26.1.16

2000 Light Years from Home....

The Rolling Stones



Αγρότες στο «θερμοκήπιο» του κρατισμού…



To αγροτικό ζήτημα στην Ελλάδα, είναι τόσο παλιό όσο και το «πειρατικό» ελληνικό κράτος.
Πως φτάσαμε ως εδώ;
- Όλοι οι αναδασμοί που έγιναν από καταβολής νεοελληνικού κράτους, ενίσχυαν την μικροϊδιοκτησία, προκειμένου να αποφευχθούν οι κοινωνικές εντάσεις και να βρίσκεται πάντα ο αγρότης εξαρτημένος από τα πελατειακά δίκτυα του κράτους (μονίμως χρεωμένος και κατά φαντασίαν αφεντικό)





- Οι συνεταιρισμοί που επιχειρήθηκαν ήταν ανέκαθεν επιδοτούμενοι και εξαρτημένοι  από την κεντρική διοίκηση. Οι «αντιπρόσωποι» που τους διοικούσαν έκαναν περιουσίες και απαξίωσαν το συνεταιριστικό κίνημα.
- Η ψευδαίσθηση της ιδιοκτησίας δημιούργησε τον «αρχοντοχωριάτη» που θεωρεί ότι τα λίγα του στρέμματα αποτελούν αξιόπιστο περιουσιακό στοιχείο, σε μια αχανή παγκόσμια αγορά…


Ένας διαρκής αγώνας άνευ νοήματος…



Το σύνθημα του κυρίου Τσίπρα στο συνέδριο του ήταν ο αγώνας συνεχίζεται, προχωράμε. Στην ομιλία του το κύριο θέμα που ανέπτυξε ήταν ο αγώνας. Μια αφηρημένη έννοια. Καθόλου δεν τον προβλημάτισε ότι όσους αγώνες έδωσε τους έχασε.
Δήλωσε μάλιστα ότι είναι έτοιμος για νέους αγώνες!!




Τι είναι αυτό λοιπόν που κάνει τον αγώνα να αξίζει τον κόπο; Τι είναι αυτό που πρέπει να μας προτρέπει να δίνουμε μια μάχη; Πότε πρέπει να αποφεύγουμε την κατά μέτωπο επίθεση σε ένα πρόβλημα; Για τον κύριο Τσίπρα αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει στο μυαλό του. Ο αγώνας για αυτόν είναι αέναος. Η μια ήττα του διαδέχεται την άλλη, όμως ο αγωνιστής ποτέ δεν το βάζει κάτω. Ο αγώνας είναι  αυτοσκοπός...


Η Ζωή μιλάει έξω απ τα δόντια: «Μας πούλησε όλους ο Τσίπρας»!



Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! Πέρσι τέτοιες μέρες, η Ζωζώ, η καγκελάριος της καρδιάς μας, μαζί με τους υπόλοιπους αλλοπαρμένους του Σύριζα, έμπαινε με κέφι και με μπρίο στην Βαστίλη της Ελλάδας. Έτοιμη, υπό την υψηλή επιστασία του Αλέξη, να τα αλλάξει όλα! Να φέρει μαζί με τους υπόλοιπους «δημοκράτες» την περιπόθητη αλλαγή… να κυβερνήσει επιτέλους η αριστερή ελπίδα.




Φέτος όμως, αντί να γιορτάσει μαζί με το υπόλοιπο συνονθύλευμα των πρώην πασόκων και νυν «αγωνιστών του φωτός» (κατά Φλαμπουράρη), η Ζωζώκα, που κάποιοι κακοπροαίρετοι την αποκαλούν «ζουρλή», τι κάνει;
Ανοίγει τον οχετ… το στόμα της, και μιλάει για τον Αλέξη. Και μάλιστα όχι με τόσο καλά λόγια…

Η Αριστερή Ελπίδα, και οι αγρότες…



Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών μας, που τα έβαλαν (αργά είναι η αλήθεια) με την κυβέρνηση της Αριστεράς και της Ελπίδας, την οποία πέρσι τέτοιο καιρό ψήφιζαν με δυο χέρια, και υποστήριζαν με  νύχια και με δόντια, για να τους σώσει από τους κακούς σαμαροβενιζέλους, θα ξαναγράψω μερικά πράγματα για το πώς έβλεπε και πως αντιμετώπιζε ο μαρξισμός (ο κανονικός και όχι ο γιαλαντζί του Τσίπρα) τους αγρότες. Και για να μην πέφτουν θύματα των σκουρλέτηδων ή του «Αγρότη ακούμπα στους ώμους του Κουτσούμπα» ΚΚΕ.




Ένα λοιπόν από τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχόλησαν τους πρώτους μαρξιστές ήταν και το περίφημο «αγροτικό ζήτημα». Ένα ζήτημα όχι τόσο οικονομικό, όσο πολιτικό. Αυτό που ανησυχούσε τους μαρξιστές ήταν αν η αγροτική τάξη θα τους βοηθούσε, αν δηλαδή θα συμμαχούσε με τους προλετάριους στην ανατροπή του καπιταλισμού, ή αν θα ήταν μια ακόμη αντιδραστική και αντεπαναστατική δύναμη…


Οι ομοφυλόφιλοι της Ρωσίας κρύβονται…



Τα περισσότερα γκέι ζευγάρια στην Ρωσία κρύβουν επιμελώς τον έρωτά τους, και έχουν πάψει πια να διεκδικούν τα όποια δικαιώματα τους αναλογούν. Παρ’ όλα αυτά οι πιέσεις εναντίον τους εντείνονται όλο και περισσότερο.




Την περασμένη εβδομάδα, μέλη της Κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου (Δούμα), επεξεργάστηκαν συζήτησαν ένα νέο νομοσχέδιο βάσει του οποίου στο εξής  θα απαγορεύεται στους ομοφυλόφιλους να επιδεικνύουν «αγάπες» και «έρωτες» δημοσίως!


Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ… χερ Stupid!



Πόσο πολύ θέλει για να καταλάβεις ότι ο Βαρουφάκης είναι ένας επικίνδυνος «τρελός» επιστήμων, στην καλύτερη εκδοχή, ή, έστω, ένας αδίστακτος αριβίστας, στη χειρότερη; Αμα σου παίρνει πέντε μήνες και κάθεσαι και συζητάς στα σοβαρά μαζί του... πώς θα βγούμε απ’ το ευρώ ή πώς θα εκβιάσουμε τους Ευρωπαίους για 15 μέρες με χάρτινο «χρήμα», ήτοι κουπόνια, IOUs και τέτοια, τότε, σόρι, ήθελές τα και παθές τα και άκουσέ τα τώρα από τον «Γιάνης».



Μπορεί να κάνουμε τον σταυρό μας, βέβαια, που ο Τσίπρας τον έδιωξε ακόμη και στο 91’ μετά το μοιραίο δημοψήφισμα που έφερε τα capital controls και το οποίο, απ’ ό,τι καταλάβαμε όλοι, έγινε για τα μάτια του κόσμου. Ομως ας μην αποκλείουμε την εκδοχή ότι από καιρό ο Αλέξης είχε στο μυαλό του να συμφωνήσει με την Ε.Ε., αλλά μέχρι και στους πιο κοντινούς του έλεγε ότι πάνε για ΡΗΞΗ. Classic για τη νοοτροπία του…