10.1.14

Space Oddity....

David Bowie (the original recording from 1969)



Η σιωπηλή πλειοψηφία…



Αν είναι κάτι που έχει περισσέψει στις μέρες μας είναι η μιζέρια.

Μιζέρια για τα λάθη των άλλων, τις ‘συνωμοσίες’ σε βάρος μας, την ανικανότητα αυτών που μας διοικούν (που εμείς όμως τους εκλέξαμε), τη μαύρη μας τη μοίρα και την κακούργα την κοινωνία.
Αυτά για τους θορυβώδεις, τους επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους.
Για όσους έμαθαν στους αυτοματισμούς.
Για όσους πίστεψαν, πως είναι όλοι για όλα.
Και χωρίς μάλιστα κόπο.
Και για όσους έρχονται ως Επιμηθείς κουνώντας δεικτικά το δαχτυλάκι,  με τη ‘χαρά’ αυτού που δικαιώνεται και που τα είχε όλα προβλέψει (κι ας είναι κατά κανόνα όλοι αυτοί οι τύποι οι κατεξοχήν εκπρόσωποι του παρασιτισμού και του κάθε Γκρούεζα).
Υπάρχει όμως και η άλλη Ελλάδα.
Που έχει μάθει να αγωνίζεται.
Που έχει τριβεί στις μυλόπετρες του μόχθου.
Που έχει σπουδάσει, έχει δουλέψει, έχει δοκιμαστεί και αποζητά διαρκώς την ικανοποίηση της δημιουργίας.



Τατσόπουλος ολέ!



Αν κάνεις ένα search στο google γράφοντας «Πέτρος Τατσόπουλος», η πρώτη εναλλακτική που σου δίνει η μηχανή αναζήτησης είναι το «Πέτρος Τατσόπουλος ζώδιο».
Αν μπεις θα διαβάσεις πως «σαν Αιγόκερως με Ήλιο σύνοδο Κρόνο και πιθανότατα και τη Σελήνη από τον Ζυγό σε δυσαρμονική συμμετοχή, έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που η ανασφάλεια αντιδρά ακαριαία, παίρνοντας την πρωτοβουλία από τη σκέψη».



Η τακτική του Πέτρου Τατσόπουλου τον τελευταίο καιρό, να μπαινοβγαίνει στο «άβατο» της Κουμουνδούρου και να ορθώνει λόγο για θέματα που συζητούνται μόνο ψιθυριστά και εσωκομματικά, έχει φέρει στα όριά τους πρωτοκλασάτους του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο Αδόλφος διαβάζεται μετά μανίας!



Μια νέα περίεργη μόδα σαρώνει την αγορά των  ηλεκτρονικών (ψηφιακών) βιβλίων.
Αν, για παράδειγμα, επισκεφτεί κάποιος το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο iTunes, θα δει την φάτσα του … Χίτλερ σε τρία από τα τέσσερα σημεία του σάιτ.



Όπως αποδεικνύεται, το Mein Kampf του Αδόλφου αποτελεί μπεστσέλερ, αλλά και τεράστιο blockbuster στον χώρο των e-books.
Πιο συγκεκριμένα, η ψηφιακή έκδοση του βιβλίου σπάει κάθε ρεκόρ τόσο στο iTunes, όσο και στο  Amazon.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι σε έντυπη μορφή το συγκεκριμένο έργο είναι σπάνιο, και έχει να μπει στη λίστα των μπέστσελερς της εφημερίδας New York Times από το 1939!


Το φάντασμα της επανάστασης…



Ο όρος «επαναστατική οργάνωση 17 Νοέμβρη» επέτρεψε στους τρομοκράτες να δολοφονούν με την ανοχή της προοδευτικής ανεμελιάς στα χρόνια εκείνα της βαθιάς μεταπολίτευσης.
Ποιος δεν ήθελε να είναι επαναστάτης την εποχή εκείνη;



Ακόμη και όσοι διατηρούσαν τις επιφυλάξεις τους για τις μεθόδους των κουμπουροφόρων αναγνώριζαν πως υπάρχει ένα επαναστατικό δίκαιο, το οποίο κατ’ ανάγκη διαφέρει από το δίκαιο των κοινών θνητών.

Τόλμη και ηθική.



Ένα ακόμη κουβάρι αποκαλύψεων σχετικά με τις λεγόμενες μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων άρχισε να ξετυλίγεται.
Αυτή τη φορά, εκτός από πολιτικά πρόσωπα και μεσάζοντες, φέρεται να αγγίζει ακόμη και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.



Οι εξοπλιστικές δαπάνες αποτελούν ένα από τα μεγάλα τοτέμ και ταμπού της μεταπολίτευσης.
Επί δεκαετίες, η εκάστοτε αντιπολίτευση, όχι μόνο η λεγόμενη αξιωματική αλλά και όλα τα μικρότερα κόμματα πλην του ΚΚΕ, υπερψήφιζε πάντοτε το σκέλος των δαπανών για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Την θέλουμε την Ευρώπη; Το θέλουμε το ευρώ;



 Ας επανεξετάσουμε τη λογική επιστροφής της Ελλάδος στην δραχμή, τι σημαίνει και αν θα ωφελούσε τον οποιονδήποτε κάτι τέτοιο και αν είναι εφικτό.



Κατ΄ αρχάς η επιστροφή της Ελλάδος στη δραχμή αυτόματα σημαίνει σχεδόν 100% ζημιά επί των δανείων που έχουν χορηγηθεί στη χώρα εκ μέρους της Ευρώπης.
Τούτο διότι το χρέος της Ελλάδος θα αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με το ΑΕΠ σε δραχμική βάση, λόγω της υποτίμησης που θα υποστεί η δραχμή έναντι του ευρώ.
Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα χρέος 180% του ΑΕΠ, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορεί να αποπληρώσει  ένα χρέος 400% του ΑΕΠ, ακόμα και αν αυτό θα είναι σε δραχμές.