17.9.19

Από απατεώνες πάμε καλά…


Με αφορμή την υπόθεση της φτυχιούχου ΤΕΙ από τη Λαμία, που έφτασε σε σημείο να εκπαιδεύει αστροναύτες στη ΝΑΣΑ, και να γίνει μάλιστα και κούκλα Μπάρμπι, πριν καν κλείσει τα 30 της χρόνια,  είπα να ασχοληθώ με τους απατεώνες.





Όπως και παλιότερα που ασχολήθηκα με τον πολιτικό σωτήρα μας εκείνον, που ανερυθρίαστα πουλούσε χειρόγραφες επιστολές του Κυρίου Ημών (στα γαλλικά νομίζω), ή και τον διάσημο φιλόσοφο της αριστερής διανόησης Λουί Αλτουσέρ, τον οποίο επικαλούνταν συχνά ο Αλέξης, αγνοώντας όμως ότι ο ίδιος ο διανοητής είχε παραδεχτεί στα τελευταία του, πως ήταν απατεώνας και λογοκλόπος ανέκαθεν.
Για να μην αναφερθώ στον Δρα Μπαρουφάκη, που βάσει του βιογραφικού του δίδασκε πανεπιστήμιο από το 1981, έχοντας όμως γεννηθεί το … 1961.


Ο Ανθρωπος και ο Σκύλος…


Ο σκύλος μου, ο Rhino, όπως κι ο προηγούμενος, ο Sepp, ίδιας ράτσας, που έζησε 13 χρόνια, ζει μαζί μας μέσα στο σπίτι. Εχει το στρώμα του, αλλά συχνά προτιμά να κοιμάται στο πάτωμα, δίπλα μας.
Την ημέρα ακολουθεί τη μάνα μου σαν σκιά της. Είναι Ροδεσιανός Λεωθήρας, Rhodesian Ridgeback, από τη χαρακτηριστική ανάποδη γραμμή του τριχώματος στην πλάτη.




Οταν σηκώνεται όρθιος, είναι στο μπόι μου και είμαι 1,89.
Οταν περπατάει, είναι ψηλός σαν πουλάρι.
Τρέχει σαν αντιλόπη και πηδάει για πλάκα σχεδόν δύο μέτρα.
Πάμε βόλτα και κάνουν όλοι στην άκρη. Δεν τον ξέρουν τι μαλαγάνας είναι, εκτός αν μπεις απροειδοποίητα στο σπίτι μας, δεν δείξεις σεβασμό στον Φρουρό στην πύλη μένοντας ήρεμος στην «αναγνώριση» ή ουαί και αλίμονό σου, αν πλησιάσεις απειλητικά μέλος της οικογένειας...


Μαϊμού επιστήμονες-αστροναύτες;


Η Ελένη Αντωνιάδου, πάντα με το ενδεχόμενο της εσκεμμένης παραπλάνησης της υφηλίου για το άτομό της, θυμίζει λίγο τους περιβόητους Milli Vanilli. Επρόκειτο για ένα ντουέτο διασκεδαστών, το οποίο έκανε θραύση στο τέλος της δεκαετίας του '90 με το ποπ-χορευτικο χιτ «Girl you know it's true».




Η επιτυχία τους ήταν σαρωτική. Οι Milli Vanilli από το μηδέν έγιναν βασιλιάδες των ντίσκο ανά την υφήλιο και, δικαιωματικά, το 1990 κέρδισαν το βραβείο Γκράμι ως πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες.
Ο κόσμος προσκυνούσε το ταλέντο τους και τα εκατομμύρια έρρεαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Έως ότου κόλλησε μια βελόνα κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής τους εμφάνισης…