12.5.14

Cities...

Talking Heads...



Μεγάλε Μπούκουρα, ‘σ’ ωραίος!



Είναι δυσάρεστο να παρακολουθείς τον παρατεταμένο εξευτελισμό του άλλου, όσο αντιπαθής και αν είναι αυτός ― ας είναι και ο βουλευτής Μπούκουρας της Χρυσής Αυγής.
Ωστόσο, το εμετικό του θεάματος, την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, αδυνατεί να σκεπάσει την κωμική διάσταση της παράστασης που έδωσε ο βουλευτής, ακριβώς επειδή, από πλευράς μου τουλάχιστον, η γνησιότητα των αισθημάτων που τον κατέκλυσαν δεν αμφισβητείται.



Ολοφυρόμενος ο Μπούκουρας, ικέτευσε τους βουλευτές να τον λυπηθούν, επειδή εργάζεται από τα 15 του, όταν έμεινε ορφανός από πατέρα, και επειδή παραμένει επί 25 χρόνια νυμφευμένος με την ίδια γυναίκα.
Το δε αποκορύφωμα της προσπάθειάς του να πείσει ότι δεν είναι φασίστας, αλλά ένας από εμάς, ήταν ο ισχυρισμός του: «εθνικιστή με έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου».
Επικαλέσθηκε μάλιστα το ιστορικό σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες».


Βουτάει ο Αλέξης στο… Ποτάμι;



 Όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης είχαμε αναρωτηθεί εδώ στο antinews μήπως η δημιουργία του «Ποταμιού» έγινε για να αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ και προκειμένου να γίνει ο σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς;




Λέγαμε τότε μήπως ο κ. Θεοδωράκης είναι το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ όταν μετά τις εθνικές εκλογές δεν σχηματίζεται κυβέρνηση και ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές;
Μάλιστα πολλές φορές αναρωτηθήκαμε γιατί το σύστημα και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ παίζουν τόσο πολύ το Ποτάμι όταν μάλιστα δεν έχει να πει απολύτως τίποτε και δεν έχει να συμβάλει καθόλου στην αναγέννηση της πατρίδας.

Μια συνηθισμένη μέρα στον παράδεισο της πάλαι ποτέ ευμάρειας…



Το 2012, οπότε και κέρδισε τις εκλογές η ΝΔ προχωρώντας σε συγκυβέρνηση με το Πασόκ και την ΔΗΜΑΡ, είναι σαν χθες.
Μια σταγόνα στον ωκεανό του χρόνου.
Άσχετα αν από τότε μέχρι σήμερα σημειώθηκαν κοσμογονικές αλλαγές, σε όλα τα επίπεδα, άλλες καλές και άλλες κακές.



Ότι γνώμη κι αν έχει ο καθένας μας όσον αφορά στο τι μεσολάβησε, και στο πως είμαστε σήμερα, η ουσία παραμένει ότι η Ελλάδα άλλαξε.
Και άλλαξε σε πάρα πολλά, και πιο ειδικά στα της καθημερινότητας.


Λαέ ντροπή σου για την εκλογή σου…



Το πολυαναμενόμενο έργο «Η Κεντροαριστερά» κάνει πρεμιέρα στις 26 Μαΐου. Το συμπεραίνω επειδή τελευταία αρκετοί, ο ένας μετά τον άλλον, σπεύδουν να πιάσουν θέση, αφήνουν το σακάκι τους στην καρέκλα, λένε στον διπλανό ένα «έρχομαι, κράτα μου τη θέση» και τρέχουν για ενισχύσεις.



Ενδεχομένως η ταινία να τελειώσει χωρίς να έχουν δει ούτε ένα καρέ της και να πλασαριστούν στην καρέκλα λίγο πριν ανάψουν τα φώτα έχοντας άποψη για το έργο.
Γνωρίζω κριτικούς κινηματογράφου –«προοδευτικούς» πάντα εννοείται - που σταδιοδρόμησαν τοιουτοτρόπως.



Παύλος Χαϊκάλης: Εκτός ρόλου…



Είναι δίπλα σου στο μπαρ. Έχει γωνίες Brad Pitt και γοητεία George Clooney. Έχει χαμόγελο Matt Damon και βλέμμα Ryan Gosling.
Έχει μπράτσα Tyson Beckford, κοιλιακούς Cristiano Ronaldo και οπίσθια Mario Lopez.
Και, ναι, αυτός ο θεός σε πλησιάζει και σου πιάνει κουβέντα.




Αλλά τότε, ανακαλύπτεις τους υπόλοιπους σταρ που κρύβει μέσα του.
Γιατί μόλις ανοίγει το στόμα του,  διαπιστώνεις ότι έχει απόψεις Tom Cruise κι εξυπνάδα Forrest Gump.
Και πάνω που έλεγες δεν πάει χειρότερα, σου λέει αστείο βαθμού κρυάδας George Bush junior…


Ποιος θυμάται τις ευρωεκλογές;



Τελικά για τι θα ψηφίσουμε στις 18 και στις 25 Μαΐου;
Παρακολουθώντας τα ΜΜΕ έχεις την εντύπωση ότι θα γίνουν βουλευτικές εκλογές.


 
Λίγοι από τους συμμετέχοντες στις εκπομπές τολμούν να θέσουν το ζήτημα ότι έχουμε ευρωεκλογές και αντιμετωπίζονται με ερωτήματα του τύπου “αν θα μείνει το τάδε κόμμα στην κυβέρνηση”.
Όχι άδικα ίσως…


Ο Γλέζος άναψε φωτιές…



Σαμαράς: “Σε πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ”.
Τσίπρας: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά.
Γλέζος: “Κατάσχεση καταθέσεων και εισοδημάτων κάνει ουσιαστικά η κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια , μίλησα για εθελοντικό δανεισμό”.
ΠΑΣΟΚ: “Στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούν οι απόψεις της άτακτης χρεοκοπίας”.




Μια ευθεία και σκληρή αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης μεταξύ κυβέρνησης και και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου για την πιθανότητα επιβολής αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι διακόψουν τη χορήγηση των δόσεων των δανείων προς τη χώρα μας, εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και απαιτήσει την κατάργηση του Μνημονίου…