27.2.13

Drive...

"Drive" by R.E.M.




Η μπόχα της εξουσίας.


Τί είναι η ζωή χωρίς lifestyle; 
Τρίτο θεμελιώδες υπαρξιακό ερώτημα (μετά τα «υπάρχει Θεός;» και «αν υπάρχει, γιατί έφτιαξε τις μπάμιες;») και ο πολιτικός σχηματισμός που ετοιμάζεται να αναλάβει την εξουσία, δείχνει αποφασισμένος να το απαντήσει, ως παρηγοριά στον άνεργο ώσπου να βγει η ψυχή του: η ζωή χωρίς lifestyle είναι ένα τίποτα!


Enter στη σκηνή η Ρένα Δούρου.
«Η Ρένα Δούρου είναι πολιτικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Αιγάλεω» μας ενημερώνει το blog της, παραλείποντας παιχνιδιάρικα την ημερομηνία γέννησής της -γιατί, είμαστε πολιτικά όντα με δυναμισμό, αλλά είμαστε και φιλάρεσκα θηλυκά, να μην ξεχνιόμαστε…
 

Η Ελλάδα δεν είναι Ιταλία.


Τι μπορεί άραγε να σημαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία; Πολλοί σκέφτονται ότι το σοκ της Ιταλίας ίσως ξυπνήσει τους Γερμανούς που επιμένουν σε ένα μείγμα πολιτικής που θυμίζει περισσότερο καθαρτήριο στα όνειρα ενός θρησκόληπτου. 


Ότι αύριο το πρωί οι Γερμανοί θα εγκαταλείψουν τα προγράμματα λιτότητας και τα χρήματα θα αρχίσουν να πέφτουν από τον ουρανό...

Η ιδιάζουσα πολιτικά περίπτωση του Beppe Grillo.


Για κάποιους είναι η φωνή της διαμαρτυρίας, για κάποιους άλλους ένας ακόμη λαϊκιστής δημαγωγός…
Όπως και να έχει, μετά το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, ο κωμικός Beppe Grillo και το κίνημά του των πέντε αστέρων, αποτελούν μια υπολογίσιμη πολιτική παρουσία.

 
Κάποτε του είχαν απαγορεύσει να εμφανίζεται στη τηλεόραση εξαιτίας των επιθέσεών του εναντίον των πολιτικών. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολιτικό στυλ εντελώς ιδιαίτερο, και να φέρει το κόμμα του στη τρίτη θέση στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Όλοι μέσα!


Τελικά, τα πάλαι ποτέ πουλέν της (παλιάς) Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ή καθαιρούνται από τα αξιώματά τους ή καταδικάζονται στα δικαστήρια, ή και τα δυο μαζί…
Έτσι, πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η δίκη για υπεξαίρεση που διεξάγονταν εδώ και καιρό στη Θεσσαλονίκη, με κατηγορούμενο, μεταξύ άλλων, τον πρώην δήμαρχο της πόλης, υπουργό και «φτερωτό γιατρό» Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.


Η τελική απόφαση του δικαστηρίου ήταν κόλαφος για τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους, και κατά την γνώμη μου πρωτοφανής στα χρονικά, όσον αφορά πολιτικούς.
Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη και τη περίπτωση του άλλοτε Ζορρό… τότε κάτι φαίνεται να αλλάζει.


Διπλωματία… τρανς!


Τι να τους κάνει η Αμερική τους σοβαροφανείς διπλωμάτες, όταν διαθέτει έναν Dennis Rodman;
Που άμα λάχει τους τρομάζει κιόλας;


Τον θυμόσαστε;
Πρόκειται για τον άλλοτε crossdresser (τραβεστί) σούπερσταρ του ΝΒΑ, ο οποίος εκτός από αθλητικό ταλέντο διέθετε και μια ιδιαίτερη παρουσία, επιεικώς εκκεντρική, που άγγιζε τα όρια του γκροτέσκου, και κατά πολλούς, του γελοίου….
Παράλληλα είχε και ιδιάζουσα προσωπική ζωή, με δεκάδες προβλήματα.
Το γεγονός ότι τον είχε ερωτευτεί μέχρι και η Μαντόνα… αποδεικνύει τα παραπάνω.

Χοιρινό με γιαούρτι, από την Κρήτη!


Αυτός ο καθημερινός μπελάς "τι να μαγειρέψω, τι να μαγειρέψω πάλι", θα μας φάει τελικά. 
Συνταγές παντού γύρω, αλλά οι περισσότερες απαιτούν πολλά ή εξειδικευμένα υλικά που δεν έχουμε πάντα πρόχειρα στο ψυγείο ή στο ντουλάπι μας.
Άλλες πάλι χρειάζονται μεγάλο χρόνο προετοιμασίας που οι περισσότερες από εμάς απλά δεν διαθέτουν.


 Και η οικογένεια πεινάει και βογκάει, τι θα φάμε πάλι σήμερα;
Ευτυχώς για μας τις  σύγχρονες μαγείρισσες, υπάρχει πίσω μας η ελληνική μαγειρική παράδοση που μας λύνει τα χέρια.
Μια τέτοια συνταγή, με καταγωγή από την απίθανη Κρήτη, με προκάλεσε να τη δοκιμάσω τις προάλλες και έμεινα κατάπληκτη από την απλότητα, τη γρηγοράδα και τη νοστιμιά της.

Η κρίση εκτρέφει λαϊκιστές.


Είναι κοινώς παραδεκτό ότι σε περιόδους οικονομικών κρίσεων οι κοινωνίες κλείνονται, περιχαρακώνονται, γίνονται εσωστρεφείς, συντηρητικοποιούνται και τελικώς υποκύπτουν στους λαϊκιστές, στους εθνικιστές και φορές στους φασίστες.

 
Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα ποπουλίστικα κινήματα δοξάσθηκαν σε καιρούς οικονομικής βύθισης και υψηλής ανεργίας.


Ανθρώπινο κρέας μυρίζει…


Αν πριν από λίγα χρόνια μας έλεγαν ότι θα έρθουν ημέρες που θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις και ότι αρκετός κόσμος θα το αποδεχόταν μοιρολατρικά σαν ένα επώδυνο αλλά αναγκαίο μέτρο, θα βάζαμε στοίχημα ότι αυτό δεν γίνεται.
Την εποχή εκείνη μας παραμύθιαζαν, άλλωστε, κάποιοι πολιτικοί για την «ισχυρή Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη».

 
Για τη «δυνατή Ελλάδα της ανάπτυξης και της ευημερίας».
Μας έδιναν υποσχέσεις για ανάπτυξη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους οποίους, τελικά, η χώρα μας βούτηξε πιο βαθιά στα χρέη.
Ξοδεύτηκαν εκατομμύρια για υποδομές που τώρα ρημάζουν.
Και μαζί με αυτές ρημάζουν και οι... υποσχέσεις για ευημερία.
Και, τελικά, ήρθε η ημέρα που οι πολιτικοί τόλμησαν το... ακατόρθωτο και οι περικοπές πέρασαν.