9.1.16

I Gotcha...

Joe Tex




Επαγγελματίες του συνδικαλισμού, τέρατα της παθογένειας…



Στη διεξαγόμενη συζήτηση για το Ασφαλιστικό, συμβαίνει το εξής παράδοξο. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αντιδρούν στην πρόταση για το Ασφαλιστικό, την καταγγέλλουν και δηλώνουν ενάντια σε οποιαδήποτε συναίνεση.
Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι των φορέων των εργοδοτών συναινούν στο να πληρώσουν εισφορές προκειμένου να μην τιναχτεί το Ασφαλιστικό στον αέρα.




Αυτοί οι εκπρόσωποι των εργοδοτών δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως έχουν εκφράσει την προτίμησή τους σε κόμματα και πολιτικές της Αντιπολίτευσης.
Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η ΓΣΕΕ για παράδειγμα, απέχει από τη συζήτηση, έχει χαρακτηρίσει την πρόταση για το Ασφαλιστικό καταστροφική, υφεσιακή και άλλα πολλά...

Ο Αριστερός Μακιαβελισμός…



Με τα συνθήματα του αντιμνημονιακού αγώνα να έχουν χάσει πλέον το νόημά τους, το κύριο επιχείρημα είναι ένα και γνωστό: «Οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι;». Η απάντηση είναι ένα εμφατικό «Ναι».
Αλλά ας πούμε ότι το εκλογικό κοινό δεν κατανοεί (ή δεν θέλει να κατανοήσει) τις οικονομικές και λεπτομερείς πολιτικές αναλύσεις, παρά αρκείται να αφομοιώνει επιλεκτικά τα κοινωνιοκεντρικά και εύηχα επιχειρήματα της αριστερής διανόησης. 




Ειδικά στην Ελλάδα, αυτά κινούνται σε ένα ευρύ ιδεολογικό πεδίο που αφέθηκε ελεύθερο από τις «μη αριστερές» πολιτικές δυνάμεις, περισσότερο λόγω αδράνειας και λιγότερο λόγω ταυτότητας. Όταν ο φιλελεύθερος δημόσιος λόγος περιορίζεται από τον επικρατούντα συντηρητισμό της Δεξιάς, τότε είναι λογικό στο υποσυνείδητο του Έλληνα πολίτη, πανανθρώπινες αξίες όπως η κοινωνική δικαιοσύνη ή η ισότητα απέναντι στο νόμο να έχουν αριστερό πρόσημο.
Κάτι που δεν ισχύει στις δυτικές κοινωνίες…

Πρόσφυγες ή απλά λιποτάκτες και δειλοί;



Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θεωρούμε πρόσφυγα όποιον προέρχεται από τη Συρία και το Ιράκ, τις δύο χώρες όπου κυρίως μαίνεται ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ).
Θεωρούμε πρόσφυγες τους πάντες, είτε είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, αυτούς που αποκαλούμε διαχρονικά στην ιστορία άμαχο πληθυσμό, είτε πρόκειται για νέους άνδρες στην ακμή της ηλικίας τους.



Δεν είναι μυστικό ότι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι Σύροι και Ιρακινοί εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για να αποφύγουν να πολεμήσουν είτε με την κυβέρνηση, είτε με τους τζιχαντιστές. Κάποιοι από αυτούς ήταν ήδη στρατιώτες, το έσκασαν από τον στρατό και είναι λιποτάκτες. Κάποιοι άλλοι ήταν να στρατευθούν και διέφυγαν πριν τους εντοπίσει η στρατολογία. Αυτούς τους λέμε ανυπότακτους.
Ότι εκατοντάδες χιλιάδες νεαροί Σύροι λιποτάκτησαν ή το έβαλαν στα πόδια αντί να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τα σπίτια τους αποτελεί μια πραγματικότητα…

Αποδοχές-μαμούθ στους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ!



Τη δυνατότητα να φτάσουν στο μισθολογικό κλιμάκιο για το οποίο κάποιος απλός υπάλληλος θα χρειαζόταν 38 χρόνια προϋπηρεσίας(!!!!!) δίνει, μεταξύ άλλων, το νέο μισθολόγιο στους εκλεκτούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από την εγκύκλιο που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.



Στον αντίποδα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, οι διατάξεις του νέου μισθολογίου προβλέπουν περιορισμένες αυξήσεις μηνιαίων αποδοχών -καταβλητέες σε 4 ετήσιες δόσεις, από το 2016 έως το 2019- για περίπου 310.000 μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, μηδενικές μεταβολές μισθών για τους υπόλοιπους 140.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο και «πάγωμα» μισθολογικών ωριμάνσεων και συνολικών αποδοχών μετά την ανακατάταξη όλων των υπαλλήλων και τον επαναυπολογισμό των αποδοχών τους για χρονικά διαστήματα από 4 έως και 10 έτη!
Ειδικότερα, με βάση τις διατάξεις αυτές…

Πάλι στην «ατζέντα» το σενάριο του Grexit…



Με εντυπωσιάζει αυτόν τον καιρό η επιμονή γερμανικών - αμερικανικών κύκλων να επαναφέρουν το σενάριο του Grexit στη δημόσια ατζέντα. Εκατομμυριούχοι όπως ο Σόρος, περιοδικά φήμης όπως το «Forbes», πολιτικοί όπως ο Βέμπερ μάς υπενθυμίζουν τον κίνδυνο.



Προσπερνώ ότι η ανάλυσή τους αγνοεί το προφανές, τη νέα κατάσταση που επικρατεί στον ευρωπαϊκό Νότο, την ιβηρική αστάθεια και την ιταλική επανάσταση κατά της λιτότητας. Αφαιρώ, επίσης, από τη συζήτηση το σενάριο εξόδου της Βρετανίας από την Ενωση…