25.3.14

Wait...

M83
Η αλήθεια για το ’21.Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ αυτό – σίγουρα όχι σύντομα.
Σήμερα πάντως ένα βιβλίο που θα έγραφε τα αληθινά συμβάντα του 21 θα καιγότανε στην πυρά και ένας καθηγητής που θα το δίδασκε, θα έχανε τη δουλειά του.Ας πούμε μερικές ιστορικά εξακριβωμένες αλήθειες:


Έχει ολοκληρωθεί, τελικά, η Επανάσταση του '21; Άλλη μία Εθνική Γιορτή κατέφθασε και ξανά ο καθένας θα τη ζήσει με το δικό του τρόπο.
Πάντως, για τον περισσότερο κόσμο η 25η Μαρτίου είναι μία επέτειος μνήμης της Επανάστασης που μας απελευθέρωσε από τους Τούρκους, χωρίς πολλή παραπάνω σκέψη.Αναλύουμε το λάβαρο του Παλαιών Πατρών Γερμανού, θυμόμαστε τις Σουλιώτισσες, τους Μανιάτες, τον Κολοκοτρώνη κι άλλους οπλαρχηγούς, κάνουμε μία επανάληψη των μαχών και των εκστρατειών και κάπου στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου αφήνουμε την επανάσταση και επιστρέφουμε στην καθημερινότητα.
Δικαίως, καθώς αξίζουν τη μνήμη μας όλα αυτά τα γεγονότα, ενώ αρκετοί δεν θυμούνται ούτε αυτά.
Κι αν τα θυμήθηκες, συγκινήθηκες, τι άλλο να κάνεις, έτσι;
Άρα αποφασίζεις μετά από λίγο να τα ξεχάσεις πάλι όπως πριν...  


Είδαν το Big Bang!Το Big Bang αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσυζητημένα θέματα στον χώρο της σύγχρονης φυσικής.
Η ανακάλυψη του έγινε το 1979, ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια, οι επιστήμονες κατάφεραν να «δουν» την Μεγάλη Εκρηξη.Ο διευθυντής του CERN, μιλάει για πρώτη φορά για τις νέες ανακαλύψεις και το μέλλον του ινστιτούτου…


Περί γάλακτος…Τι είναι η παστερίωση και πόσα είδη υπάρχουν;

Πρόκειται για τη θερμική επεξεργασία την οποία υφίσταται το νωπό γάλα, προκειμένου να καταστραφούν παθογόνοι μικροοργανισμοί που απειλούν την υγεία μας και να επιμηκυνθεί η διάρκεια «ζωής» του.
Υπάρχουν δύο είδη: η χαμηλή ή ήπια (γίνεται στους 72 βαθμούς Κελσίου επί 15-20 δευτερόλεπτα) και η υψηλή (γίνεται στους 125-135 βαθμούς Κελσίου επί1-2 δευτερόλεπτα).Οταν δεν υπήρχαν γαλακτοβιομηχανίες και παστεριώσεις, οι άνθρωποι έβραζαν το γάλα πριν το πιουν - συχνά σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες και για περισσότερη ώρα.
Εν ολίγοις, η επεξεργασία που δεχόταν το γάλα ήταν πιο βάρβαρη.

Να τα βλέπει αυτά ο …. Νότης. Μπορεί οι δικοί μας ντόπιοι διάσημοι μαϊντανοί, καλλιτέχνες και μη, να είναι ξύλα απελέκητα, με φίρμες του πενταγράμμου που δεν τελείωσαν ούτε το γυμνάσιο, ή «ηθοποιούς» και τηλεπερσόνες που γράφουν λάθος ακόμη και το όνομά τους, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους τους σελέμπριτι…Υπάρχουν αρκετές διασημότητες στον κόσμο, που είναι παράλληλα και πετυχημένοι επιστήμονες.

Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Ζήτω η 25η Μαρτίου!


Ανεξάρτητο κράτος η Βενετία;Η Βενετία πέτυχε προχθές μια διακαή επιθυμία της.
Αυτήν της ανεξαρτησίας από τη Ρώμη (στα ψέματα όμως).Σε μια διαδικτυακή δημοσκόπηση, 2.3 εκατομμύρια πολίτες συμμετείχαν σε ένα ανεπίσημο δημοψήφισμα, με το 89% εξ αυτών να ψηφίζει υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του Βενέτο (της πλούσιας περιοχής που περιβάλλει τη Βενετία) από την Ιταλία, και την ανακήρυξή της σε ανεξάρτητο κράτος!