27.2.13

Διπλωματία… τρανς!


Τι να τους κάνει η Αμερική τους σοβαροφανείς διπλωμάτες, όταν διαθέτει έναν Dennis Rodman;
Που άμα λάχει τους τρομάζει κιόλας;


Τον θυμόσαστε;
Πρόκειται για τον άλλοτε crossdresser (τραβεστί) σούπερσταρ του ΝΒΑ, ο οποίος εκτός από αθλητικό ταλέντο διέθετε και μια ιδιαίτερη παρουσία, επιεικώς εκκεντρική, που άγγιζε τα όρια του γκροτέσκου, και κατά πολλούς, του γελοίου….
Παράλληλα είχε και ιδιάζουσα προσωπική ζωή, με δεκάδες προβλήματα.
Το γεγονός ότι τον είχε ερωτευτεί μέχρι και η Μαντόνα… αποδεικνύει τα παραπάνω.


Τώρα όμως ο περίεργος Dennis επανήλθε στο προσκήνιο, και μάλιστα δυναμικά.
Ως άτυπος διπλωμάτης των ΗΠΑ, ή μάλλον του μπάσκετ, στην Βόρεια Κορέα!
Ναι, στην απομονωμένη διεθνώς αυτή χώρα, που απειλεί τη Δύση, αλλά και απειλείται από αυτήν, με πυρηνικό ολοκαύτωμα.
Ο Rodman, κατέφτασε λοιπόν στην κομμουνιστική χώρα μαζί με άλλους τρεις συναθλητές του, μέλη της περίφημης ομάδας σόου Harlem Globetrotters, προκειμένου να οργανώσουν ένα basketball camp για παιδάκια, και να αγωνιστούν εναντίον των κορυφαίων παικτών της χώρας.
Όλα αυτά θα κινηματογραφηθούν από την ΗΒΟ, και η εκπομπή θα προβληθεί στην αμερικανική τηλεόραση τον ερχόμενο Απρίλιο.
Όπως λένε οι υπεύθυνοι παραγωγοί της εκπομπής, η αποστολή του Dennis Rodman και των Harlem Globetrotters στην Β.Κορέα είναι όντως κάτι το περίεργο. «Αλλά το γεγονός ότι βρέθηκε κοινό έδαφος μεταξύ των δυο πλευρών μέσα από τον αθλητισμό, λέει πολλά…».
Βέβαια, η όλη ιστορία δεν είναι τόσο περίεργη αν αναλογιστούμε ότι ο πρώην (μακαρίτης τώρα) ηγέτης της χώρας Kim Jong Un ήταν φανατικός οπαδός των Chicago Bulls στη δεκαετία του ’90, τότε που με επικεφαλής τον Rodman η ομάδα σάρωνε τα πρωταθλήματα.
Πάντως, ο λαός της Βόρειας Κορέας δεν είναι και τόσο έτοιμος ώστε να αποδεχτεί την εμφάνιση του εκκεντρικού Rodman, ο οποίος συνήθιζε να φοράει φουστάνια και να αλλάζει χρώμα μαλλιών κάθε εβδομάδα…
Μάλιστα κάποια παιδάκια τρόμαξαν μόλις τον είδαν για πρώτη φορά, και ένα από αυτά που πρώτη φορά έβλεπε τα δεκάδες τατουάζ του αναφώνησε: «είναι τέρας».

S.A. (AP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου