10.4.15

Στου Όθωνα τα χρόνια...

Σταμάτης Κόκοτας
Που χάθηκε ο Γιάνης; Έπειτα από ένα διάστημα υπερπροβολής -όπου έδωσε το ένα χέρι, ενώ το άλλο το είχε στην τσέπη, που φωτογραφήθηκε με γκλαμουριές και με τη σύζυγο, σήκωσε γιακάδες και ήταν μπλαζέ - ξάφνου χάθηκε.
Αγνοείται ο Γιάνης. Στοπ.
Φίλοι και γνωστοί με ρωτούν συνέχεια, εσχάτως: Μην είδες κάπου τον Βαρουφάκη;
Τι να έγινε αυτό το παιδί;
Πού χάθηκε;
Μήπως είναι αλήθεια αυτά που λέγονται - ότι πρόκειται να παραιτηθεί;


«Mη χαρίζετε την Κωνσταντοπούλου στην … Ιατρική»!Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του Φραγκίσκου Παρασύρη για το ρόλο και τη στάση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, το στέλεχος του Κινήματος Φραγκίσκος Παρασύρης τονίζει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου «χτίζει και μπετονάρει τη συμμαχία με την εξωθεσμική βία και τα κέντρα της, με την πλατεία, με τους επίφοβους που την επόμενη μέρα του «ατυχήματος», είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν», επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι στρατηγική επιλογή της Ζωής η στήριξη στο «μπάχαλο» κι όσοι ελπίζουν ότι θα αδειαστεί εσωτερικά απ’ τον Σύριζα, απλά πλανώνται…
Αναλυτικά:
«Κωνσταντοπούλου», μην την χαρίζετε στην Ιατρική…

Οι δυόμιση μήνες Σύριζα ... και ο φίλος μου ο Μήτσος...Είχα χθες βράδυ μια συνάντηση (μετά από πολύ καιρό) με τον φίλο μου τον Μήτσο.
Πρώην Πασόκος, νυν Συριζαίος, φανατικός λάτρης του Μπαρουφάκη, και παράλληλα θερμός υποστηρικτής της εθνικής αξιοπρέπειας που εκφράζει ο Καμένος!!!!!
Η σημερινή συγκυβέρνηση δηλαδή είναι ότι το καλύτερο για τον Μήτσο.
Την ονειρεύονταν τέσσερα χρόνια τώρα, από τότε που η κρίση τον τσάκισε αφού…


Η ευφυΐα οδηγεί στη δυστυχία…Η ευφυΐα είναι υπερεκτιμημένη. Είναι μια μορφή εξουσίας.
Όμως ποιον εξουσιάζει πραγματικά;
Είναι ένα όπλο.
Ποιον στοχεύει; Τους κρετίνους ή αυτούς που τραβάνε τη σκανδάλη;
Ο Μ. Παζ υποστηρίζει πως η ευφυΐα είναι ασθένεια.
Τα ερεθίσματα που δέχεται ο νους τον βυθίζουν σε αέναες σκέψεις.
Αν επιμένεις να κολυμπάς βαθιά στις σκέψεις σου, μπορεί να πνιγείς πριν φτάσεις στην επιφάνεια για να πάρεις ανάσα.
Διότι μπορεί η επιφάνεια να είναι βαρετή, όμως δεν είναι επικίνδυνη...


Ο Τύπος στα χρόνια του Μνημονίου…Στη γενικευμένη εικόνα παρακμής που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τα έξι χρόνια που βρίσκεται η χώρα στη δίνη της κρίσης, κομβικός είναι ο ρόλος της ενημέρωσης, δηλαδή από ποια Μέσα ενημερώνονται οι Έλληνες και πόσο αξιόπιστα είναι.
Οι εφημερίδες, μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’80, ήταν το κυρίαρχο μέσο ενημέρωσης, από τη δεκαετία του ’90, με τη δημιουργία των ιδιωτικών καναλιών και ραδιοφώνων και από τη δεκαετία του 2000 με την εισβολή του διαδικτύου, η κυκλοφορία τους μειώθηκε κατακόρυφα.Φαινόταν ότι από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας είχε παγιωθεί μια κατάσταση όπου οι εφημερίδες παρείχαν άμεση ενημέρωση σε ένα μικρό ποσοστό των Ελλήνων, αλλά η ενημέρωση αυτή ήταν πολύ πιο έγκυρη από της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Από την άλλη, σε μεγάλο ποσοστό τροφοδοτούσαν με ειδήσεις τηλεόραση, ραδιόφωνα και διαδίκτυο…


Πολιτιστικές συνεργασίες και... Ελληνορωσικοί ιστορικοί δεσμοί.Μπορεί το επικοινωνιακό επιτελείο και η αναμφισβήτητη καπατσοσύνη του να ομιλεί πάλι περί μεγάλης διπλωματικής και οικονομικής επιτυχίας με τον Πούτιν, αλλά εμένα να με συμπαθάτε, δεν την έχω κατανοήσει ακόμα.
Πέραν των πολιτιστικών συνεργασιών και την επιβεβαίωση των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών, δεν είδα κάτι απτό και πρακτικό. Ο Πούτιν δεν μας εξαίρεσε από τα αντίμετρα στις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων και θεωρητικολόγησε με γενικότητες κοινών εταιρειών για εκμετάλλευση γεωργικών προϊόντων…

Ποτάμι: Έξω από τα δόντια…«Αν θέλαμε να μπούμε σ αυτή τη κυβέρνηση, θα το είχαμε κάνει από το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου, όταν το πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στον Σταύρο Θεοδωράκη κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία σας στην Πλατεία Κουμουνδούρου», υπογράμμισε σε άρθρο του το στέλεχος του Ποταμιού Θανάσης Σκόκος, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αυγή».Μάλιστα, ο κ. Σκόκος αναφέρει ότι στη συνάντηση αυτή προτάθηκε στο Ποτάμι να πάρει «κάνα δυο υπουργεία» και να πάνε μαζί…