14.5.14

Lifeline...

Citizen Cope







Ελλάς- Ρωσία: Συμμαχία….



Από την αρχή της δημιουργίας αυτού που αποκαλούμε «πολιτική ζωή» στη νεότερη Ελλάδα, κάποιος εκπροσωπούσε τα ρωσικά συμφέροντα.
Από την Επανάσταση ήδη, είχε σχηματισθεί το Ρωσικό Κόμμα, με φυσικό ηγέτη τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.



Ηταν ισχυρότερο του Γαλλικού και του Αγγλικού, αλλά η επιρροή του υποχώρησε μετά τον Κριμαϊκό Πόλεμο.
Υστερα από την εκθρόνιση του Οθωνα, διαλύθηκε τελείως…


Ας πρόσεχαν…



Όταν ήμουν έφηβος (και λίγο μετά) ήταν μόδα η Ιταλία.
Μιλάω για όλους αυτούς που ήθελαν να σπουδάσουν, αλλά δεν μπορούσαν να στρώσουν τον κώλο τους για 2-3 μήνες και να διαβάσουν για να μπουν στα ελληνικά αχούρ… πανεπιστήμια, και άρα έφευγαν μαζικά προς Ιταλία μεριά, όπου μπορούσε να γίνει (φ)τυχιούχος ο κάθε πικραμένος.



Στη συνέχεια μπήκε στο κόλπο η Βουλγαρία, η Ρουμανία, και η Γιουγκοσλαβία του Τίτο, όπου οι εκεί ιθύνοντες μυρίστηκαν ξένο συνάλλαγμα, και άνοιξαν τις πόρτες τους στον κάθε κακομοίρη.
Για Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, Καναδά, κλπ δεν το συζητάω, διότι τα εκεί πανεπιστήμια ήταν σοβαρά μεν, αλλά κόστιζαν πολύ είτε σε δίδακτρα είτε σε έξοδα διαμονής, χώρια το βαρύ διάβασμα, οπότε…
Μέχρι που μας προέκυψε η Αγγλία!

‘Όταν πιάνεις πάτο…



Η μελέτη του «Economist» ότι η ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βγήκε τελευταία στην Ευρώπη θα έπρεπε να κινητοποιήσει.
Το ερώτημα είναι ποιους.
Οι καθηγητές των πανεπιστημίων έχουν γίνει υποψήφιοι και το υπουργείο Παιδείας απουσιολόγος.



Στα αγγλικά υπάρχει μια έκφρασή που λέει ότι «αν πιάσεις πάτο, δεν υπάρχει δρόμος παρά μόνο προς τα πάνω».
Είναι και το μόνο ευχάριστο στην είδηση ότι στη μελέτη του «Economist», για λογαριασμό της Pearson, η ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βγήκε τελευταία στην Ευρώπη…


Οἱ ἀφελεῖς ψηφοφόροι.



μεγαλύτερος κίνδυνος τν προσεχν ερωεκλογν εναι ο φελες ψηφοφόροι. Εναι κενοι πού παίρνουν κάπως ψήφιστα τήν τυμηγορία τους στήν κάλπη καί δέν συνειδητοποιον τίς συνέπειες τν πιλογν τους.



Εναι κενοι πού παρασύρονται πό τήν δημαγωγία καί μεταβαίνουν στήν κάλπη μέ κυρίαρχο τό συναίσθημα καί χι τήν λογική.
Εναι κενοι πού μέ μεγάλη εκολία ναδεικνύουν στήν ξουσία να κόμμα να πρόσωπο πειδή δωσαν πίστη στίς ποσχέσεις του, κόμη καί ν ατές εναι ξόφθαλμα ψευδες. Καί ταν συνειδητοποιον τήν πραγματικότητα, σπεύδουν νά κατηγορήσουν ατόν πού ο διοι ν τ φελεία τους πέλεξαν!

Βρέθηκε η ναυαρχίδα του Κολόμβου;




Περισσότερους από πέντε αιώνες μετά το ναυάγιο της ναυαρχίδας του Χριστόφορου Κολόμβου, του Σάντα Μαρία, στην Καραϊβική, αρχαιολόγοι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν ανακαλύψει τα απομεινάρια του πλοίου, στον βυθό της θάλασσας στα ανοικτά της βόρειας ακτής της Αϊτής.
Είναι πιθανό να πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα υποβρύχια αρχαιολογικά ευρήματα του κόσμου.




«Όλα τα στοιχεία, τα γεωγραφικά, της υποβρύχιας τοπογραφίας και τα αρχαιολογικά, δείχνουν έντονα ότι αυτό το ναυάγιο είναι η περίφημη ναυαρχίδα του Κολόμβου, η Σάντα Μαρία», είπε ο Barry Clifford, επικεφαλής μιας πρόσφατης αναγνωριστικής αποστολής στην περιοχή και ένας από τους κορυφαίους αρχαιολόγους υποβρύχιων ερευνών της Αμερικής…


Μια κομμώτρια… πλαστογράφος!




Το μόνο «εργαλείο» που χρειάστηκε ήταν ένας εκτυπωτής 3 σε 1 Hewlett-Packard inkjet.
Μιλάμε για μια μαμά πλαστογράφο, από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ, που μέσα σε δυο χρόνια κατάφερε να πλημμυρίσει την αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα.




Πρόκειται για την 34χρονη κομμώτρια Tarshema Brice, που δήλωσε την ενοχή της, δηλώνοντας πως ότι έκανε το έκανε για να μεγαλώσει τα έξι παιδιά της.