9.11.18

The Gnome...

Pink Floyd





Σε κλαίει ο λαός…


Ο καθένας και οι μνήμες του. Ο καθένας και οι «ήρωές» του. Και οι θρύλοι του. Και τα σύμβολά του. Και οι αθάνατοι νεκροί του.
Και τα τραγούδια που γράφτηκαν γι’ αυτούς. Που δεν είναι θρηνητικά «μοιρολόγια»…
Είναι «συμβόλαια» μνήμης ανάμεσα στις γενιές. Είναι η «κόκκινη γραμμή» που ενώνει αγώνες Ελευθερίας, και Αξιοπρέπειας. Και κρατάει όρθια την εθνική συνείδηση.
Χωρίς την οποία δεν υπάρχει καθόλου συνείδηση.





Γιατί όσοι δεν έχουν «αίσθηση του ανήκειν», δεν έχουν ιδανικά, δεν έχουν φραγμούς, δεν έχουν πρότυπα, δεν έχουν «ρίζες», δεν έχουν «κλαδιά», δεν έχουν συνέχεια.
Είναι ένσαρκα «τίποτα»
Χωρίς «πατρίδα», δεν είσαι απλά «ορφανός». Χωρίς «πατρίδα», δεν έχεις «κοινωνία» με το χθες και με το αύριο. Δεν έχεις «σχέση» με τους γύρω σου και με «το μέσα σου».
Χωρίς «πατρίδα» είσαι «άτομο», δίχως «ταυτότητα», δίχως «πρόσωπο»
Ο καθένας με τα σύμβολα και με τους θρύλους του, λοιπόν…


Ένα καλό παιδί από τη Συρία…


Αλιευμένο από το facebook

Εχθές το βράδυ ήμουν στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Ο λόγος που πήγα εκεί ήταν για να αναγνωρίσω τον Renaas Belo και να μου δώσουν πίσω το κλεμμένο τηλέφωνο μου που είχε στην κατοχή του.





Ο Renaas Belo που έκλεψε το τηλέφωνο μου ήταν εκεί, μόλις τον είχαν συλλάβει. Είναι Σύριος πρόσφυγας, 22-25 χρονών σε ηλικία, ψηλός, ξυρισμένος, μια χαρά παιδί. Καλοντυμένος και χαμογελαστός με τα Nike Air του και το Diesel το τζιν, αν τον γνώριζα έξω και δεν ήξερα ότι είναι ένα γαμημένο κλεφτρόνι μάλλον θα τον συμπαθούσα και θα σκεφτόμουν ότι είναι ΟΚ άτομα οι Σύριοι…


Όλα να τα περιμένουμε με αυτούς που μπλέξαμε…


Είμαι από τους λίγους εκείνους που ασχολούνται εμμονικά με τον Σύριζα από το 2011 (και πιο πριν), από τότε δηλαδή που ακόμη βολόδερνε στο 2-3% και δεν τους ήξερε ούτε ο Μήτσος, ούτε η κυρά Σούλα, που τότε ακόμη ψήφιζαν Πασόκ, και «σοσιαλισμό» από τα ΛΙΝΤΛ..




Κι αυτό επειδή τέτοιους ιδεοληπτικούς πολιτικάντηδες, επαγγελματίες «επαναστάτες», τους γνωρίζω καλά έχοντας εντρυφήσει στην ιστορία της Αριστεράς, ντόπιας και ξένης, και έχοντας γνωρίσει από κοντά ουκ ολίγους τέτοιους σαμποτέρ σε συνδικαλιστικούς ρόλους…