27.8.23

Η υπερεργασία και η βλακεία σκοτώνουν...

Βλέποντας τις ειδήσεις και ειδικά την αυταπάρνηση των πυροσβεστών, οι οποίοι εδώ και μήνες παλεύουν με τις φωτιές, χωρίς ξεκούραση, θυμήθηκα αυτή την πρόσφατη είδηση του CNN από την μακρινή Ιαπωνία.

Εκεί όπου ένας νεαρός γιατρός έβαλε τέλος στη ζωή του, έχοντας εργαστεί 100 συνεχόμενες μέρες χωρίς ρεπό, και με πάνω από 200 ώρες υπερωριών.



Όπως λένε οι συγγενείς του 26χρονου αυτόχειρα Takashima Shingo, το σύστημα υγείας της χώρας τους θα πρέπει να αναθεωρήσει τα ωράρια εργασίας των υγειονομικών, προκειμένου να αποφεύγεται η εξάντληση του προσωπικού λόγω της «υπερεργασίας», ή karoshi, όπως το λένε οι Ιάπωνες…

Σύνδρομο αιφνίδιου ρωσικού θανάτου…

Σύμφωνα με το BBC, μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν ο Πούτιν αγρίεψε και βάζει φρένο στην «ανεξέλεγκτη» δράση των μισθοφόρων της Wagner.

Έτσι, όλοι οι μισθοφόροι που «πολεμάνε» για τη Ρωσία (και στο ουκρανικό μέτωπο) θα πρέπει τώρα να ορκιστούν πίστη και αφοσίωση στη κυβέρνηση του Πούτιν, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που υπεγράφη χθες από τον Ρώσο ηγέτη.

 


Όπως λένε οι ειδικοί αναλυτές, το εν λόγω προεδρικό διάταγμα αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς τους μισθοφόρους να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Πούτιν, ή αλλιώς να πάνε φυλακή…