17.9.19

Μαϊμού επιστήμονες-αστροναύτες;


Η Ελένη Αντωνιάδου, πάντα με το ενδεχόμενο της εσκεμμένης παραπλάνησης της υφηλίου για το άτομό της, θυμίζει λίγο τους περιβόητους Milli Vanilli. Επρόκειτο για ένα ντουέτο διασκεδαστών, το οποίο έκανε θραύση στο τέλος της δεκαετίας του '90 με το ποπ-χορευτικο χιτ «Girl you know it's true».




Η επιτυχία τους ήταν σαρωτική. Οι Milli Vanilli από το μηδέν έγιναν βασιλιάδες των ντίσκο ανά την υφήλιο και, δικαιωματικά, το 1990 κέρδισαν το βραβείο Γκράμι ως πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες.
Ο κόσμος προσκυνούσε το ταλέντο τους και τα εκατομμύρια έρρεαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Έως ότου κόλλησε μια βελόνα κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής τους εμφάνισης…


Οπότε αποκαλύφθηκε ότι οι Milli Vanilli μόνο ανοιγόκλειναν το στόμα τους, ενώ στην πραγματικότητα τα τραγούδια τους ακούγονταν είτε σε playback είτε από τα παρασκήνια με τις φωνές κανονικών τραγουδιστών.
Το σοκ και το σκάνδαλο ήταν ασύλληπτο. Ντροπιασμένη η διοργάνωση των Γκράμι απαίτησε την επιστροφή του βραβείου.
Οι δύο απατεώνες δήθεν ποπ σούπερ-σταρ αποκαθηλώθηκαν βίαια. Σταυρώθηκαν, σχεδόν κυριολεκτικά. Ο ένας από τους δύο εν τέλει υπέκυψε στα ναρκωτικά και απεβίωσε σε ηλικία μόλις 32 ετών.
Στο πρόσωπό του, η μουσική βιομηχανία μαστίγωσε αλύπητα και τιμώρησε τον εαυτό της, διότι αφέθηκε να εξαπατηθεί.
Κι όμως, κατά βάθος όσοι παραληρούσαν με το τραγούδι και το ξέφρενο χοροπηδητό των Milli Vanilli επιθυμούσαν ή έστω συναίνεσαν στην παραπλάνησή τους.
Διότι, όσο κι αν είναι ενοχλητικό, παραμένει σε καθολική ισχύ το αξίωμα ότι για κάθε απατεώνα υπάρχει κι ένα πρόθυμο θύμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου