17.9.19

Από απατεώνες πάμε καλά…


Με αφορμή την υπόθεση της φτυχιούχου ΤΕΙ από τη Λαμία, που έφτασε σε σημείο να εκπαιδεύει αστροναύτες στη ΝΑΣΑ, και να γίνει μάλιστα και κούκλα Μπάρμπι, πριν καν κλείσει τα 30 της χρόνια,  είπα να ασχοληθώ με τους απατεώνες.





Όπως και παλιότερα που ασχολήθηκα με τον πολιτικό σωτήρα μας εκείνον, που ανερυθρίαστα πουλούσε χειρόγραφες επιστολές του Κυρίου Ημών (στα γαλλικά νομίζω), ή και τον διάσημο φιλόσοφο της αριστερής διανόησης Λουί Αλτουσέρ, τον οποίο επικαλούνταν συχνά ο Αλέξης, αγνοώντας όμως ότι ο ίδιος ο διανοητής είχε παραδεχτεί στα τελευταία του, πως ήταν απατεώνας και λογοκλόπος ανέκαθεν.
Για να μην αναφερθώ στον Δρα Μπαρουφάκη, που βάσει του βιογραφικού του δίδασκε πανεπιστήμιο από το 1981, έχοντας όμως γεννηθεί το … 1961.


 
Συν άλλα πολλά, όπως το ότι δεν πήγε φαντάρος όταν έπρεπε (επί Πασόκ του Ανδρέα παρακαλώ) διότι τον είχαν προορισμένο για τάγμα ανεπιθύμητων (ναρκαλιευτών) λόγω της αριστερής του δράσης παρέα με τον… Κουφοντίνα, και του κομμουνιστή μπαμπά του, που όμως ήταν πρόεδρος της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας!
Και άλλα πολλά τέτοια φαιδρά, όπως ο ΓΑΠ που είχε πει κάποτε ότι ήταν αξιωματικός του αμερικανικού στρατού στον πόλεμο του Βιετνάμ!!!!!
Τέλος πάντων. Τέτοιοι είναι οι απατεώνες, και δόξα τω Θεώ, στην μπανανία μας ευδοκιμούν ουκ ολίγοι.
Παράγουμε πιο πολλούς απ’ όσους μπορούμε να αξιοποιήσουμε ως χώρα και ως αγορά.
Με χιλιάδες χαϊβάνια (που ψηφίζουν κιόλας) να τους χειροκροτάνε και να τους λατρεύουν ως ημίθεους.
Θυμόσαστε εκείνον τον κοντό χωρίς σβέρκο, που διαθέτει τρισεκατομμύρια ευρώ, αλλά οι πουλημένες κυβερνήσεις μας δεν τα αξιοποιούν, διότι μας θέλουν γονατισμένους αφού;
Έτσι είναι οι απατεώνες. Ζουν με και για την εξαπάτηση.
Λένε ψέματα και κοροϊδεύουν τους αφελείς, άλλοι για να βγάλουν χρήματα, κι άλλοι για μια εφήμερη δόξα. Κάποιοι μάλιστα για ψηφαλάκια…
Το μόνο πιο εύκολο για τους απατεώνες από την ίδια την απάτη, είναι το να καταφέρουν να μη διαθέτουν καθόλου συνείδηση. Να είναι δηλαδή ψυχροί (και ιδιαίτερα χαρισματικοί) ψεύτες.
Σας θυμίζει κάποιον; Αλέξη τον λένε, επίθετα δεν λέμε…
Για παράδειγμα, τον 18ο αιώνα υπήρχε μια απατεώνισα στη Γαλλία ονόματι Valois-Saint-Rémy , η οποία ήταν τόσο καπάτσα, τόσο αποτελεσματική στην εξαπάτηση, που κάποιοι ιστορικοί πιστεύουν ότι υποκίνησε εν μέρει την γαλλική επανάσταση καταστρέφοντας την τιμή και την υπόληψη της βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας!
Τι έκανε η λεγάμενη; Έπεισε έναν ξεπεσμένο αριστοκράτη, τον Cardinal de Rohan, να αποκτήσει ένα πανάκριβο περιδέραιο για την βασίλισσα.
Εκείνος, θέλοντας να τα ξαναφτιάξει με τη βασιλική αυλή, έγραψε επιστολές σε βασιλικά επιστολόχαρτα, στις οποίες όμως απάντησε η ίδια η Valois-Saint-Rémy, παριστάνοντας τον κοσμηματοπώλη.
Μάλιστα, για να πετύχει την απάτη της, προσέλαβε μια σωσία της βασίλισσας, την οποία συνάντησε το θύμα, παραδίδοντάς της στα χέρια το κόσμημα αξίας πολλών εκατομμυρίων!
Όταν ο πραγματικός κοσμηματοπώλης απαίτησε τα χρήματα από την Μαρία Αντουανέτα, η Valois-Saint-Rémy αποκαλύφτηκε και συνελήφθη, πλην όμως στη δίκη παρουσιάστηκαν οι χαλκευμένες επιστολές της, πείθοντας τους δικαστές ότι η ίδια ήταν αθώα, και κηλιδώνοντας για πάντα τη φήμη της βασίλισσας.
Στο τέλος η απατεώνισα κατέληξε στη φυλακή για μια άλλη υπόθεση, κατάφερε όμως να αποδράσει εξαπατώντας τους φύλακες, και το 1789 μόλις ξέσπασε η επανάσταση βρέθηκε στο Λονδίνο, όπου έγραψε τα απομνημονεύματά της, στα οποία κατηγορούσε την μακαρίτισσα πλέον Μαρία Αντουανέτα για τις απάτες της.
Και άλλες πολλές παρόμοιες υποθέσεις… που όρεξη να έχω να τις θυμάμαι και να στις μεταφέρω, κι εσείς να γελάτε με τα χάλια της ανθρώπινης φύσης.

Strange Attractor

1 σχόλιο:

  1. Τη δεκαετία του 80 ναρκαλιευτής πήγαινες μόνο αν το δήλωνες και υπέγραφες συμβόλαιο ανάληψης ευθύνης αν πάθαινες οτιδήποτε μόλις έκανες τη δήλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή