11.10.14

Σεβάχ ο Θαλασσινός...


Μάνος ΛοίζοςΤουρκία: Με τη «σιγουριά υπνοβάτη» προς αυτοκαταστροφή…Η Τουρκία είναι πλέον έτοιμη να διαβεί την πύλη και να εισέλθει στο «φρενοκομείο» το οποίο δημιουργήθηκε με την αμέριστη συμβολή της, το οποίο πλέον έχει διαλύσει στην ουσία δύο χώρες και έχει δημιουργήσει δύο εν δυνάμει νέους κρατικούς δρώντες, εχθρικούς προς τα συμφέροντά της.
Η Άγκυρα μπορεί πλέον μετά από την άδεια που δόθηκε από το κοινοβούλιο να χρησιμοποιήσει ένοπλη βία και στρατεύματα στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ. Η κυβέρνηση του Αχμέτ Νταβούτογλου ατενίζει το Νέο-οθωμανικό και πανισλαμικό της μέλλον με την αισιοδοξία και τη σιγουριά που ένας υπνοβάτης απολαμβάνει κατά την διάρκεια των νυχτερινών «διαδρομών» του, σε ένα σπίτι το οποίο του είναι μεν γνωστό αλλά ταυτοχρόνως είναι και άκρως επικίνδυνο λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται όταν υπνοβατεί.


Σκέψεις ενός παιδιού που κυνηγούσε κομήτες...«Όταν είναι κανείς νέος, είναι πολύ νωρίς. Όταν είναι γέρος, είναι πολύ αργά»
Διογένης ο Κυνικός
«Ενώ οι νέοι αναζητούν την περιπέτεια, οι γέροι λαχταρούν την ασφάλεια»
Ναγκίμπ Μαχφούζ

Ήμουν 11 χρονών όταν πέρασε ο κομήτης του Χάλεϊ.
Έβγαινα στο μπαλκόνι για να τον δω, αλλά ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος.
«Δεν πειράζει», είχα πει στον πατέρα μου.
«Θα τον ξαναδώ όταν ξανάρθει, σε 75 χρόνια… 86 χρονών θα είμαι τότε.»
Ο πατέρας μου δεν γέλασε.
Με είχε κοιτάξει πολύ σοβαρά και είπε μόνο: «Μακάρι να τον δεις».
Και με χάιδεψε. Με θλίψη…


Κατεβάζουμε στροφές και ρυθμούς…Από σήμερα και για δύο ημέρες ο ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ κατεβάζει ρυθμούς, λόγω απουσίας του (μοναδικού) συντάκτη του…
Υπομονή, και θα επανέλθει δριμύτερος!