7.9.18

Little Indian Girl...

The Rolling Stones





Τσίπρας! Ο οκνηρός ημιμαθής λαϊκιστής της διπλανής πόρτας…


Ονομάζεται Δημήτρης Χριστοδουλάκης, είναι μαθηματικός και έχει διδακτορικό στα συστήματα πληροφορικής. Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που μού απευθύνει γράφει αυτά που ακολουθούν και τα οποία αισθάνομαι ότι πρέπει να μεταφέρω στους αναγνώστες μου. Πρόκειται για εξόχως ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, που θα πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.




Γράφει, λοιπόν, ο Δημ. Χριστοδουλάκης:
O Thomas Jefferson ήταν ο τρίτος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας. Επίσης ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας, σπουδαγμένος στις Ευρώπες, γαιοκτήμονας με πληθώρα δούλων στην κατοχή του και ολίγον προικοθήρας…


Θεοδόσης ο «αμερικανοφάγος»…


Πριν από πολλά χρόνια, τις καλές εποχές, τότε που τα δανεικά πέφτανε σαν χαλάζι και αφήναμε τις Καγιέν μας ξεκλείδωτες, είχα ένα παιδικό φίλο, τον Θεοδόση,  που δήλωνε … αγωνιστής.
Είχε ξεκινήσει στην εφηβεία του «αναρχικός», αργότερα είχε γραφτεί στο ΕΚΚΕ φωνάζοντας σε πορείες «ούτε ΗΠΑ ούτε και Ρωσία, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ», και τελικά κατέληξε, όπως μου έλεγε, ανένταχτος αριστερός, ζώντας για την εποχή που θα ξεκουμπιστεί το Πασόκ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, και όλο το κακό συναπάντημα, μπας και ζήσουμε επιτέλους «λεύτεροι».




Ήταν τόσος ο αγωνιστικός του παλμός, που κάποτε είχε δηλώσει να πάει εθελοντής στη Νικαράγουα για να βοηθήσει στη συγκομιδή του ζαχαροκάλαμου, αλλά ήταν καλοκαίρι, του  ‘κατσε ένα γκομενάκι στη Χαλκιδική, και έτσι η «επανάσταση» αναβλήθηκε προσωρινά…