16.10.12

Η μουσική μας πρόταση για απόψε


Ένα μελωδικό κομμάτι των Walker Brothers που ξεχειλίζει δεκαετία του '60 από τον limitanei είναι η αποψινή μας πρόταση για να κλείσουμε όμορφα τη βραδιά μας.

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους;

Έκπληξη προκάλεσε στην πλειονότητα των Ελληνικών μέσων ενημέρωσης η ξαφνική αλλαγή στάσης του, πολλά βαρύ και όχι, διαπραγματευτή εκ μέρους του ΔΝΤ στην Τρόικα, κου Πωλ Τόμσεν.

Ο πόλεμος των ταμπλετών προ των πυλών

H αυτοκρατορία αντεπιτίθεται? Κοντά στα 500 δολάρια φαίνεται πως θα ξεκινάνε οι τιμές της νέας ταμπλέτας της Microsoft με το όνομα Surface RT, με αποθηκευτικό χώρο 32GB, αλλά χωρίς το πρωτοποριακό κάλυμμα-πληκτρολόγιο. 

Οι Έλληνες θέλουν τον... Κινέζο τους.


Από τότε που η κινεζική Cosco ανέλαβε την εκμετάλλευση και λειτουργία μέρους του ιστορικού  λιμένος του Πειραιά, η διακίνηση εμπορευμάτων διπλασιάστηκε.
Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο της εφημερίδας New York Times, το υπόλοιπο ελληνικό κομμάτι του λιμένα, βλέπει με δυσαρέσκεια τους Κινέζους, κυρίως εξαιτίας των συνθηκών εργασίας που έχουν επιβάλλει, αλλά παράλληλα ίσως και να τους ζηλεύει για την αποτελεσματικότητά τους.

Είμαστε πειραματόζωα. Έτσι απλά….


Με την κυβέρνηση  να είναι αντιμέτωπη σε ένα σοβαρό αδιέξοδο, στις κόντρες της με την τρόικα, και την Ελλάδα να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει οικονομικά, πολλοί είναι αυτοί που έχουν πειστεί πλέον ότι ίσως να είμαστε ως λαός ένα απλό πειραματόζωο, στο εργαστήριο κάποιων ισχυρών…
Αναδημοσιεύουμε λοιπόν ένα προφητικό άρθρο που αναρτήθηκε την 3/3/11, στο Antinews, που αξίζει να ξαναδιαβαστεί.


Next Top Business Model

Επιτυχής κρίθηκε η επιχείρηση στο Ζεφύρι

«Οι εστίες ανομίας πρέπει να σταματήσουν», δήλωσε αναφορικά με την σημερινή επιχείρηση στο Ζεφύρι, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, από τη ΓΑΔΑ όπου παραβρέθηκε για να συγχαρεί τους αστυνομικούς που κατάφεραν να συλλάβουν τον δραπέτη των φυλακών Τρικάλων

Τέλος εποχής;


Έχει ο καιρός γυρίσματα.
Ποιος θα το πίστευε;
Η πρωτεύουσα της Μογγολίας Ulan-Bator, απομάκρυνε πλέον και το τελευταίο ορειχάλκινο άγαλμα του Vladimir Lenin, χαρακτηρίζοντάς τον ως «δολοφόνο».
Το άγαλμα ξηλώθηκε από το βάθρο του, και ρίχτηκε άτσαλα πάνω σε ένα παλιό φορτηγό, στη διάρκεια ολιγόλεπτης τελετής, υπό την επίβλεψη του δημάρχου της πόλης Bat-Uul Erdene.

  Σε όλη τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, η Μογγολία αποτελούσε κράτος δορυφόρο της τότε κραταιάς ΕΣΣΔ.
Τώρα, ο αντικομουνιστής δήμαρχος της πρωτεύουσάς της, θέλει να ξεφορτωθεί και το τελευταίο απομεινάρι της σταλινικής εποχής, λέγοντας πως θα οργανώσει δημοπρασία πώλησής του, με τιμή εκκίνησης τα €216.

Πίσω από την βιτρίνα των υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ.


Οι εναλλακτικοί, και σχεδόν άγνωστοι υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ Gary Johnson and Jill Stein, είπαν μέσα σε 8 λεπτά στο CNN, περισσότερες αλήθειες για την αμερικανική πολιτική, και την αμερικανική κοινωνία, απ΄ότι ο Obama και ο  Mitt Romney στο πρώτο τους τηλεοπτικό ντιμπέιτ, που διήρκεσε μιάμιση ώρα!

 Η δημοτικότητα των Obama και Romney βασίζεται στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, και σε μια κοινή γνώμη, που έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου, και που μαγεμένη παρακολουθεί την εξαπάτηση να ξετυλίγεται μπροστά της.

Κύλησε ο τέντζερης...

Λίγες μέρες μετά τις έντονες αντιδράσεις του απόδημου Ελληνισμού στην Αστόρια και αλλού για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Νέα Υόρκη, έρχεται και κάποιος να καλωσορίσει τη φασιστική οργάνωση στις ΗΠΑ.


Τον θυμόσαστε τον Karadzic;


Άρχισε σήμερα στη Χάγη η δίκη του άλλοτε παντοδύναμου Σερβοβόσνιου ηγέτη Radovan Karadzic, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη γενοκτονίας, και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
 Στην 90λεπτη ομιλία του όμως, ενώπιον του διεθνούς δικαστηρίου, ο Karadzic κάθε άλλο παρά μεταμελημένος δείχνει, αφού όπως δήλωσε: «Αντί να με τιμωρήσετε, θα έπρεπε να με βραβεύσετε για τα πολλά καλά που έχω κάνει…».

Απαντάει ο Αγγελόπουλος σε ΘΕΜΑ και ΓΕΝΟΠ

Ακολουθεί η δήλωση του επιχειρηματία Θεόδωρου Αγγελόπουλου σχετικά με τις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για ευνοϊκή μεταχείρισή του από τη ΔΕΗ.



Την βλέπω την Κούβα να αδειάζει….


Ή αλλιώς, αποχαιρετώντας την Κούβα που ήξερες….

 Μπορεί για πολλούς από εμάς στην «αναπτυγμένη» Δύση, η Κούβα να αποτελεί έναν ονειρεμένο τουριστικό προορισμό, ή για κάποιους «ιδεολόγους» έναν επίγειο σοσιαλιστικό παράδεισο, αλλά σίγουρα, όπως γίνονταν και σε όλα τα υπόλοιπα κομμουνιστικά κράτη, οι κάτοικοί της  μάλλον κάνουν αμάν να φύγουν, για να ζήσουν κι αυτοί το «καπιταλιστικό όνειρο».

Τεχνολογία στα 128.000 πόδια (1o μέρος)

Αυτή η στιγμή που συνειδητοποιείς πως το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας σου είναι φτωχότερο από αυτό ενός ενεργειακού ποτού (κλεμμένο από το διαδίκτυο). 


Όλος ο πλανήτης ενθουσιάστηκε με το άλμα του Αυστριακού Felix Baumgartner κατά τη διάρκεια του προγράμματος Red Bull Stratos. Άλμα από 128.000 πόδια, στα όρια πραγματικά του διαστήματος, της ανθρώπινης φυσιολογίας, αλλά και της τεχνολογίας. Παρακάτω θα αναφέρουμε λίγα μόνο από τα σημαντικά στοιχεία της τεχνολογίας και του εξοπλισμού που βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του ανθρώπινου και μηχανολογικού άθλου.

Οι «νεόπτωχοι της Ευρώπης».


Η Christine Lagarde, επικεφαλής του ΔΝΤ, είπε πρόσφατα, πως τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη, είναι πολύ σκληρά.
Αν ρωτούσε όμως τον Ερυθρό Σταυρό, θα το ήξερε εδώ και πάρα πολύ καιρό.
 

Πλάκα σπάνε στο Αζερμπαϊτζάν με το Ιράν


Σε ιδεολογικό πόλεμο με το Ιράν έχει επιδοθεί το μικρό κράτος του Αζερμπαϊτζάν. Ο πληθυσμός του των 9 εκατομμυρίων, που αποτελείται κυρίως από Σιίτες Μουσουλμάνους, απολαμβάνει πληθώρα πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ανεξιθρησκεία και άμεση επαφή με τη Δυτική κουλτούρα.



Οι τουρίστες που δεν ήρθανε ποτέ

Τελικά, όχι μόνο δεν κατάφερε να προσελκύσει νέους τουρίστες η Θεσσαλονίκη, αλλά κατάφερε να χάσει και αυτούς που έχει. Έγγραφο υπογεγραμμένο από τον προϊστάμενο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Ισραήλ, Σπύρου Βαλλιάνου, με ημερομηνία 15-5-2012, κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, το οποίο αποδεικνύει την καταστροφική πολιτική της διαχείρισης Μπουτάρη.


Οι εκλογές των ΗΠΑ είναι κρίσιμες.

Η Αμερική ζει, για τα δικά της δεδομένα, μια σκληρή και άκρως σημαντική προεκλογική εκστρατεία.
Και τα δυο κόμματα επιμένουν πως η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, και πως αυτές οι εκλογές θα ξεκαθαρίσουν ποια από τις δύο διαθέσιμες, και εντελώς διαφορετικές πορείες θα ακολουθηθεί.

 
Μήπως αυτό είναι μια υπερβολή; Μπορεί και όχι.

Δεν μας έσωσαν οι Ελ, θα μας σώσει το χρυσάφι;



Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως η υπερχρεωμένη Ελλάδα παράγει πετρέλαιο.
Όχι πολύ βέβαια, αλλά μόλις 2.000 βαρέλια την ημέρα, ή αλλιώς το 0.5% των αναγκών της.
Αυτά γράφει η γαλλική Le Monde, που αναφέρει πως η Αθήνα, αντιμέτωπη με την κρίση, άρχισε να ψάχνει εκ νέου για τρόπους εκμετάλλευσης  των από καιρό γνωστών κοιτασμάτων της χώρας.