17.1.19

Τσίπρας και Ζάεφ μας «δουλεύουν» από κοινού!


Ο Τσίπρας χθες προσπάθησε να περάσει στην «αντεπίθεση»...
Με προκλητικά ψέματα. Και με ισχυρισμούς που επικαλούνται τις καθησυχαστικές «διαβεβαιώσεις» του… Ζάεφ!
Χωρίς να καταλαβαίνει ότι έτσι αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο το ξεπούλημα της «Μακεδονίας»! Που θα τον βαραίνει για πάντα. Και για το οποίο θα λογοδοτήσει…
Όπως θα λογοδοτήσουν κι όσοι το ψηφίσουν μαζί του!





Είπε στη Βουλή ο Τσίπρας χθες, ότι ο όρος nationality που περιλαμβάνει η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τάχα κάτι «αθώο»: αφορά την «ιθαγένεια», δηλαδή την νομική σχέση των πολιτών με το κράτος τους - κι όχι την εθνική ταυτότητα του λαού του.
Και μας διάβασε μάλιστα σχετική «διαβεβαίωση» που του έστειλε ο Ζάεφ.
Αλλά τον διέψευσε ο… ίδιος ο Ζάεφ! Που μόνο τις τελευταίες μέρες μίλησε 100 φορές στους συμπολίτες του, για την «Μακεδονική ταυτότητα» που τώρα αναγνωρίζει και η Ελλάδα!


Παρακμή με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού…


Οι μόνοι που βλέπουν στοιχεία κανονικότητας στη χώρα είναι αυτοί που παρασιτούν και συνεχίζουν να επιδεικνύουν ένα απίστευτο κρεσέντο υποκρισίας και τυχοδιωκτισμού.
Υπερχρεωμένοι βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων είναι πρόθυμοι να αποδείξουν ότι ο εξευτελισμός και το… κουρέλιασμα στοιχειωδών ηθικών κανόνων είναι κάτι ξένο ως προς τη δική τους σκέψη, νοοτροπία και πρακτική.




Άνθρωποι που κάθε πρωί μπορεί να κοιτάζονται στον καθρέφτη και να νιώθουν άνετα, είναι πρόθυμοι να γυρίσουν όσα κόμματα χρειαστεί για να αποκτήσουν χρήμα, ισχύ και προνόμια αφού πρώτα βουτήξουν στο ψέμα και στη διαφθορά. Γιατί συνιστά μεγίστη διαφθορά να κοροϊδεύεις και μάλιστα ξετσίπωτα τους πολίτες!


Δεν έχει γομολάστιχα η ιστορία…


Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχαμε, έχουμε και θα έχουμε μέχρι τις εκλογές. Τα τέσσερα αυτά χρόνια που πέρασαν σημάδεψαν ανεξίτηλα τη φυσιογνωμία των δύο κομμάτων και η συνύπαρξή τους ήταν πολύ περισσότερο διαδικασία συγχώνευσης και ομογενοποίησης παρά συνεργασία αυτόνομων πολιτικών οργανισμών. Και το παράδοξο είναι ότι ο μικρός εταίρος είναι εκείνος που είχε καταλυτικότερη επίδραση στο πολιτικό αποτύπωμα και την αισθητική του μεγάλου από ό,τι το αντίστροφο.





Είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη θα μιλούν για τέλος εποχής και τερματισμό μιας αναγκαστικής συνεργασίας στην οποία θα αποδίδουν όλο και περισσότερα από τα κρίματά τους.
Πολλοί από αυτούς έβγαλαν ένα βαθύ αναστεναγμό ανακούφισης γιατί τώρα αποκαταστάθηκε η αριστερή καθαρότητα...


Ο Σύριζα είναι η χαρά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας…


Έχοντας εντρυφήσει χρόνια ολόκληρα στην «αριστερή» κοσμοθεωρία, και την τελευταία δεκαετία στην γιαλαντζί αριστερά του Σύριζα, ήξερα από καιρό (scripta manent), ότι αν τυχόν κληθεί να μας κυβερνήσει ο Αλέξης, όχι μόνο θα τα κάνει όλα μπάχαλο, αλλά θα εργαστεί κυρίως προς όφελος των… ιδιωτών επιχειρηματιών.


Οικογένεια Μπονάνο;


Μπορεί αυτό να ακούγεται περίεργο, ή παράδοξο, ειδικά στα αφτιά όσων ιδεοληπτικών ψήφισαν Σύριζα για να επικρατήσει ο κομμουνισμός και στη χώρα μας, ή εκείνων των μικρομεσαίων εμπόρων, μαγαζατόρων, κλπ, που καθημερινά τσιγαρίζονται από τους φόρους και τα χαράτσια, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά στα δρώμενα του Αλέξη εδώ και 4 χρόνια, με επιβεβαιώνει πλήρως…