6.12.12

Ένας πρίγκηπας έφυγε σαν σήμερα...

22 χρόνια από το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου. Ενός πραγματικού ασυμβίβαστου. Βλέπεις τους "ήρωες" των σημερινών πιτσιρικάδων και δεν μπορείς να μη ζηλέψεις τους παλιότερους...

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος...


Χαράς ευαγγέλια για τους ταξιτζήδες στη Θεσσαλονίκη για μερικές ώρες, οπότε και δε δουλεύανε τα αστικά στο κέντρο της πόλης. Βλέπετε ο περισσότερος κόσμος παλεύει για το μεροκάματο και δεν μπορεί να κρατά λογαριασμό τι πορείες και τι επετείους έχει κάθε μέρα. Έτσι και σήμερα, ελάχιστοι γνωρίζανε για το γενικό "ξεσηκωμό" του αριστερού ξεπεσμού και της λοβοτομημένης νεολαίας προς την πλήρη απαξίωση του όρου "ήρωας".

Λάδι στη φωτιά.


Η ανακοίνωση που έχω μπροστά μου με θλίβει. Μεγάλος τώρα πια κι εγώ δεν τις θέλω πια τις υπερβολές και ειδικά τις μέρες που όλα μοιάζουν εύθραυστα. 
Βέβαια  ίσως να υπήρξα και εγώ υπερβολικός στα νιάτα μου. Υπήρξα; Ούτε που μπορώ να θυμηθώ. 

 

Τα σκιώδη καρτέλ της Ευρώπης.


Πουλάνε τσιμέντο, τηλεοράσεις, ή καφέ. Ανεβάζουν τις τιμές, και κοστίζουν δισεκατομμύρια στους καταναλωτές.
Τα καρτέλ λειτουργούν παράνομα, αλλά περιέργως δεν φοβούνται κανέναν.
Στην Ευρώπη, το στήσιμο των τιμών μοιάζει να είναι πλημμέλημα. Κάτι σαν μια απλή παράβαση του ΚΟΚ…

Οι «έντιμοι» επιχειρηματίες συνήθως συναντώνται στις συγκεντρώσεις του Zentralverbands Elektrotechnik της Φρανκφούρτης.

Ο άνθρωπος αυτός δεν παίζεται….


Το έχω γράψει και άλλες φορές. Τρελαίνομαι να βλέπω και να ακούω Τράγκα.
Είναι σαν να παρακολουθείς ειδήσεις, θέατρο, βαριετέ, και … επιθεώρηση μαζί. Κανονικό οne man show δηλαδή…

 
Όχι ότι τον παίρνω στα σοβαρά. Απλά μου αρέσει.
Μερικές φορές όμως το παρακάνει.
Ξεπερνάει τα όρια της λογικής.

Ο σοσιαλισμός των Ρόλεξ


Πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε μια πρωτοβουλία κατά της Χρυσής Αυγής, η οποία και δικαιολογημένη και επιβεβλημένη ήταν. Το να σηκώνει όμως το φορτίο της άσκησης κριτικής ένα κόμμα που με δυσκολία φθάνει δημοσκοπικά το 5% , και που όπως φαίνεται χρεώνεται στο μεγαλύτερο βαθμό την τρικομματική συγκυβέρνηση μοιάζει με την προσπάθεια του Άτλαντα να σηκώσει το βάρος όλου του πλανήτη. 

 
Πολύ περισσότερο όταν αυτός ο Άτλας είναι κουρασμένος, απαξιωμένος και εν πολλοίς εύκολος στόχος για το ακροδεξιό κόμμα.
Στη λογική λοιπόν του «ποιος μιλάει», η Χρυσή Αυγή αντεπιτέθηκε και τελικά κέρδισε τις εντυπώσεις με ένα υπενθυμιστικό των αστοχιών του συγκυβερνώντος κόμματος βίντεο. 

Κρίμα!



Διάβασα σήμερα στο Antinews   ένα επίκαιρο άρθρο σχετικά με τον αναμενόμενο «ανασχηματισμό» στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, και ειλικρινά  … λυπήθηκα.


Οι αλλαγές, λέει, θα είναι σαρωτικές, αλλά τα περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω, αφού  μόνο κάποια του υπουργείου Ανάπτυξης δημοσιοποιήθηκαν.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πάντα έγκυρο σάιτ,  η επιλογή των προσώπων έγινε σε μεγάλο βαθμό από το Μαξίμου, που ήταν σε ανοικτή γραμμή με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Τότε γιατί λυπήθηκα;
 

Μας πήρανε χαμπάρι...


Πριν από λίγο, με μια αιφνιδιαστική του κίνηση, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας την σε κατάσταση  επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default), κάτι που σημαίνει ότι τεχνικά, η χώρα έχει χρεοκοπήσει.
Βέβαια, αυτή η κίνηση μπορεί να είναι και μεθοδευμένη, αφού μάλλον θα βοηθήσει στην σχεδιαζόμενη επαναγορά των ελληνικών ομολόγων.
Ποιος ξέρει; Ίδομεν…


Ένα άλλο όμως χαστούκι, που πονάει εξίσου, είναι κι’ αυτό που φάγαμε από την Διεθνή Διαφάνεια, και που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, καθιστώντας μας τα ρεντίκολα, και τους καρπαζοεισπράχτορες της υφηλίου.