6.12.12

Κρίμα!



Διάβασα σήμερα στο Antinews   ένα επίκαιρο άρθρο σχετικά με τον αναμενόμενο «ανασχηματισμό» στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, και ειλικρινά  … λυπήθηκα.


Οι αλλαγές, λέει, θα είναι σαρωτικές, αλλά τα περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω, αφού  μόνο κάποια του υπουργείου Ανάπτυξης δημοσιοποιήθηκαν.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πάντα έγκυρο σάιτ,  η επιλογή των προσώπων έγινε σε μεγάλο βαθμό από το Μαξίμου, που ήταν σε ανοικτή γραμμή με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Τότε γιατί λυπήθηκα;
 
Διότι αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι στην Ελλάδα οι ΔΕΚΟ, οι δημόσιοι οργανισμοί και οι δημόσιες επιχειρήσεις είναι κομματικά φέουδα, στα οποία δεν μπορεί να τοποθετηθεί κάποιος αν δεν είναι κομματόσκυλο.
Έτσι απλά.
Μια ζωή θυμάμαι να αλώνονται οι θέσεις αυτές από άσχετους με το αντικείμενό τους, αλλά με μοναδικό προσόν την κομματική προσήλωση, την αφισοκόλληση, και τους διαδρομισμούς.
Είτε μιλάμε για νοσοκομεία, είτε για λιμάνια, ένα είναι το σίγουρο: Στο τιμόνι τους δεν θα μπει κάποιος καταρτισμένος γνώστης του αντικειμένου, και εκ προοιμίου έντιμος, αλλά κάποιος αποτυχημένος πολιτευτής, κάποιο κομματικό τσιράκι, και πάει λέγοντας.
Υπήρξαν διοικητές νοσοκομείων απόφοιτοι λυκείου, και υπήρξε κάποτε μέχρι και υποδιοικητής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που ήταν γυναικολόγος στο επάγγελμα!!!!
Αλλά έτσι ήταν παλιά, έτσι μάθαμε, και εν πάση περιπτώσει όλοι ξέραμε ότι τα κόμματα και τα τσανάκια τους είναι αυτά που μέχρι τώρα έκαναν κουμάντο.
Ναι αλλά υποτίθεται πως όλα αυτά θα άλλαζαν
Πως μέσα από την κρίση, η Ελλάδα θα αναδύονταν εκ νέου ως άλλος φοίνικας, και θα κυριαρχούσε η αξιοκρατία, που θα αντικαταστούσε το κομματικό ρουσφέτι και τους κουμπάρους.
Ή μήπως λάθος κατάλαβα;
Ακόμη θυμάμαι πριν από τις εκλογές, την ΝΔ να δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι έχει ήδη έτοιμα τα ονόματα που θα αναλάβουν τις καίριες θέσεις, πως η νομενκλατούρα πλέον θα αποτελείται από νέους και άφθαρτους, και πως όλοι αυτοί δεν θα έχουν καμία σχέση με πρόσωπα του παρελθόντος, αφού θα πρόκειται για άγνωστους, πλην όμως καταρτισμένους επιστήμονες και ειδικούς, που καμία σχέση δεν έχουν με κομματικά μαγειρεία κλπ.
Τρίχες κατσαρές και φούμαρα.
Μια από τα ίδια.
Τελικά, όντως λάθος κατάλαβα.
Διότι, όπως το αντιλαμβάνομαι, οι παρατρεχάμενοι των κομματαρχών, των υπουργών κλπ εφόρμησαν εκ νέου στις καρέκλες.
Ασχέτως κομματικής προέλευσης.
Πράσινοι, γαλάζιοι… ροζ, δεν έχει σημασία.
Κομματόσκυλα νά’ ναι, και ότι νά’ ναι, για να πάει μπροστά το κράτος!!!!!!
Κρίμα.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου