17.9.14

Όταν η ποδηλασία συναντά τη κακογουστιά….



Πριν από μερικές μέρες ανακάλυψα μια φωτογραφία μιας  γυναικείας ομάδας ποδηλασίας της Κολομβίας, που μου προξένησε (αλγεινή) εντύπωση, και την ανέβασα στο φέισμπουκ.
Που να ήξερα ότι θα η συγκεκριμένη φωτό θα γίνονταν viral σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού εκατομμύρια άνθρωποι έπαθαν την ίδια πλάκα με μένα…




Πρόκειται βέβαια για ποδηλάτισσες, άρα προχωρημένης κοσμοαντίληψης άτομα, και επειδή τελευταία και εδώ στη χώρα μας «νόμος είναι το δίκιο του ποδηλάτη» δείτε εδώ, όλα έρχονται και δένουν αρμονικά.
Μιλάμε δηλαδή για «προχώ» καταστάσεις…


Αν λοιπόν περπατούσατε στο δρόμο και βλέπατε την γυναικεία αυτή ομάδα (Bogota Humana) να σας προσπερνά, όλο κέφι και μπρίο, σίγουρα θα τρίβατε τα μάτια σας.
Αν μάλιστα οδηγούσατε, ίσως χάνατε το τιμόνι απ τα χέρια σας.
Η στολή ξεκινά ως κόκκινη και χρυσαφί, και κάπου στη μέση παίρνει ένα σάρκινο χρώμα, που κάνει τις κοπέλες να μοιάζουν ολόγυμνες.
Και αντί το όλο αποτέλεσμα να είναι σέξι, καταντά γκροτέσκο.
Η εντύπωση που προκλήθηκε από το αμφιλεγόμενο αυτό γούστο είναι τεράστια, και οι αντιδράσεις των απανταχού αθλητών, αλλά και φασιονίστας ανάμικτες.
Ακόμη και ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας Union Cycliste Internationale ο Brian Cookson αντέδρασε γράφοντας στο τουίτερ ότι «παραβιάζονται τα όρια της ευπρέπειας», και ότι θα πάρει μέτρα.




Ήδη η ομοσπονδία επικοινώνησε με την αντίστοιχη της Κολομβίας, επιστώντας της την προσοχή στο ότι θα πρέπει να ελέγχει τις στολές των ομάδων της αρμοδιότητάς της.
Η πρώην πρωταθλήτρια ποδηλασίας Nicole Cooke έγραψε στο τουίτερ: «Αυτή η εμφάνιση μετατρέπει το άθλημα σε ανέκδοτο», καλώντας τα μέλη της ομάδας να πουν όχι στον εξευτελισμό τους. «Κορίτσια αντισταθείτε», λέει.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η στολή που ξαφνικά έκανε διάσημη την συγκεκριμένη ομάδα, σχεδιάστηκε από μια αθλήτριά της, την Angie Ariza, και μάλιστα έτυχε απόλυτης αποδοχής από όλες τις συναθλήτριες της ανεξαιρέτως, οι οποίες δηλώνουν ενθουσιασμένες από το αποτέλεσμα.
Μάλιστα, όπως διευκρίνισε η ίδια, δεν προσπάθησε να πετύχει το γυμνό λουκ, αλλά της βγήκε από σπόντα…
Και συμπληρώνει ότι το επίμαχο σημείο του υφάσματος (λίκρα) είναι χρυσαφί, και όχι στο χρώμα της σάρκας.
Και τέλος, όπως λέει, τα χρώματα της στολής είναι αυτά του χορηγού, και δεν τα επέλεξε η ίδια, τονίζοντας ότι κάθε άλλο παρά σκανδαλώδες είναι το αποτέλεσμα.
Σκανδαλώδες ίσως όχι, κακόγουστο ναι, θα έλεγα εγώ…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου