17.9.14

Anyone...

Your favorite Enemies...





O Λαπαβίτσας αποδομεί τις υποσχέσεις του Αλέξη…




Ο γνωστός οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος παρ' ολίγον να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα κείμενο-φωτιά το οποίο ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο, αποδομεί λέξη προς λέξη τις εξαγγελίες που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από την ΔΕΘ.



Γράφει ο Κώστας Λαπαβίτσας την Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 με τίτλο «Μια πρώτη αποτίμηση των προγραμματικών δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ»:


Φονιάδες των πεζών… ποδηλάτες!



(Ο τίτλος είναι παράφραση του γνωστού συνθήματος περί λαών και Αμερικανών κι απαγγέλλεται με τον ίδιο τόνο. Έχει κανά δυο χρόνια που τον έχω σκεφτεί και έψαχνα ευκαιρία για άρθρο για να τον γράψω)
«Να παραδίδεται αποκλειστικά στα ποδήλατα μια φορά τον μήνα ένας κεντρικός άξονας της Θεσσαλονίκης, από την ανατολική της πλευρά μέχρι και τη δυτική, πρότεινε τη Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.




«Είναι μια ευκαιρία να αποκτήσει η πόλη, έστω και μια φορά τον μήνα, τη λογική ότι τα ποδήλατα είναι κυρίαρχο μέσο», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος πρότεινε -στη λογική της πεζοδρόμησης της λεωφόρου Νίκης- κεντρικοί δρόμοι της πόλης, από ανατολικά μέχρι και τον Βαρδάρη ή τη Σίνδο, να παραδίδονται στους ποδηλάτες, αποκλείοντας τα αυτοκίνητα.


ISIS: Στρατιωτική υπερδύναμη ή απλά κατσαπλιάδες;



Όταν αναφερόμαστε στην ISIS, καλά θα είναι να θυμόμαστε ότι δεν πρόκειται για μια καλά εξοπλισμένη πολεμική δύναμη αλλά για κατσαπλιάδες με μεταχειρισμένα όπλα.



Αποτελεί όμως μια σοβαρή απειλή;



Η πρεσβεία ήταν γεμάτη... με άδεια μυαλά.



Πριν λίγες μέρες ήρθε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο μια πρόσκληση για την οργάνωση πορείας διαμαρτυρίας προς την ουκρανική πρεσβεία.
Οι «αριστεροί» διοργανωτές υποστήριζαν ότι η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου που αποτελεί μια σύμπραξη νεοφιλελεύθερων και φασιστών με την αμέριστη υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΗΠΑ, Ε.Ε, ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ, πέρασε ρατσιστικούς νόμους κατά των μειονοτήτων, απαγόρεψε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, διώκει τους αριστερούς, καταδιώκει τους ρωσόφωνους και έχει εγκαθιδρύσει ένα γνήσιο φασιστικό καθεστώς.




Δυστυχώς στην έκκληση για την πορεία δεν συμμετείχαν και διάφοροι σεπτοί ορθόδοξοι ιεράρχες, γιατί τότε αυτοί θα υπενθύμιζαν στους οργανωτές πως εκτός από τον ιμπεριαλισμό, υπάρχει ο καθολικισμός, ο προτεσταντισμός και ο σιωνισμός, οι οποίοι έχουν βάλει στο μάτι τα ιερά και τα όσια της ορθοδοξίας.
Αν και η επίκληση του πανταχού παρόντος εβραιο-σιωνισμού μπορούσε να γίνει και από τους ίδιους τους οργανωτές, μοναδικούς υποστηρικτές της «προοδευτικής» Χαμάς και των παραφυάδων αυτής…


Όταν η ποδηλασία συναντά τη κακογουστιά….



Πριν από μερικές μέρες ανακάλυψα μια φωτογραφία μιας  γυναικείας ομάδας ποδηλασίας της Κολομβίας, που μου προξένησε (αλγεινή) εντύπωση, και την ανέβασα στο φέισμπουκ.
Που να ήξερα ότι θα η συγκεκριμένη φωτό θα γίνονταν viral σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού εκατομμύρια άνθρωποι έπαθαν την ίδια πλάκα με μένα…




Πρόκειται βέβαια για ποδηλάτισσες, άρα προχωρημένης κοσμοαντίληψης άτομα, και επειδή τελευταία και εδώ στη χώρα μας «νόμος είναι το δίκιο του ποδηλάτη» δείτε εδώ, όλα έρχονται και δένουν αρμονικά.
Μιλάμε δηλαδή για «προχώ» καταστάσεις…

Sancta simplicitas!



«Αυτά λέω και τώρα έξω, και δεν μου είπε κανείς να φύγω».





Ετσι απάντησε ο Αλέξης ο Τσίπρας στην παρατήρηση ότι, αν οι θέσεις του γίνουν οι επίσημες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, θα μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη, και με τον τρόπο αυτόν μας θύμισε τη βαθιά, την παιδιάστικη απλοϊκότητά του...