτσολιάδες…



Είμαι κιμπάρης άνθρωπος. Όταν κάνω κινήσεις, δεν είναι μετρημένες – μια φορά ζούμε βρε αδερφέ.
Έτσι, κι όταν είπα θα φτιάξω σπίτι, το’ θελα πλούσιο.
Σε αριστοκρατική γειτονιά, μακριά από γύφτους, ναι, στα χαμηλά γεννήθηκα, αλλά τώρα που πιάστηκα δεν τους αντέχω.
Μονοκατοικία δίπατη, πετρόχτιστη, με κήπο, πρασιές, λουλούδια, πέργκολες, βραχάκια, καταρράκτες, εσωτερική πισίνα.
Και βέβαια, στεγασμένη ψησταριά. Ναι μωρέ, να φωνάζω τις Κυριακές τα παιδιά, φίλους απ’ την οργάνωση παλιά, να ψήνουμε 5-6 κιλά παϊδάκια πίνοντας μπύρες, μετά το μπάνιο στην πισίνα.



Λεφτά δεν είχα στη μπάντα, τα κορόϊδα ζορίζονται και κάνουν μασούρια, εγώ καλοπέρναγα. Αλλά έχουν οι τράπεζες.
Πήγα, μού ‘δώσαν. Και χωρίς πολλά-πολλά.
Χρόνια βλέπεις διευθυντής στο Δημόσιο, ν’ αγιάσουν τα κόκκαλα του Αντρέα που και μας διόρισε και κατάργησε τα κριτήρια για τις διευθυντικές θέσεις. Τεκμαιρόταν, είπε ο τραπεζίτης, ότι είχα πιστοληπτική ικανότητα.
Εγώ αυτό δεν το κατάλαβα τι ακριβώς ήταν, αλλά τα λεφτά τα πήρα. Υπέγραψα μόνο κάτι χαρτιά, για το τυπικό. Και συμφώνησα να ξεκινήσω να ξοφλάω μετά δυο χρόνια, μήνα το μήνα…

 

Η ανακωχή της Τυρινής…



(Λήμμα από το Λεξικό των κατά συνθήκην συνθηκών, 2115)

 Ως ανακωχή της Τυρινής, αναφέρεται πράξη μεταξύ Eurogroup και Ελλάδας, ένα κείμενο συναντίληψης που παρουσιάστηκε τις τελευταίες βραδυνές ώρες της Παρασκευής, 21ης Φεβρουαρίου 2015.



Στην εποχή της, επικράτησε ο όρος μακριά γαιδούρα από ένα ξεχασμένο παιδικό παιχνίδι σαρκικής τελετουργίας μεταξύ αρρένων που είχε εκφυλισθεί σε τελετουργικη απομίμηση επαλλήλων βινήσεων, καθώς η Ανακωχή έγινε σε στάδια και της έλειπαν βασικοί όροι…


Τώρα εξηγούνται όλα! Βρέθηκε ο «ιός της βλακείας»!!!!!



Έτσι λοιπόν όλα πλέον εξηγούνται…
Και ο ΣΥΡΙΖΑ, και οι ΑνΕλ, και ο Χαϊκάλης, και η Ραχήλ, και όλα αυτά τα περίεργα πράγματα που πάνε τη χώρα μας πίσω κατά δεκαετίες.




Επιστήμονες στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Johns Hopkins αναγνώρισαν και ταυτοποίησαν έναν μυστηριώδη ιό, που κυριολεκτικά καθιστά τους ανθρώπους… ηλίθιους!


Πλατείες και Βρυξέλλες…



Κοντά στις πολλές και σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στη διαχείριση των σχέσεών μας με τους εταίρους και δανειστές μας, καθοριστικός είναι ο ρόλος της έλλειψης μιας σοβαρής, συγκροτημένης και μεθοδικής προεργασίας.
Που πολύ απλά σημαίνει να γνωρίζει ο καθένας στην κυβέρνηση τι κάνει, γιατί το κάνει και πώς το κάνει.




Δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών που διαχειρίζονται το πρόβλημα. Είναι και πολλοί άλλοι, των οποίων οι πράξεις, οι αποφάσεις ή και οι απλές παρεμβάσεις επηρεάζουν σοβαρά τις εξελίξεις.
Ολα αυτά θα έπρεπε να είχαν προεκτιμηθεί και ανάλογα να είχε σχεδιαστεί τι κάνει ή δεν κάνει ή με ποιο τρόπο το κάνει ο κάθε άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενος με το πρόβλημα και τη διαχείρισή του…


Η συνταγή του Έλληνα μπαταχτσή!



Σκοτώνεις, με μαύρα, όσο-όσο μια έκταση εκτός σχεδίου. Δεν πληρώνεις εφορία, ΙΚΑ και ΔΕΗ. Τσιμπάς και δανειάκι.
Χτίζεις την σπιταρόνα για το καλοκαίρι.
Ψηφίζεις κυβέρνηση κρατιστών σοσιαλιστών ή αριστερών (δεν έχει σημασία) αρκεί να ψάχνουν για λεφτά να πληρώσουν τους πελάτες τους κρατικούς υπαλλήλους.



Και με 20 ευρώ τον μήνα νομιμοποιείς το αυθαίρετο, κανείς περαίωση, φτύνεις την Τράπεζα.
Και ξεκαρδίζεσαι στα γέλια με αυτούς που πληρώσανε κανονικά...