14.3.14

Aqualung...

Jethro Tull




Συντεχνίες εναντίον καταναλωτών…



Το λάθος που εξακολουθούμε να κάνουμε είναι ότι αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε αλλαγή προτείνεται από την τρόικα, τον ΟΟΣΑ ή οποιονδήποτε άλλο ως τιμωρία για τις ασωτίες των προηγούμενων δεκαετιών.
Και φυσικά θεωρούμε εθνικό μας καθήκον να αντισταθούμε αδιακρίτως σε οποιαδήποτε έξωθεν συμβουλή.
Με απλά λόγια. Ούτε που μας περνάει από το μυαλό ότι αυτά που μας προτείνουν οι «ξένοι κατακτητές» είναι όσα ισχύουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ότι αδυνατούν να καταλάβουν γιατί όσα έχουν ψηφιστεί από τα κοινοβούλια της υπόλοιπης ευρωζώνης είναι απαγορευμένες λέξεις στη δική μας χώρα.
Και γι’ αυτό επιμένουν να εφαρμοστούν και στη δική μας χώρα όσα ισχύουν στην υπόλοιπη ήπειρο.



Χαρακτηριστική περίπτωση τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα.
Η Ελλάδα είναι σήμερα μία από τις 4 εναπομείνασες χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη που εξακολουθεί να καθορίζει τις τιμές των ΜΗΣΥΦΑ και τα ανώτατα περιθώρια κέρδους…

Εναλλακτικά σενάρια για την πτήση 370 της Malaysia Airlines.



Φτάσαμε ήδη στην έκτη μέρα από την εξαφάνιση της πτήσης 370 της Malaysia Airlines, και κανένα ίχνος της δεν έχει βρεθεί… πουθενά.
Κάθε πιθανή λογικοφανής εξήγηση έχει τεθεί στο τραπέζι, και έχει απορριφθεί από τους ειδικούς.




Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης, αποτελούμενες από πολλά πλοία και αεροσκάφη, έχουν ήδη ψάξει τεράστιες εκτάσεις της θαλάσσιας επιφάνειας.
Όλοι σχεδόν οι δορυφόροι ψάχνουν παντού, σε κάθε σπιθαμή εδάφους.
Και όμως… τίποτα.


Η ντρίμπλα του αιώνα!



Το σκορ του αγώνα Ηρακλής - ΑΕΚ, στις 14 Μαρτίου 1982, έχει ξεχαστεί.
Η ντρίμπλα του Βασίλη Χατζηπαναγή στον Τάκη Στυλιανόπουλο, όχι.



Απ' όλες τις μεγάλες στιγμές του Βασίλη Χατζηπαναγή, αυτή είναι η πιο διάσημη. Με μία ασύλληπτη ντρίμπλα με τακουνάκι (!) ο «Νουρέγεφ» των ελληνικών γηπέδων άφησε τον δύσμοιρο αμυντικό της ΑΕΚ να τον κοιτάζει σαστισμένος και στο τέλος... να πέφτει στο έδαφος!
Μία ντρίμπλα παγκόσμιας κλάσης, διότι τέτοιος παίκτης ήταν ο Χατζηπαναγής...


Τρομοκρατία στο δημόσιο λόγο…



Μου το έλεγαν φίλοι μικροεπιχειρηματίες της εστίασης και όχι μόνο. Οταν απεργούν τα ΜΜΕ, ανεβαίνει ο τζίρος!
Οταν μαυρίζεις την ψυχή των ανθρώπων, τι όρεξη να 'χουν για βόλτες, καφέδες και φαγητό;
Και το νερό κόμπο-κόμπο τούς κατεβαίνει.
Η κινδυνολογία, οι ακραίες καταστροφολογικές μπαρούφες κι η εν γένει ρωμαίικη αμετροέπεια στον Τύπο, ηλεκτρονικό ή μη, και στον όλο δημόσιο λόγο κάνουν τα νεύρα των πολιτών κρόσσια.


Βοηθούν πολύ και οι διάφοροι παλαβοί και καραγκιόζηδες, που κυκλοφορούν στην πολιτική ή παριστάνουν τους δημοσιογράφους.
Πόσες φορές ανακοινώνεται απλά η είδηση, χωρίς να δραματοποιείται με υποβλητική μουσική, ακραία σχόλια, χαρακτηρισμούς και τραβηγμένα από τα μαλλιά συμπεράσματα;


Ευκαιρία απασχόλησης…



Μιας και διανύουμε εποχή ύφεσης, με την ανεργία να αγγίζει το 30%, και επειδή πολλοί νέοι μας που τα έχουν βρει σκούρα φεύγουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας, ο Ορθογράφος αποφάσισε να βοηθήσει…



Έτσι, ψάχνοντας για θέσεις εργασίας στην Αυστραλία, στον Καναδά, στα Εμιράτα, κλπ, που όμως ήδη έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες αιτήσεις (ακόμη και άνδρες κάνουν αίτηση για να γίνουν αεροσυνοδοί σε εταιρίες της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ), πέσαμε πάνω σε μια ενδιαφέρουσα είδηση.

Ο Τζένγκις Χαν, και η … βροχή!



Οι ειδικοί επιστήμονες που μελετούν τους δακτυλίους των δένδρων, ανακάλυψαν ότι η κεντρική Μογγολία γνώρισε μια ασυνήθιστη περίοδο υγρασίας και βροχοπτώσεων μεταξύ 1211 και 1225.



Αυτό από μόνο του δεν έχει καμία γενική σημασία, εκτός και είναι κάποιος επιστήμονας «δενδρολόγος».
Υπάρχει όμως ένα ενδιαφέρον στοιχείο…