27.8.14

Planet Claire...

The B 52s




Όλο και πιο πίσω, όλο και πιο βαθειά στο σκοτάδι …



Κάθε φορά που γίνεται κάποια προσπάθεια να προσαρμοστεί η χώρα με τα δυτικά πρότυπα, αφού έτσι και αλλιώς έχει πάρει απόφαση να ανήκει στη Δύση (ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αυτό τουλάχιστον δεν το αμφισβητεί μέχρι σήμερα, αν πάρουμε τοις μετρητοίς δηλώσεις και συνεντεύξεις του Τσίπρα), βρίσκει μπροστά της ένα συνονθύλευμα υπερσυντηρητικών, ακροδεξιών και φασιστοειδών, που πολύ συχνά συνωστίζονται κάτω από τη σκέπη της Εκκλησίας, ή έστω, κάποιων ιεραρχών.



Για όλους αυτούς -στους οποίους στην πραγματικότητα περιλαμβάνονται και πολλοί «αριστεροί» κατά δήλωσή τους γιατί στην Ελλαδάρα μας «αριστερός» δεν σημαίνει αναγκαστικά και «προοδευτικός»- δεν έχει καμία σημασία ότι είμαστε ως κράτος μέλος του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων οργανισμών, οπότε έχουμε υπογράψει κάποια κείμενα διεθνούς ισχύος.

Στο όνομα των «θεσμικών μπαχαλάκηδων»…



Επίθεση στη Ρένα Δούρου εξαπέλυσε ο Θάνος Τζήμερος λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία της νέας περιφερειάρχη.




Ο Θ. Τζήμερος σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει για την "πρώτη παρανομία" της Δούρου η οποία θέλει να προσθέσει την εξής φράση στον όρκο της:  "Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό".
Ο Θ. Τζήμερος καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να μην δεχθεί τον όρκο των "θεσμικών μπαχαλάκηδων" και να εμμείνει στον ήδη υπάρχοντα.


«Πλάνη» αρχείου.



Η πρόσφατη επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής έδωσε αφορμή για εκατέρωθεν διαξιφισμούς στο πολιτικό σκηνικό και επανέφερε μια συζήτηση για τα όρια μεταξύ ενημέρωσης και προπαγάνδαςαπό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.




Η «αντιμνημονιακή» πλευρά έκανε λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από συγκεκριμένα τηλεοπτικά κανάλια που έδειχναν πλάνα από τις αντιδράσεις του κόσμου στην προηγούμενη χρεοκοπία της Αργεντινής το 2001 και έδιναν τον «τόνο» σε λογής κυβερνητικούς εκπροσώπους να κρίνουν και να συγκρίνουν από θέση ισχύος και να ασκήσουν την πολιτική τους επιρροή.

Στον σκουπιδοτενεκέ…



Φυσικά και δεν είναι ζήτημα χρημάτων.
Η εναέρια μετακίνηση του αντιπροέδρου και υπουργού των Εξωτερικών.
Από Σκόπελο προς Βρυξέλες και τούμπαλιν.
Οπου κάθε ώρα πτήσης κοστίζει περί τα έξι χιλιάρικα euros.
Ας πούμε λοιπόν ότι το ταξιδάκι κόστισε στον ελληνικό κορβανά περί τα τριάντα χλιάρικα!



Peanuts!
Με μια βασική προυπόθεση.
Να διεκπεραίωνε σπουδαία αποστολή.
Για το παρόν και το μέλλον της Ψωροκώσταινας.
Πρωτίστως για τους ρακένδυτους και τα συνήθη υποζύγια.
Σ αυτή την περίπτωση, όχι τριάντα αλλά και ένα εκατομμύριο.
Συμφωνείτε;

Αμερικανικές υπερβολές…

Ένας 16χρονος μαθητής λυκείου στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ έγραψε μια έκθεση για το σχολείο, για το κατοικίδιο δεινοσαυράκι του γείτονά του.
Μέχρι εδώ όλα καλά.



Τα προβλήματα όμως άρχισαν όταν ανέφερε στην έκθεση ότι σκότωσε τον δεινόσαυρο χρησιμοποιώντας το όπλο του.
Οι καθηγητές του αναστατώθηκαν, τρόμαξαν, και ειδοποίησαν την αστυνομία!


Αυτή κι αν δεν είναι θρεπτική λιχουδιά…



Η τελευταία γαστρονομική μόδα στο Βιετνάμ είναι τα … ποντίκια.
Και όχι όποια όποια, αλλά συγκεκριμένα ποντίκια «ελεύθερης βοσκής», από αυτά που ζουν στους απέραντους ορυζώνες της Καμπότζης.




Πρόκειται δηλαδή για «καθαρά» ποντίκια υψηλής θρεπτικής αξίας, η διατροφή των οποίων είναι 100% οργανική.