30.11.14

Δεν λες κουβέντα...

Σωτηρία Μπέλλου



Μια επιθεώρηση όπου λείπει ο Μπουρνέλης…



H υπόθεση Ξουλίδου φέρνει την πολιτική ζωή σε επίπεδο λαϊκής απογευματινής αναψυκτηρίου.
Λείπει μόνο ο χαλκέντερος Μπουρνέλης να κάνει τον κονφερανσιέ.
Δύο με τρία εκατομμύρια για την κυρία; Πεταμένα λεφτά.




Ο Καμμένος το είχε πάντα το τζεϊμσμποντιλίκι.
Τον θυμάμαι το πάλαι, με μαλλί που το λέει η μάνα μου «γλειμμένο από τη γελάδα», στιλ «μπριλ κριμ», να περιφέρεται στα τηλεπαράθυρα υποστηρίζοντας οργίλος ένα πόνημά του για την τρομοκρατία, με κάτι συνωμοσιολογικές απιθανολογίες για το ΠΑΣΟΚ…

Κράτα γερά Σαμαρά!!!!!!



Σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, κλείνουμε πέντε χρόνια από την ημέρα που η Νέα Δημοκρατία έκανε την επανάστασή της, εκπλήσσοντας (εμένα τουλάχιστον) θετικά.
Σαν σήμερα λοιπόν, το 2009, εξελέγη (από τη βάση) πρόεδρος της ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 50,06% έναντι 39,72% της Ντόρας Μπακογιάννη, και 10,22% του Παναγιώτη Ψωμιάδη (αλήθεια που είναι αυτός);




Προσωπικά όχι μόνο δεν ήμουν ποτέ Νέα Δημοκρατία, αλλά ήμουν από αυτούς που επί δεκαετίες την απεχθανόμουν, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Το γεγονός ότι ο λαός της έκανε την υπέρβαση και επέλεξε τον Σαμαρά έναντι της κυρίας με το συραμμένο χαμόγελο, με έκανε να αλλάξω άποψη.
Τόσο για τον κόσμο (οπαδούς) της ΝΔ, όσο και για τον άνθρωπο γενικά...


Μούφα και παραλλαγή στο Facebook…



Υπάρχει ένα κείμενο που αν το αναρτήσεις στη σελίδα σου στο Facebook αυτομάτως το Facebook, αυτός ο Κολοσσός του διαδικτύου, ο απόλυτος αυτοκράτορας των social media, με τις στρατιές νομικών συμβούλων που σκανάρουν στα συμβόλαια ακόμα και την τσάκιση στις σελίδες, θα σταματήσει, έτσι απλά, να χρησιμοποιεί τις προσωπικές σου πληροφορίες!




Α, κι αν κάνεις share και like αυτό το άρθρο, θα σου στείλει και μερικές χιλιάδες δολάρια αποζημίωση για τη μανούρα.
Κι εσύ το πίστεψες!


Πολιτισμικό σοκ.



 Και ο Σωκράτης, «άπλυτος σαν λυχνοστάτης» ήταν όπως τον αποκαλεί ο Αριστοφάνης στους «Ορνιθες», η απλυσιά όμως δεν τον εμπόδισε να γίνει ο σοφότερος των Ελλήνων κατά το μαντείο.



Αυτό θα μπορούσε να έχει πει ο φίλος μου στην απαρηγόρητη κόρη του όταν εκείνη επέστρεψε, εν εξάλλω καταστάσει, από την πρώτη της επίσκεψη στη Φιλοσοφική Σχολή, για να του περιγράψει τα απερίγραπτα…


Ο ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει αναπληρωτές υπουργούς…



Οι πρόωρες εκλογές είναι σαν τον πρόωρο τοκετό. Είναι επικίνδυνες όταν τις προκαλείς χωρίς λόγο, είναι σωτήριες αν το μωρό κινδυνεύει να πάθει ασφυξία. Είμαστε σε αυτό το σημείο;
Ας μη βιαστούμε να δώσουμε την απάντηση πριν ρίξουμε μια ματιά στις «κλινικές εξετάσεις».



Η κυβέρνηση από τις ευρωεκλογές και μετά παραπαίει.
Το παραδέχονται ακόμη και οι φίλοι της.
Το μικροπολιτικό τρικ του Οκτωβρίου -«να διώξουμε τώρα το ΔΝΤ»- έκανε τους Ευρωπαίους ακόμη πιο καχύποπτους.
Το αδιέξοδο του ευφυούς (!) σχεδιασμού επισημοποιήθηκε στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα…

Βρετανικά τανκς εναντίον Ρωσίας;



Στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, τα βρετανικά τανκς ποτέ δεν πήγαν πιο ανατολικά του Βερολίνου.





Αυτό το μήνα όμως, η 3η τεθωρακισμένη μεραρχία της Βρετανίας ήταν στη Πολωνία, εκπαιδευόμενη σε πόλεμο υψηλής τεχνολογίας εναντίον ενός ισχυρού αντιπάλου, όπως η Ρωσία.
Οι καιροί άλλαξαν. Ή μάλλον όχι…

Η κα Περιστέρη για την Αμφίπολη.



Αποκαλύψεις σχετικά με τα ευρήματα του Τύμβου Καστά της Αμφίπολης έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κ. Περιστέρη, κατά τη διάρκεια των επιστημονικών ανακοινώσεων για τις ανασκαφικές εργασίες, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.



Σε ό,τι αφορά τον σκελετό του νεκρού, όπως τόνισε η κα Περιστέρη, αυτός βρέθηκε διαταραγμένος από τυμβωρύχους, όπως άλλωστε και ο τάφος.
«Με τα χώματά του τον μεταφέραμε για να μη γίνει καμία ζημιά και για να αποκομίσουν όλη την εικόνα οι ανθρωπολόγοι που θα τον μελετήσουν» συμπλήρωσε η ανασκαφέας, ενώ δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα σχετική φωτογραφία...