5.2.19

Το επερχόμενο τέλος της Αριστεράς!


Επεισόδιο πρώτο: Στις αρχές του 1974, λίγο πριν πέσει η χούντα, κανείς δεν φανταζόταν ότι αυτό που ονομάστηκε αργότερα «μεταπολίτευση» θα ερχόταν τόσο γρήγορα και θα σηματοδοτούσε μια τόσο θεαματική μετακίνηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, από «σταθερές» δεκαετιών.
Ακόμα κι αφότου έπεσε η χούντα, τις πρώτες εβδομάδες, βγήκαν πολιτικοί αρχηγοί και κόμματα της εποχή εκείνης, και έδειξαν πλήρη ανικανότητα να καταλάβουν πόσο πολύ είχε αλλάξει η δυναμική των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και πόσο μακριά θα πήγαινε.






·       Κάποιοι έλεγαν «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»!
·       Κάποιοι άλλοι μίλαγαν για… «αλλαγή νατοϊκής φρουράς»!
Λίγες μέρες αργότερα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβγαζε τη χώρα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.


Η εποχή των κοινοβουλευτικών τεράτων…


Υπάρχει κάποιος λόγος να πηγαινοέρχονται καθημερινώς στην Βουλή οι κ.κ. Σπύρος Δανέλλης, Κώστας Ζουράρις, Βασίλης Κόκκαλης, Ελενα Κουντουρά, Αικατερίνη Παπακώστα, και Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος;
Τσάμπα οι βενζίνες και τζάμπα τα αέρια του θερμοκηπίου που εκλύουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα, αφού περιόρισαν το «απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» των βουλευτών στο «ό,τι πει το κόμμα»· και μάλιστα το κόμμα που δεν είναι το δικό τους και δεν είναι αυτό που επέλεξαν οι ψηφοφόροι τους.





Δεν έχει ματαγίνει τέτοιος ευτελισμός της Βουλής, σαν αυτόν που επέτυχαν η κυβέρνηση μαζί με τους έξι. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να έχει και την πλειοψηφία χορτάτη και την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ολόκληρη, δημιούργησε βουλευτές δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων.
Θα ανήκουν τυπικώς σε αντιπολιτευόμενα κόμματα και θα υπερψηφίζουν ό,τι θέλει το κυβερνών κόμμα· μα ό,τι θέλει! Ούτε σεναριογράφος κωμωδιών του Χόλιγουντ δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί. Πολλώ δε μάλλον όταν διανθίζουν αυτή την απρέπεια με φληναφήματα σαν του κ. Δανέλλη «επιθυμώ να συμβάλλω στην προάσπιση του κύρους του Κοινοβουλίου καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία του» ή της κ. Παπακώστα «το αξίωμα του βουλευτή υπερβαίνει τις κομματικές σκοπιμότητες και τακτικισμούς»...