19.2.15

Don't bang the drum...

The Waterboys



Πράξη εσχάτης προδοσίας;



Η αίτηση επέκτασης της δανειακής σύμβασης ισοδυναμεί με συνταγματική εκτροπή και πράξη εσχάτης προδοσίας.
Την Δεύτερα ο πρόεδρος του Eurogroup έστειλε τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά, λέγοντας ότι οι δανειστές απαιτούν πρώτα απ' όλα αίτηση από την ελληνική κυβέρνηση για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος (μνημονίου). Όπως είπε ο Ντάισελμπλουμ "το πρώτο βήμα θα είναι η επέκταση και το επόμενο βήμα είναι να μιλήσουμε για το περιεχόμενο του προγράμματος, αλλά όχι το ανάποδο."




Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει επίσημη αίτηση για παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis απάντησε σήμερα ότι "πρέπει να δούμε σε χαρτί αυτό ακριβώς η ελληνική κυβέρνηση αιτείται".
Μετά τη συμμετοχή του στα δύο τελευταία Eurogroups για την Ελλάδα, δήλωσε επίσης ο  Dombrovskis η διάθεση μεταξύ των υπουργών ήταν σαφής: Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει παράταση της τρέχουσας διάσωσης…

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ



Αγαπητοί φίλοι,
Αν και δεν είμαι μέλος ούτε οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέψτε μου να σας θεωρώ και να σας αποκαλώ φίλους.
Εδώ και αρκετά χρόνια παραμένω ένας ανένταχτος κομματικά πολίτης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διαγράφονται οι δεσμοί αίματος που με συνδέουν με την αριστερά και τα ιδανικά της. 



Ίσως οι νεότεροι δεν γνωρίζουν ότι προέρχομαι από παλιά οικογένεια αγωνιστών της αριστεράς με πλούσια δράση και ακόμα πιο πλούσιο φάκελο.
Ίσως δεν γνωρίζουν ότι διέθεσα, αγωνιζόμενος για τα ίδια ιδανικά που εμπνέουν σήμερα και σας, τριάντα, τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, ως φυλακισμένος, παράνομος ή καταζητούμενος.
Μπορούν λοιπόν να είναι βέβαιοι ότι γράφοντας τις γραμμές αυτές δεν με θαμπώνει, καθώς θα ’λεγε και ο ποιητής, «πάθος κανένα», παρά μόνο η αγάπη για την πατρίδα και την προκοπή της...

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ύφος του Ελληνα τσίφτη που θα στριμώξει τους κουτόφραγκους…



Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την οικονομική και πολιτική θέση της Ελλάδας. Ενδιαφέρεται για τη δημοτικότητά του στο εσωτερικό της χώρας, για μια δημοτικότητα λαϊκιστικού τύπου: δώστε στον λαό ό,τι θέλει, γράφει η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, σε ένα άρθρο-καταπέλτη για τη διαπραγμάτευση, στο περιοδικό Athens Voice.




O ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα πεζοδρομίου δεν ξέρει να διαπραγματεύεται
Ο «λαός» θέλει, εκτός από εθνική υπερηφάνεια, ένα υπέροχο κράτος προνοίας, το οποίο όμως, με τη σειρά του, απαιτεί χρήματα που δεν μπορούμε, προς το παρόν, να αποκτήσουμε παρά μόνον μέσω της Ευρώπης.
Ακόμα και μια αποτυχία επικών διαστάσεων στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους «εταίρους» (τα εισαγωγικά είναι πλέον απαραίτητα) θα ερμηνευτεί ως νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ψυχολογική έννοια: η «μικρή» Ελλάς (το γνωστό σύμπλεγμα του μικρού μεγέθους: size matters) υψώνει το ανάστημά της στη «μεγάλη» Ευρώπη, ιδιαίτερα στους «Γερμαναράδες»...


Όσοι κρατικοδίαιτοι προσέλθετε...



Έτοιμα και τα κρατικά γκαράζ (πέστα και ΚΤΕΟ) όπως και οι ορδές κρατικών γκαραζοϋπαλλήλων που θα διορίζουν οι Κομισάριοι από τις Περιφέρειες.
Ξεχάστε τις τιμές 30-35 ευρώ των ιδιωτικών ΚΤΕΟ. Οι τιμές θα είναι κρατικές και άρα διπλάσιες.



Ξεχάστε και ότι ακούσατε για αγορές άχρηστων κρατικών ΚΤΕΟ από ξένους ομίλους.
Όποιος επιθυμεί τον επάρατο καπιταλισμό με τον ελεύθερο ανταγωνισμό να πάει στην Ευρώπη. Εδώ είναι Βαλκανική Σοβιετία…


«Βαρουφάκειες εξυπνάδες»…



Ή πώς το…έξυπνο πουλί πιάνεται από τη μύτη!


Με τις θεωρίες των Παιγνίων, ασχολήθηκα ως νεαρός μεταπτυχιακός φοιτητής, πριν πολλά χρόνια. Όταν δεν ήταν ακόμα της μόδας!
Στην αρχή τις βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες. Ενθουσιάστηκα, όπως πολλοί άλλωστε που ανακαλύπτουν την γοητεία τους.
Όμως, ένας καθηγητής μου, έμπειρος διπλωμάτης ο ίδιος, με συμβούλεψε να μην τις παίρνω και πολύ σοβαρά. Χρήσιμες ως ασκήσεις επί χάρτου, αλλά πέραν αυτού ουδέν!




Η πολυμερής διαπραγμάτευση αναπτύσσει συχνά τη δική της δυναμική
Για δυο λόγους, όπως μου εξήγησε: Πρώτον, γιατί οι άνθρωποι ακόμα και υπό παρόμοιες συνθήκες δεν αποφασίζουν κατά τον ίδιο τρόπο, δηλαδή η συμπεριφορά τους δεν είναι πάντα προβλέψιμη.
Δεύτερον, γιατί όταν εφαρμόζεις ένα συγκεκριμένο παίγνιο στην άσκηση της πολιτικής, μπορεί να την…πατήσεις (κατά το κοινώς λεγόμενο) επειδή η συμπεριφορά σου καθίσταται απολύτως προβλέψιμη, όταν οι άλλοι αντιληφθούν το παιχνίδι που σκαρώνεις!


Ο «σταθεροποιητικός» παράγων του ξανθού γένους!



Αν εξαιρέσουμε το πεδίο της οικονομίας (το οποίο, λόγω Βαρουφάκη και της φυσικής υπεροχής του στο είδος, τίθεται εκτός συναγωνισμού...), ίσως η φαιδρότερη μπαρούφα που έχω ακούσει από υπεύθυνα ―τρόπος του λέγειν― χείλη, αφότου αποκτήσαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι τα περί «πάντοτε ειρηνικού και σταθεροποιητικού ρόλου της Ρωσίας στην Ευρώπη».




Τα αστεία, ακόμη και όταν είναι ακούσια, όπως το παραπάνω, είναι καλά για να ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα.
Επειδή όμως ειδικά στην Ελλάδα ενίοτε τα παίρνουμε στα σοβαρά, είναι και επικίνδυνα. Μια σύντομη αναδρομή στην Ιστορία θα ήταν, λοιπόν, χρήσιμη…

Ας προσέχαμε!



Τώρα πια επιβεβαιώσαμε τη φήμη μας και τις χειρότερες προβλέψεις.
Είμαστε μόνοι και στη συνείδηση όλων καταγεγραμμένοι ως γραφικοί, απεχθείς και καταφανώς ανίκανοι προς σκέψη και υπολογισμούς, ακραία αυτιστικοί, με επικεφαλής ναρκισσευόμενους ζηλωτές της εξουσίας και της δημοφιλίας. που με τη σειρά τους είναι δέσμιοι δύο γενεών διαζευγμένων με τον κοινό νου που με ζήλο δημιούργησε το εθνολαΐκιστικό μας παραλήρημα.




Ακόμη και αν μπαλωθεί όπως-όπως η κατάσταση, η σχέση Ελλάδας -Ευρώπης αποτελεί παρελθόν.
Ας προσέχαμε!