18.8.14

The Funeral...

Band of Horses



Η δημοκρατία στα χρόνια των "πσαικαζμένων"...



Η κρίση που τα σάρωσε όλα, και μας έστειλε οικονομικά κάποιες δεκαετίες πίσω, είχε και μια άλλη παράπλευρη συνέπεια.
Την ανάδυση των «πολιτικών μαϊντανών».




Εκεί δηλαδή που στα χρόνια της επίπλαστης ευμάρειας κυριαρχούσε το απόλυτο τίποτα από πλευράς διασκέδασης και ενημέρωσης, με το trash tv και τους άπειρους σελέμπριτις (τραγουδιστές, παρουσιαστές, μοντέλες, κ.ά.) να διαμορφώνουν τις ζωές μας, και να καταστρέφουν μια ολόκληρη γενιά, σήμερα βλέπουμε το απόλυτο τίποτα να κυριαρχεί πολιτικά!
Και αυτό είναι εξίσου επικίνδυνο, άσχετα αν βγάζει  γέλιο…


Αχ… Ραχήλ!



 «Επειδή λαμβάνω συνεχώς μηνύματα αγωνίας από πολίτες που φοβούνται μεθόδευση στην Αμφίπολη. Επειδή οι γερμανοί φίλοι μας αγαπούν τις αρχαιότητες και μας έχουν κατακλέψει...»




...«Ως εκπρόσωπος του έθνους καλώ την υπεύθυνη αρχαιολόγο Αικατερίνη Περιστέρη και την επιστημονική κοινότητα των αρχαιολόγων, να προφυλάξουν τα ευρήματα από κάθε ύποπτη προσπάθεια, ακόμη και με παραβίαση εντολών υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού. Σε περίπτωση που υπάρξουν ύποπτες κινήςεις να ενημερώσουν τους βουλευτές του αντιμνημονιακού τόξου και τους αρχηγούς των κομμάτων.»
Και σε περίπτωση πυρκαγιάς να τηλεφωνήσουν σε αντιμνημονιακό πυροσβέστη, συμπληρώνω εγώ.

Ο χάρτης δείχνει το καθήκον…



Δείτε στον χάρτη την Ανατολική Μεσόγειο.
Θυμηθείτε τον άγραφο νόμο της ζωής και της Ιστορίας, ότι τίποτα -της ειρήνης συμπεριλαμβανομένης- δεν είναι δεδομένο.



Από όλες τις χώρες της περιοχής, είμαστε οι μόνοι που δεν έχουν ακόμη αγγίξει η φωτιά και η παράνοια όσων συμβαίνουν γύρωθεν.
Η Λιβύη είναι σωρός από ερείπια, πεδίο σύγκρουσης φυλών και ισλαμιστικών οργανώσεων.
Η Αίγυπτος του Σίσι ακόμη περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα και μόνο με σκληρή καταστολή, τη βαριά σκιά του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων και με βροχή από θανατικές καταδίκες συγκρατεί μακριά από την εξουσία τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, ενώ τα εκατομμύρια των κοπτών χριστιανών εξακολουθούν να δέχονται φονικές επιθέσεις, ποικίλους διωγμούς και διακρίσεις. Κάτω από τα πόδια της Λιβύης και της Αιγύπτου, στην υποσαχάρια Αφρική, ως τα βάθη της Νιγηρίας, στη Σομαλία, στο Σουδάν, ως την Κένυα, οι ισλαμοφασίστες σφάζουν…


Τα πάντα για την Αμφίπολη…



Σε μία απόσταση περίπου 100χμ από τη Θεσσαλονίκη, πηγαίνοντας προς την Καβάλα, πέρα από την γέφυρα του Στρυμόνα, μεταξύ χαμηλών λόφων, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Αμφίπολης.



Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην ανατολική Μακεδονία, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση πόλης που παλαιότερα ονομαζόταν "Εννέα Οδοί" ή πολύ κοντά σε αυτήν.
Η Αμφίπολη ιδρύθηκε από Αθηναίους το 437 π.Χ. με στόχο τον έλεγχο της πλούσιας σε πρώτες ύλες περιοχή και εγκαταλείφθηκε οριστικά τον 8ο αιώνα μ.Χ.
Σήμερα στην περιοχή είναι χτισμένος ο ομώνυμος σύγχρονος οικισμός, που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. νοτιοανατολικά των Σερρών.



Οι μαυραγορίτες της κατοχής…



Η γερμανοϊταλική κατοχή ήταν εξαιρετικά καταπιεστική, αρπακτική και βίαιη, όχι μόνο λόγω του φασιστικού χαρακτήρα του καθεστώτος των χωρών αυτών, αλλά και επειδή ο πόλεμος συνεχιζόταν τόσο στη Β. Αφρική όσο και κυρίως στην αχανή Ρωσία.




Χρειαζόταν συνεπώς ο Αξονας οικονομικούς πόρους σε χρήμα, πρώτες ύλες και μεταφορικά μέσα, προκειμένου να συνεχίσει τις κατακτητικές του διαθέσεις σε άλλα μέτωπα.
Από την άλλη πλευρά, τόσο η προπολεμική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας όσο και οι καταστροφές του εξάμηνου πολέμου δημιουργούσαν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την επιβίωση των Ελλήνων.

Πρόλαβαν μήπως οι τυμβωρύχοι;



Με την παγκόσμια -πλέον- αγωνία να κορυφώνεται για το μυστικό που κρύβει ο τάφος που εντοπίστηκε στην Αμφίπολη κάποιοι αρχαιολόγοι σπεύδουν να δηλώσουν πως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι συλημένος από τυμβωρύχους, ενδεχομένως κατά τα ρωμαϊκά χρόνια.



Σε περίπου 20 μέρες οι αρχαιολόγοι θα φτάσουν στο επίπεδο του δαπέδου και θα ξέρουν αν έχει συληθεί ο τάφος…