1.7.19

Αν ξανάρθουν οι βάρβαροι…


Όταν οι βάρβαροι αποχωρούν νικημένοι, αυτοί που τους υπέστησαν, δεν πανηγυρίζουν, αλλά μετρούν τις πληγές που άφησαν. Ζώντας σε τοπίο λεηλατημένο. Από τα γραφεία, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, την κεντρική Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη, το σώματα Ασφαλείας, το Στρατό και τα Πανεπιστήμια.




Όλα ισοπεδωμένα σαν να πέρασε φωτιά αόρατη και να τα κατέκαψε όλα. Από τις σημαίες, που απαγορεύεται να τις κρατάς, γιατί μπορεί να σε αποκαλέσουν όχι Έλληνα, αλλά ακροδεξιό φασίστα και όλη σου τη ζωή να τρέχεις, μέχρι και τις εισόδους των Πανεπιστημίων, που μοιάζουν με άντρα ακολασίας και χαμαιτυπεία…


Η εγκληματικότητα, η ΔΙΑΣ, και η αριστερά...


Την άνοιξη του 2010 άρχισα ξαφνικά να βλέπω αστυνομικούς (με μηχανές) στους δρόμους.
Πήγαινα βόλτα τον σκύλο και τσουπ…. δυο δυο οι μηχανές. Παντού!
Έπαιρνε κάποιος τηλέφωνο το 100 για να αναφέρει ύποπτες κινήσεις, διάρρηξη, κλπ και αμέσως έσπευδαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι «μηχανόβιοι» αυτοί αστυνομικοί.





Ήταν η ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία και ιδρύθηκε εκείνη την εποχή με σκοπό την «πρόληψη, τον έλεγχο, και την καταστολή βίαιων και εγκληματικών ενεργειών…».
Μια από τις ελάχιστες πρωτοβουλίες της οποιασδήποτε μέχρι τότε κυβέρνησης, η οποία ήταν ουσιαστική και απαραίτητη, και η οποία έκανε τους πολίτες να νιώσουν κάπως πιο ασφαλείς…