20.4.16

Nevertheless...

The Brian Jonestown Massacre




Συμβαίνουν και αλλού…



Είναι γνωστό ότι, ειδικά στην μπανανία μας, όταν είσαι πλούσιος, διάσημος, μεγαλόσχημος (ή μη) πολιτικός,  ή έστω απλά μαϊντανός (ήτοι σελέμπριτι), οι νόμοι που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους δεν ισχύουν για σένα. Η ισονομία δηλαδή είναι απλά μια έννοια, την οποία επικαλούνται μεν οι πλούσιοι, οι διάσημοι, και οι πολιτικοί, την γράφουν όμως στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όταν πρόκειται για τους ίδιους.




Αυτό το βλέπουμε καθημερινά, από την στρατιωτική θητεία, από τις ουρές στα αεροδρόμια, μέχρι την στάθμευση λιμουζίνων, τζιπ, κλπ σε απαγορευμένους χώρους, πολλές φορές και σε θέσεις ΑΜΕΑ. Εξάλλου όλοι θυμόμαστε τον «πρωθυπουργικό» ξάδερφο, που είχε διατελέσει μάλιστα και υπουργός Μεταφορών, που ο καημένος δεν είχε χρήματα για να συντηρήσει την τζιπάρα του, γι αυτό και κατέθεσε τις πινακίδες, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να βολτάρει κανονικά σαν να μη τρέχει τίποτα. Ποιος θα τον άγγιζε άλλωστε στην Σομαλία του Βορρά; Ευτυχώς όμως  βρέθηκαν κάποια παλικάρια της ΔΙΑΣ και ξεκούμπωσαν την ρόμπα του… αποδεικνύοντας το πόσο σερσερής ήταν και είναι.


Το χρονικό της προαναγγελθείσας εξέγερσης…



Μια κυβερνητική υποκρισία είναι το πρόσφυγας ή μετανάστης να αντιμετωπίζεται ως εθνότητα.
Μη θέλοντας να προσβάλει τις ευαισθησίες των ΜΚΟ και των Αλληλέγγυων ότι όλοι είναι άνθρωποι και κυνηγημένοι, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις διάφορες εθνότητες που έφτασαν στην Ελλάδα ως ομοιογενείς σε κουλτούρα και ταμπεραμέντο. Κάτι βέβαια που οι ίδιοι δεν έχουν καμία διάθεση να κάνουν.




Το αποτέλεσμα είναι συγκρούσεις ομάδων που σχηματίζονται από ομοεθνείς, όπου τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν οι αδύνατοι. Δηλαδή οι Σύροι πρόσφυγες. Ιδιαίτερα οι οικογενειάρχες, οι οποίοι σε περίπτωση που πλακωθούν με οργανωμένες ομάδες Αφγανών οι Βορειοαφρικανών δεν έχουν την παραμικρή τύχη...

Από το mail Χαρδούβελη στον εγκλωβισμό του κ.Τσίπρα…



Δεν άρεσε στον κ.Τσίπρα το mail Χαρδούβελη του Νοεμβρίου 2014 , με μέτρα περίπου 1,3 δισ ευρώ - σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ αρχικά μέτρα και πρόταση για προληπτική νομοθέτηση άλλων 500 εκατομμυρίων ευρώ  στην περίπτωση που έως τον Ιούνιο του 2015 δεν είχε η κυβέρνηση Σαμαρά καταφέρει να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους.



Και γι αυτό ο κ. Τσίπρας εκβίασε εκλογές, πήρε την εξουσία υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες (σκίσιμο των μνημονίων,  κατάργηση   ΕΝΦΙΑ,  13η σύνταξη,  αφορολόγητο 12.000, αύξηση του κατώτατου μισθού κλπ!) για να υπογράψει τρίτο Μνημόνιο. Και να πάρει τελικά μέτρα 3,5 δισ. μέτρα το 2015, κι άλλα περίπου 9 δισ. ευρώ  μέτρα έως το 2018! 

Διαπραγμάτευση με τον ελληνικό λαό…



Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Κι αυτή εδώ η εφημερίδα δικαιούται να το γράψει με κατηγορηματικότητα, επικαλούμενη το πρόσφατο παρελθόν.
Πέρσι τέτοια εποχή, όταν οι Τσιπραίοι έκαναν τη «σκληρή διαπραγμάτευση», με γκεσέμι τον Μπαρουφάκη, εμείς γράφαμε ότι δε διαπραγματεύονται με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, αλλά με τον ελληνικό λαό, προκειμένου στο τέλος να φέρουν μια νέα μνημονιακή συμφωνία, εμφανιζόμενοι ως ηρωικώς πεσόντες, και να την παρουσιάσουν ως αναπόφευκτη.



Οταν προκηρύχτηκε το δημοψήφισμα, δεν ταλαντευτήκαμε καθόλου. Προβλέψαμε ότι το Οχι θα γίνει Ναι εν ριπή οφθαλμού. Οτι ήταν η τελευταία πράξη του θεάτρου της «σκληρής διαπραγμάτευσης».Το ίδιο βλέπουμε και τις τελευταίες μέρες. Με αρκετές διαφορές στην τελετουργία, αλλά με την ίδια ουσία…

Τακτικισμοί ή πολιτική διαστροφή;



Η ιστορία της εξουσιολαγνείας είναι μακραίωνη, έχει περιγραφεί από διάσημους στοχαστές και πολιτικούς και, βεβαίως, στην πορεία της προκάλεσε τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ανθρωπότητα. Ο λόγος είναι απλός. Οι εξουσιολάγνοι άρχοντες, βασιλείς, δικτάτορες και πολιτικοί είναι αδίστακτοι, στυγνοί, δημαγωγοί και γεμάτοι μίσος για τον άνθρωπο.




Η περιφρόνηση και η απέχθεια που έχουν απέναντι στον άλλον είναι κύριο γνώρισμά τους –ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται γι αυτό που αποκαλούν «λαό». Γι αυτούς, ο λαός δεν είναι τίποτε περισσότερο από «υποτακτικοί», «υπήκοοι», μία μάζα αλαλαζόντων κυμβάλων, που το μόνο που θέλουν είναι μύθους. Όμως, για τους εξουσιολάγνους, ο μύθος αποτελεί έναν κλειστό κόσμο παραστάσεων και εντυπώσεων με αναγκαστικό κύρος, ένα ολικό σύστημα γνώσεως, που απαιτεί καθολική συμμόρφωση και υποταγή.
Άρα, ο μύθος είναι υποβοηθητικός της ανόδου στην εξουσία και της παραμονής σε αυτήν...