1.10.18

Ghost Song...

The Doors






Ο εύκολος τρόπος για να πείθεις τους αφελείς…


Η σημερινή συγκυβέρνηση με τον... αέρα των δύο επιπλέον μονάδων που πήρε στις δημοσκοπήσεις μετά από τους 99 νεκρούς στο Μάτι (!!!) και την παράδοση άνευ όρων στο θέμα του "Μακεδονικού", φαίνεται ότι συνεχίζει... ακάθεκτη το έργο της.
Πιστεύει ακράδαντα ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί αφελείς σ΄ αυτή τη χώρα. Σίγουρα δεν είναι το 36% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αλλά ούτε και το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του ιδίου έτους.





Οι σημερινοί κυβερνώντες παραμένουν πιστοί στις αρχές τους για τερατώδη ψέματα, από τα οποία στο τέλος κάτι θα μείνει. Δυστυχώς, ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος έχει ταυτιστεί με αυτές τις νοοτροπίες.
Είναι το παλαιό ΠΑΣΟΚ του εκχυδαϊσμού, του βολέματος, της μετριοκρατίας, το οποίο έχει βρει στο πρόσωπο του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου τον... συνεχιστή του Ανδρέα Παπανδρέου! Και ας έχει κοστίσει στη χώρα 200 δισ ευρώ, επιτήρηση διαρκείας έως το 2060, εκχώρηση δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Κι ας έχει φτωχοποιήσει και ισοπεδώσει τους πάντες…


Τι έγινε στα Σκόπια ρε παιδιά;


Το είδαμε και αυτό. Οι «γυφτοσκοπιανοί», οι «πορτοφολάδες», αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια είχαν γεμίσει την πρωτεύουσά τους με κιτς αγάλματα και μνημεία, μέχρι και του Κλίντον, ομνύοντας στη Δύση, και που θα πίστευε κανείς ότι είναι έτοιμοι να δώσουν ακόμη και κ..ο για να ενταχθούν πλήρως επιτέλους στην αναπτυγμένη και πλούσια  Ευρώπη… έδειξαν με την ψήφο τους, ή μάλλον την αποχή τους, ότι τελικά δεν είναι και τόσο «ξενομανείς», ούτε κάνουν αμάν για να μπουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.




Έδειξαν δηλαδή ότι προτιμούν να παραμείνουν ο φτωχός Βαλκάνιος συγγενής, αρκεί να διατηρήσουν την εθνική τους αξιοπρέπεια, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι, μετά από δεκαετίες προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.
Έτσι τώρα η γειτονική μας χώρα μπήκε σε ένα σπιράλ πολιτικής κρίσης, με αποτέλεσμα η πολυπόθητη ένταξή της στους δυτικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς να πάει πίσω, ίσως και χρόνια…