9.5.14

Is she conscious?

The Waterboys...



Ο Βαγγέλης των Μνημονίων…



Είναι τουλάχιστον αστείο και καθόλου σοβαρό να φαντάζεται κανείς ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, και μεγάλος ανήρ της Ελιάς θα εγκαταλείψει την συναρχηγία της τωρινής κυβέρνησης όσο ελάχιστο και να είναι το αποτέλεσμα των ψήφων που θα λάβει στις ευρωεκλογές.




Πολύ πιθανότερο είναι ο Αντώνης Σαμαράς να κατεβεί σε εκλογές εάν αποφασίσει ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, παρά ο Βαγγέλης να «εγκαταλείψει τον ελληνικό λαό στην τύχη του» και να αρνηθεί το ρόλο του κυβερνητικού σταθεροποιητή, που του έχει εναποθέσει το έθνος και η μοίρα, όπως ο ίδιος αρέσκεται να φαντασιώνεται.


Ο αρχοντοπασόκας!



Παρότι εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής Λακωνίας από το 2000, παραδέχομαι ότι ποτέ ώς τώρα δεν είχα προσέξει το φυσικό μεγαλείο του Λεωνίδα του Γρηγοράκου.



Η πανθομολογούμενη απογοητευτική πτώση του επιπέδου της Βουλής (επιπέδου, με την καλή, αλλά και με την άλλη έννοια: την καλύτερη!) με είχε τόσο απογοητεύσει, ώστε να μην περιμένω εκπλήξεις στον ζωτικής (για την ευφρόσυνο διάθεσή μου...) σημασίας τομέα των «νέων ταλέντων».
Ιδού, όμως, που, χάρη στην αμετροέπεια των δηλώσεών του, αναδεικνύεται ένα μεγάλο πασοκικό ταλέντο, έστω και την υστάτη (για το ΠΑΣΟΚ) ώρα: ο Λεωνίδας ο Γρηγοράκος, ο αναπληρωτής.



Εσύ θα βουτούσες στο ποτάμι;



«Όχι ρε, αποκλείεται να είναι του Σταύρου Θεοδωράκη, κάποιο λάθος έχει γίνει», «ίσως να είναι συνωνυμία», «μήπως είναι κίνηση του Μίκη;».
Αυτές οι ατάκες ακουγόταν στα δημοσιογραφικά γραφεία όταν έσκασε η είδηση της ίδρυσης ενός νέου κόμματος, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να ηγείται.




Η είσοδος του Σταύρου στην… Ιερουσαλήμ της πολιτικής τα είχε όλα. «Επιθέσεις», θεωρίες συνομωσίας, αλλά και εντυπωσιακά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.
Και εάν η προσωποποίηση των όσων πρεσβεύει το κόμμα είναι επιτυχημένη, αφού ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων βλέπει στο πρόσωπο του Σταύρου έναν άνθρωπο σοβαρό, πειθαρχημένο, καλό επαγγελματία, που ποτέ δεν απασχόλησε με… καπρίτσια αν και τόσα χρόνια κινείται στα φώτα της επικαιρότητας, το στοίχημα πλέον μπαίνει σε άλλο επίπεδο.



Τι θα μπορούσε να πει στα παιδιά του ο Στάθης Μπούκουρας…



O Στάθης Μπούκουρας δεν έχει τι να πει στα παιδιά του, που τον ρωτούν γιατί είναι στη φυλακή.
Παράξενο.
Γιατι οι απαντήσεις είναι προφανείς.



Θα μπορούσε ας πούμε να τους πει ότι είναι στη φυλακή, γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι σωστό να κυνηγάς ανθρώπους με μαχαίρια και ρόπαλα στα χέρια. Και ότι εκείνος το έκανε γιατί παρ’ όλα αυτά έτσι πίστευε…

Πριν βουλιάξουμε, ΝΑ αλλάξουμε.



13 προτάσεις, όχι για «άλλη μία», αλλά για «μια άλλη» εκλογική αναμέτρηση που θα αλλάξει το Χθες.



Η πρώτη εικόνα που διαμορφώνει ο πολίτης για το κράτος είναι η εικόνα που σχηματίζει από –και για- τη Διοίκηση της γειτονιάς και του Δήμου του.
Αν λοιπόν δεν μας αρέσει η εικόνα του κράτους μας, πρέπει να αλλάξουμε την πρώτη –μικρή μεν- εικόνα, για να καταφέρουμε στη συνέχεια να αλλάξουμε και τη μεγάλη εικόνα, του Κράτους.
Είναι εύκολο; Ασφαλώς ΟΧΙ!
Είναι δύσκολο; Ασφαλώς ΟΧΙ!
Είναι ΠΑΝΤΩΣ αναγκαίο.


Η επιτομή της χρεοκοπίας.




To ΠΑΣΟΚ αποτελεί την επιτομή της μεταπολιτευτικής ελληνικής παρακμής. 
Κέρδισε την εξουσία με δόγμα, έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, αλλαγή, και το μόνο που άλλαξε ήταν πως παρέλαβε μια χώρα με ελάχιστο χρέος και την παραδίδει με τη μεγαλύτερη χρεοκοπία στην παγκόσμια ιστορία.
 



Αν ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος και ο Σημίτης δεν είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν την Ελλάδα σε ΕΟΚ-ΕΕ και Ευρωζώνη η χώρα θα είχε σκάσει κάτω σαν «καρπούζι» πολύ νωρίτερα με μικρότερο χρέος.