24.3.14

Thief in the Night... (για τη Ζωζώ).

The Rolling Stones...
Αφιερωμένο εξαιρετικά στη Ζωζώκα...




Που το πάει ο Πούτιν;



Μετά τη ρωσική επέμβαση στη Κριμαία, ο κόσμος άρχισε να αναρωτιέται με ανησυχία: Μέχρι που θα το τραβήξει το σχοινί η Μόσχα;
Τι θέλει στα αλήθεια ο Πούτιν;
Η απάντηση ίσως να βρίσκεται στα λόγια των υποστηρικτών του.



Διαβάστε τι έγραψε στο Facebook ένας Μοσχοβίτης γιάπης ονόματι Artem Nekrasov: «αν ο Πούτιν καταφέρει να προσαρτήσει τη Κριμαία και τη νοτιοανατολική Ουκρανία ειρηνικά, προσωπικά του συγχωρώ τα πάντα.
Την ανομία των αξιωματούχων του, την διαφθορά, την έλλειψη προοπτικής στην οικονομία, την αταξία στην εκπαίδευση και στη δημοσιογραφία, ακόμη και την αποβλάκωση του λαού…».
Η παραπάνω ανάρτηση έγινε δημοφιλής επειδή, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, καθρεφτίζει την διάθεση του κοινού της Ρωσίας.
Από τότε που ανακοίνωσε την προσάρτηση της Κριμαίας, ο Πούτιν απολαμβάνει αποδοχή σε ποσοστό 75%.

Η Ζωζώκα, και η γίδα στη πλάτη…



Αυτή η ιστορία με την Ζωζώ, και με το επίδομα ανήλικου τέκνου που εισπράττει η μαμά της για να τη μεγαλώνει, αν και η κόρη της είναι ήδη μεγαλοκοπέλα και βάλε, είναι ενδεικτική τόσο του συστήματός μας, όσο και της ποιότητας του πολιτικού μας προσωπικού.
Και δη αυτού που θέλει να μας σώσει.



Διότι άντε και να δικαιολογήσω το λαρτζ και φιλόστοργό μας κράτος, ή τον κακομοίρη τον βιοπαλαιστή, ή ακόμη και τον «συμπαθή» αθίγγανο, που κάνει τη γρηγοράδα του, και που εκμεταλλεύεται το κοινωνικό  κράτος (μπάχαλο) που συντηρούμε, για να τσεπώσει κανένα μαϊμού επίδομα…

Ιδού πεδίο δόξης για την Ραχήλ!



Αντί η Ραχήλ να ασχολείται με τους αεροψεκασμούς, που έχουν καταντήσει μπανάλ, και αντί συνεχώς να αναρωτιέται «τι σκαρώνουν», για να μην αναφερθώ στον «διαστημικό εξερευνητή» Καπερνάρο, θα μπορούσε να ασχολείται με κάτι πιο χρήσιμο.



Όπως για παράδειγμα τις ιατρικές συνομωσίες….


Άσε μας ρε Τσίπρα…



Στις 25 Μαίου έχει ημερομηνία λήξης η κυβέρνηση, είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποια από τις ομιλίες του, προφανώς διότι πιστεύει ότι εκείνη τη βραδιά ο κόσμος θα του δώσει πάνω από 5 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ και θα έχει δικαίωμα να απαιτεί εθνικές εκλογές.




Παραβλέπουμε το γεγονός ότι τόσο ο Τσίπρας όσο και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια έχουν πέσει έξω στα πάντα.
Από τον Ιούνιο του 2012 έχουν προβλέψει εκλογές τουλάχιστον 5 φορές αλλά δεν έγινε τίποτε.
Μόλις πέρυσι τον Σεπτέμβριο έλεγαν ότι θα είναι ο τελευταίος χειμώνας της κυβέρνησης όμως ήρθε η άνοιξη και η κυβέρνηση κυβερνά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται ακόμη πώς θα γίνει ενιαίο κόμμα.


Οι μύθοι του ελληνισμού...



Επειδή υποθέτω πως όσα ακολουθούν είναι ενδεχόμενο να προκαλέσουν αντιδράσεις, σπεύδω να καταθέσω, ως εκ των προτέρων απάντηση, την πασίγνωστη ρήση του Σολωμού πως το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό.
Καλό θα είναι να τη θυμόμαστε αυτή τη φράση κάθε φορά που η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός, η εθνική τύφλωση και μυθολογία οδηγούν σε απώλεια του κριτικού πνεύματος, ακρογωνιαίου λίθου του Διαφωτισμού αλλά και του δυτικού πολιτισμού γενικότερα, συκοφαντημένου από έναν τυφλό και στρεψόδικο αντιδυτικισμό, δεξιό και «αριστερό».



Δύση και δυτικός πολιτισμός δεν είναι μόνο ο Μπους, αλλά και η δυνατότητα που έχει ο Μάικλ Μουρ να εμφανίζεται στη σκηνή κατά την απονομή των Οσκαρ, και να λέει στον Μπους «Ντροπή σας, κύριε πρόεδρε», υπό το (τηλεοπτικό) βλέμμα μερικών δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη, δίχως κανείς να διανοείται ότι θα μπορούσε να τον συλλάβει, να τον εξορίσει, να τον στείλει σε «στρατόπεδο αναμόρφωσης» ή απλώς να του κλείσει το μικρόφωνο.
Σε ό,τι αφορά λοιπόν ορισμένους «πατριωτικούς» ή/και «αντιιμπεριαλιστικούς» μύθους που διακονούνται και διακινούνται συστηματικά στη χώρα μας, ιδού - δυστυχώς για όσους βολεύονται με αυτούς - ορισμένες «διορθωτικές επισημάνσεις»…


Έρχονται τα αεροπλάνα χωρίς παράθυρα;



Γιατί να υπάρχουν παράθυρα στα αεροπλάνα, όταν μπορείς να βάλεις κάμερες που θα δείχνουν τον ουρανο;



Αυτή είναι η φιλοσοφία του νέου υπερηχητικού τζετ Spike Aerospace S-512, που σχεδιάζεται σήμερα, και που θα μπορεί να μεταφέρει ως και 18 επιβάτες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε λιγότερο από τέσσερις ώρες.
Θα έχει μέγιστη ταχύτητα 1.370 μίλια την ώρα!