9.2.14

Heartland...





The The.



Μια απίστευτη φάρσα… που άφησε εποχή!



Μια μέρα του Νοεμβρίου του 1996 ο προπονητής της Σαουθάμπτον εκείνη την σεζόν, Γκρέιαμ Σούνες, έλαβε ένα τηλεφώνημα.
Στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ο Ζόρζ Γουεά, ο οποίος μόλις την προηγούμενη χρονιά είχε ανακηρυχθεί καλύτερος παίκτης του κόσμου.
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μετά ο Σούνες, ο Γουεά του μίλησε για έναν ξάδερφο του από τη Σενεγάλη, ο οποίος είναι καλός επιθετικός, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Παρί Σεν Ζερμέν και είναι και διεθνής με την εθνική της χώρας του, με την οποία πρόσφατα κιόλας είχε σκοράρει.



Η συζήτηση εξελίχθηκε τόσο καλά που ο Σούνες δέχτηκε να δοκιμάσει τον προτεινόμενο από τον Γουεά παίκτη, ο οποίος εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε αναζήτηση ομάδας.
Λίγο καιρό μετά απ” αυτό το τηλεφώνημα ο 31χρονος Σενεγαλέζος Άλι Ντία πέρασε την πόρτα των γραφείων της Σαουθάμπτον και υπέγραψε ένα δοκιμαστικό συμβόλαιο ενός μήνα.
Παρά το γεγονός ότι στη μια και μοναδική προπόνηση που συμμετείχε προβλημάτισε με τις ικανότητες του, ή για την ακρίβεια με την έλλειψη αυτών, η τύχη αποδείχτηκε σύμμαχος του, όπως σε κάθε περίεργη και κουλή ιστορία αυτού του κόσμου…

Το απόλυτο φέσι….



Γενικά βλέπω πολλές ταινίες.
Συνήθως μου προκαλούν εντύπωση, και μου αρέσουν, οι δέκα στις εκατό.
Οι υπόλοιπες μου είναι αδιάφορες, ενώ κάποιες εξ αυτών είναι κυριολεκτικά «φέσια».



Και όταν μιλάμε για ταινίες χαμηλού κόστους, με άγνωστους συντελεστές, τότε και φέσια να είναι, δικαιολογούνται.
Όταν όμως μιλάμε για πολυδιαφημισμένες ταινίες που κόστισαν πολλά εκατομμύρια, και που διαθέτουν ένα καστ διασημοτήτων, με σκηνοθέτη έναν ζωντανό «θρύλο», τότε σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται το φέσι…

Αγαπητή κυρία Ραχήλ…




Αγαπητή κυρία Ραχήλ,
πήρα το θάρρος να γράψω σε εσάς, μια ανεξάρτητη Ελληνίδα, εγώ ο ταπεινός και εξαρτημένος, αφού παρακολούθησα τις προάλλες την εξ ολοκλήρου παρουσίαση των ιδεών σας στην εκπομπή του κ. Μπογδάνου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.



Επιθυμώ να επισημάνω δύο σημεία, τα οποία προκάλεσαν τις εντυπώσεις μου.
Το πρώτο είναι η θέση σας για τα μαγκάλια και τη διαφορά των θανάτων από αναθυμιάσεις στη Μεγάλη Βρετανία και τη Μικρή Ελλάδα.

Ο κλέψας του κλέψαντος.



«Αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» φώναζε η κουστωδία, προαναγγέλλοντας τους φετινούς αποκριάτικους αγροτικούς αγώνες του μεγάλου κάμπου.
«Να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση!» δήλωσε ο γνωστός αγωνιστής αγροτοπατέρας Βαγγέλης Μπούτας.



Όμως ήμασταν υποψιασμένοι.
Μόνο πέρσι, λέει, τουλάχιστον 37.000 αγρότες έκλεψαν τους Έλληνες φορολογούμενους εκδίδοντας εικονικά τιμολόγια σε συνεργασία με επιτήδειους μεσάζοντες, ανεβάζοντας μάλιστα έτσι δραματικά και τις λιανικές τιμές.
Και κάποιοι άλλοι εισήγαγαν ξένα αγροτικά προϊόντα, επί των οποίων κερδοσκοπούσαν τρελά, βαφτίζοντάς τα ελληνικά.
Πέρα από τις συνήθεις παλιές μαγκιές (έχω 35 στρέμματα, δηλώνω 120…) ή από το βρέξιμο πριν το ζύγισμα (κλέβοντας κοινοτικές επιδοτήσεις από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους) κοκ…

Γαλάζιος εμφύλιος…



       Gigikostas  εναντίον “Ξανθού”.
Το 2010, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Όχι τυχαία.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με το 10% που είχε λάβει στις εσωκομματικές εκλογές να του δίνει μπόι, και με την επιμονή του να τοποθετήσει τον αδελφό του στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, για να αυξήσει ακόμη περισσότερο την ισχύ στο μακεδονικό τσιφλίκι του, φαινόταν στα μάτια του Καλαματιανού ως απειλή.



Ο Ζορό ήταν επικίνδυνος κι έπρεπε να βάλουν τοποτηρητή δίπλα του για να δίνει ραπόρτο στα κεντρικά.
Τελικώς, η τύχη έφεξε στον Τζιτζικώστα.
Τον Ιανουάριο του 2013 διαδέχθηκε στην Περιφέρεια τον έκπτωτο Παναγιώτη Ψωμιάδη και στηρίχθηκε πολύ από το κόμμα του, το οποίο βιαζόταν να διώξει από πάνω του τον λεκέ του “Ψωμιαδισμού”.
Καλώς ή κακώς, μπορεί η Θεσσαλονίκη να ήταν γαλάζιο κάστρο, όμως οι δυο βασικοί της πυλώνες, ο “ψαλιδοχέρης” Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο “Μακεδονομάχος” Παναγιώτης Ψωμιάδης βρέθηκαν μπλεγμένοι σε σκάνδαλα και η σημαία της Νέας Δημοκρατίας άρχισε να εμφανίζει σκόρους.


Το Φαρμακονήσι και τα συριζέικα ψέματα…



Ένα από τα μεγαλύτερα δράματα στα νερά του Αιγαίου είχε την Παρασκευή ένα ακόμη επεισόδιο.
Οι λιμενικές αρχές βρήκαν το μικρό σκάφος που είχε ναυαγήσει στο Φαρμακονήσι πριν μερικές ημέρες.



Μέσα στο σκάφος που ανελκύστηκε βρέθηκαν οι σωροί των αγνοουμένων.
Ένας άνδρας, μια γυναίκα και άλλα δύο παιδιά.
Οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε έξι, ενώ τέσσερις ακόμα μετανάστες αγνοούνται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, μέσα στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν και άλλες σοροί, οι οποίες όμως "λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν".