17.6.19

Αλέξης Τσίπρας…το χρυσό σούπερ αγόρι που ήταν ξύλινο.


Πριν από κάποια χρόνια ο Νταίηβιντ Κάμερον είχε εκλεγεί Πρωθυπουργός στην Αγγλία. Καθώς ήταν ωραίος-σύμφωνα με το αγγλικό γούστο-και νέος, πολλοί προέβλεπαν μια λαμπρή καριέρα και ένα λαμπρό μέλλον, καθώς από το αντίπαλο Εργατικό κόμμα δεν φαινόταν κανείς ικανός να το απειλήσει.
Τα πράγματα κοιλούσαν ομαλά και σχετικά καλά, όταν σε κάποιες συζητήσεις στην Ευρωπαΐκή Ένωση και χωρίς να υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος για να κάνει κάτι τέτοιο, ο Ντέηβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι μετά από κάποιο χρόνο θα έκανε δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία, για το αν εγκρίνουν την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαΐκή Ένωση.





Καθώς η ημερομηνία του δημοψηφίσματος πλησίαζε ένα μεγάλο κλίμα λαΐκισμού αναπτύχθηκλε στην Βρετανία, αλλά κανείς δεν περίμενε σοβαρά πως η Βρετανοί θα διάλεγαν το Brexit, την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαΐκή Ένωση.
Το δημοψήφισμα έγινε και όπως όλοι ξέρουμε οι Βρετανοί ψήφισαν Brexit και από τότε η χώρα ταλανίζεται καθώς στην Βρετανία τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος δεν ανατρέπονται τόσο εύκολα-όσο σε άλλες χώρες.
Ο Ντέηβιντ Κάμερον μην θέλοντας να οδηγήσει την χώρα του σ` αυτό που ο ίδιος την οδήγησε με ένα μοιραίο λάθος του, παραιτήθηκε, βάζοντας έτσι τέλος σε μια καριέρα που υποσχόταν πολλά και κανείς δεν περίμενε να έχει αυτό το σύντομο και απρόοπτο τέλος.
Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του και με βαθιά πίκρα για όσα είχε επιφέρει ο ίδιος στον εαυτό του ο Ντέηβιντ Κάμερον είπε κάτι πολύ χαρακτηριστικό: " Ήμουν κι εγώ κάποτε το μέλλον"…