2.2.18

Electrocute the Mannequin...

The Walking Who


Διπλή ήττα για τον Τσίπρα…

Εκτιμώ ότι ο Τσίπρας έπεσε στην παγίδα, που ετοίμασε για τον Κυριάκο και τη ΝΔ με αφορμή το Σκοπιανό», μου έλεγε χτες κορυφαίος, παλιός πολιτικός με μεγάλη εμπειρία στις πολιτικές καντρίλιες και το παρασκήνιο. 


 

«Οι όποιες αμερικανικές πιέσεις για να κλείσει τώρα το ζήτημα και να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με την οριστική τους ονομασία, λειτούργησαν ως πρόσχημα για να εκθέσουν την κομματική ηγεσία της ΝΔ και να προσφέρουν στο αριστερό και κεντροαριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ το άλλοθι που χρειαζόταν για να πάει σε εκλογές με διπλή «επιτυχία». Ότι έκλεισε το θέμα των Σκοπίων κι έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Τώρα κινδυνεύει να υποστεί διπλή ήττα»…Στην πιο Σκοτεινή Ωρα, η πιο Φωτεινή Κυριακή…

Αυτό που σου συνέβη προσωπικά και σε τρία χρόνια αριστερά έχασες σιωπηλά ότι είχες και δεν είχες, το κάνει ο Τσίπρας και στην Ελλάδα μας. Της παίρνει ότι έχει και δεν έχει και το πουλάει στους Ξένους. Φέρνει την χειρότερη συμφορά που ειδικά στα εθνικά θέματα είναι μη αναστρέψιμη.
Πες ότι η οικονομία μπορεί θεωρητικά να ξαναπάρει σε άλλα τρία χρόνια τα πάνω της αληθινά και όχι στα μαγειρεμένα χαρτιά.  Τον εθνικό χώρο που χάνουμε ύπουλα και σιγά σιγά στο Αιγαίο και στη Θράκη, το όνομα της Μακεδονίας και ότι ζημιά φέρει αυτό στο μέλλον πως θα τα ανακτήσεις αν έχεις βάλει και την υπογραφή σου από πάνω; Όχι δα! Γι’ αυτό ξέρεις εσύ πού θα είσαι αυτή την Κυριακή, και τι πάει να πει…

Τα πρόβατα γρυλλίζουν σαν... λύκοι!

Τι κάνει μια αυταρχική κυβέρνηση όταν ο κόσμος στρέφεται εναντίον της;
--Πρώτον προσπαθεί να τον μεταπείσει (επί της ουσίας).
--Δεύτερον, προσπαθεί να του δείξει πως είναι μάταιο να αντιστέκεται…
--Τρίτον, προσπαθεί να τον διασπάσει.
--Τέταρτον, προσπαθεί να βρεί «συμμάχους» (απέναντι στο κόσμο) και να συκοφαντήσει τους αντιπαλους της (για να μη στραφεί ο κόσμος σε εκείνους).


 

--Πέμπτον, προσπαθεί να φοβερίσει τον κόσμο!
--Και έκτον… θα δούμε λίγο πιο κάτω, τι κάνει όταν αποτύχουν όλα τα παραπάνω.
Ολόκληρο αυτό το σενάριο απομόνωσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το παρακολουθήσαμε βήμα-βήμα τις τελευταίες βδομάδες: Το πρώτο βήμα – να πείσει τον κοσμο για τις θέσεις της – απέτυχε νωρίς-νωρίς…Ούτε ο Μαδούρο έτσι!

Στις παλιές διαδηλώσεις που οργάνωνε το κόμμα υπήρχαν αλυσίδες περιφρούρησης. Μην τυχόν και χωθούν μέσα τίποτα παρακρατικοί και κάνουν προβοκάτσιες. Έτσι ξηγιέται πάντα το κράτος. Στέλνει τα κομάντος μεταξύ των αθώων, γίνονται επεισόδια κι έτσι την επόμενη φορά οι φιλήσυχοι πολίτες μένουν στα σπίτια τους. Τι; Γίνονται και σήμερα τέτοια; Αστειεύεστε!
Βγήκε τώρα μία εφημερίδα και είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ. ανησυχεί. Να θυμίσουμε σε όσους έχουν ξεχάσει ότι και στην Θεσσαλονίκη ανησυχούσε η ΕΛ.ΑΣ. μην τυχόν και βγουν τα Εξάρχεια της συμπρωτεύουσας στον δρόμο και έχουμε σοβαρές ταραχές. Τα παιδιά είδαν στο τέλος 500.000 κόσμο και είπαν να βγουν μια άλλη φορά που θα έχει λιακάδα. Είναι η ίδια αστυνομία που τις 500.000 τις μέτρησε ως 90.000! Προϊστάμενός της ο ένας και μοναδικός Τόσκας. Ούτε ο Μαδούρο δεν τα κάνει αυτά, σύντροφοι…