4.4.15

Ένα τραγούδι για τον χειμώνα...

Μουσικές Ταξιαρχίες



Ο θίασος και ο θιασάρχης…



Η Κρουέλα κάνει κουμάντο στη Βουλή, οι αναρχικοί στα πανεπιστήμια, οι παράνομοι μετανάστες στη Λέσβο, ο Βαρουφάκης αναγγέλλει οικονομικά μέτρα που φθάνουν το 3,9% του ΑΕΠ (!), ο Βούτσης απειλεί με πιστωτικό γεγονός για να πλήξει τη χώρα του, ο Κουράκης και ο Μπαλτάς κατακρεουργούν την παιδεία, κάθε οικονομική δραστηριότητα βρίσκεται στην κατάψυξη και οι Έλληνες απολαμβάνουν ηδονικά το θέαμα.




Πέντε χρόνια κρίσης και αθλιότητας του οικονομικού και πολιτικού συστήματος, οι ΓΑΠ, Βενιζέλοι, Σαμαράδες, Χρύσανθοι, κ.λπ. και προπαντός ο γενικευμένος φιλοτομαρισμός, που ενίσχυσε όσο κανένας άλλος ο «εκσυγχρονιστής» Σημίτης και οι εθνομηδενιστές της Αριστεράς και της Προόδου, έκαναν πουρέ τα μυαλά των Ελλήνων, σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναδείξουν σε τρίτο κόμμα στη Βουλή μια συμμορία ναζήδων τρίτης κατηγορίας και σε κυβέρνηση μια παρέα που από τα καφενεία και τα μπαρ των Εξαρχειοκολωνακίων ανέλαβε να κυβερνήσει τη χώρα στη δυσκολότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της...


Ο Σύριζα και η σιωπηλή πλειοψηφία…



Καταλαβαίνω απόλυτα το γιατί τόσοι πολλοί συμπατριώτες μας όχι μόνο ψήφισαν Σύριζα, αλλά και τον στηρίζουν μετά μανίας.
Ακόμη και σήμερα, με δυο ολόκληρους μήνες απόλυτης μπαχαλοποίησης των πάντων, και με το φάντασμα της πτώχευσης να γελάει πάνω απ τα κεφάλια μας, έτοιμο να μας καταπιεί και να μας στείλει στις παλιές καλές πέτρινες εποχές.




Πρόκειται κυρίως για γονατισμένους από την κρίση ανθρώπους, που ποτέ δεν κατάλαβαν το τι έγινε και φτάσαμε στο γκρεμό.
Πρόκειται για άτομα απολιτίκ, που αν τα ρωτούσες πριν από μερικά χρόνια ποιος είναι ο υπουργός Οικονομικών δεν θα ήξεραν, άσχετα αν θα ήξεραν απ έξω που και πότε τραγουδάει η Έφη Σαρρή…
Μετά όμως έγιναν κι αυτοί αγαναΧτιστές.
Σαν τη Βαλαβάνη και την φίλη της Ραχήλ ένα πράγμα…


Η κυβέρνηση του «έλα μωρέ…».



Τι είπε στον ελληνικό λαό η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για την πρωτοφανή εισβολή των αναρχικών στον ιερότερο χώρο της Δημοκρατίας; «Ελα μωρέ... Και τι έγινε που μπήκαν κάποιοι στη Βουλή;».
Το ίδιο δυστυχώς λέει η κυβέρνηση για κάθε βήμα που κάνει και σέρνει τη χώρα στην καταστροφή.



Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε ότι «δεν τρέχει τίποτε αν καθυστερήσουμε για λίγο να πληρώσουμε μια δόση του ΔΝΤ».
Ελα μωρέ... Οταν άπαντες τον έκραξαν, δεν ζήτησε συγγνώμη (όπως έκανε με τους Πολωνούς, όταν τους βάφτισε... συμμάχους των ναζί), κυριάρχησε και πάλι το «έλα μωρέ... Τι έγινε που ένας κορυφαίος υπουργός λέει μια ανοησία παραπάνω; Δεν χάθηκε ο κόσμος!»…

Το Μνημόνιο είναι εδώ, και εφαρμόζεται κανονικά!



Τα ψέματα, τα υπονοούμενα, η δημιουργική ασάφεια, τα πανηγύρια, οι επάρσεις ότι δεν υποχωρούμε, οι δηλώσεις περί εθνικής αξιοπρέπειας έχουν τελειώσει, ενώ τώρα που ζητάμε δανεικά είμαστε εθνικώς υπερήφανοι, αλλά ώς πότε;




Η θρυλούμενη διαπραγμάτευση με την ευρωζώνη έχει φθάσει στο τέλος της και δεν θα δοθεί άλλη ευκαιρία.
Χάθηκε όμως πολύτιμος χρόνος, που σπαταλήθηκε άσκοπα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης...


Σημείο των καιρών…



Το θέμα, σας προειδοποιώ, είναι προσωπικό μου - αλλά αν πίστευα ότι δεν σας αφορά, δεν θα έκανα τον κόπο να το θίξω.
Αν συμβαίνει σε εμένα, που είναι η δουλειά μου, τέλος πάντων, να παρακολουθώ τα πολιτικά και να γράφω γι’ αυτά, πρέπει να συμβαίνει στον καθένα που δεν είναι τυπικά η δουλειά του, αλλά προσπαθεί να ενημερώνεται για την πολιτική.




Αρκετά με τις δικαιολογίες, προχωρούμε στο θέμα.
Αντίθετα με ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι φίλοι, η δουλειά μου έχει δυσκολέψει πολύ αφότου αποκτήσαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Δεν έχεις παράπονο! Από θέματα άλλο τίποτε», μου λένε οι φίλοι, αλλά ισχύει το αντίθετο. Πράγματι τα θέματα είναι πολλά, είναι όμως τόσο πολλά (και κάποιες φορές τόσο ακραία), ώστε χάνεται ολωσδιόλου το μέτρο με το οποίο θα κριθούν και, συνεπώς, η σημασία τους…

Με την ευγενική χορηγία της Μέρκελ …



Στην πρώτη επίσκεψή του στο Βερολίνο, απαντώντας σε ερώτηση γερμανού δημοσιογράφου για το «αντιμνημονιακό» του παρελθόν, ο Α. Σαμαράς είπε το περιβόητο «ουδείς αναμάρτητος».
Το είπε, ξαλάφρωσε και… τα υπόλοιπα τα γνωρίζουμε.



Επειδή αυτές οι ερωτήσεις είναι στημένες, οι προκαθορισμένοι να ρωτήσουν γερμανοί δημοσιογράφοι  πήραν εντολή να μην υποβάλουν την ίδια ερώτηση στον Τσίπρα, που έκανε τη δική του πρώτη επίσκεψη στη Γερμανία, αλλά να τον πάνε πιο «μαλακά».
Ετσι, αυτός έκανε την αυτοκριτική του με… συριζαίικο τρόπο…

Προσοχή στο «μουτζούρη» Αλέξη...



Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ένα εκπληκτικό σερί αστοχιών και συνεχίζει να κατευθύνεται με μεγάλες πιθανότητες «επιτυχίας» στον τελικό στόχο.
Ο στόχος της συγκυρίας την θέλει μέσω μιας παραδειγματικής κατάρρευσης της χώρας, να ανακόπτει την άνοδο του Ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη.



Τα πρώτα δείγματα είναι ήδη ενθαρρυντικά καθώς η επέλαση της Μαρίν Λεπέν ανεκόπη στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία, όπου από πρώτο στις δημοσκοπήσεις το Εθνικό Μέτωπο κατέλαβε την τρίτη θέση.
Οι Podemos στην Ισπανία έχουν περάσει επίσης στην τρίτη θέση...