29.3.15

Child in Time...

Deep Purple



«Η χειρότερη κυβέρνηση στην ανθρώπινη ιστορία»!!!!!



Αλαλούμ στα οικονομικά, φλερτ με τον εθνικισμό και την Ακροδεξιά, μπάχαλο σε μεταναστευτικό, εθνικά θέματα και αθλητισμό βλέπει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χειμωνάς, περιγράφοντας την κυβέρνηση ως τη “χειρότερη κυβέρνηση στην ανθρώπινη ιστορία”, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.




Ο γνωστός συγγραφέας επιτίθεται προσωπικά κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, βάζοντάς την στην ίδια μοίρα με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής και χαρακτηρίζοντας “όνειδος” το “φλερτ” της, όπως λέει, με τους χρυσαυγίτες.
“Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Συγκυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή;”, διερωτάται…


Έχουμε και λέμε…



Έκλεισαν δυο ολόκληροι μήνες από τη μέρα που ο λαός (ξανα)πήρε την εξουσία στα χέρια του, και μπορούμε νομίζω πια, να βγάλουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά στην Πρώτη Φορά Αριστερά κυβέρνησή μας.
Τώρα το πόσο αριστερά είναι με τον Καμένο στα χειριστήρια, αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Ας το βρουν οι συνιστώσες, και μετά ας ενημερώσουν κι εμάς.




Όποιος διαβάζει τα συνήθη παραληρήματά μου, θα έχει καταλάβει προ πολλού ότι για μένα ο Σύριζα ήταν και θα είναι ότι το χειρότερο για τη χώρα.
Είπαμε, καλά να είναι και να υπάρχει με ποσοστό 3-4%, αλλά από κει και πέρα, απελθέτω από ημάς.
Και όμως, όχι μόνο υπάρχει αλλά κυβερνάει (τρόπος του λέγειν).
Και όχι μόνο κυβερνάει, αλλά καταφέρνει και διαλύει ότι με κόπο είχε χτιστεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Σαν να υλοποιεί κάποιο σχέδιο, μόνο που ούτε γι αυτό τον έχω ικανό…


Το νόμισμα και η μνήμη…



Η αξία ενός νομίσματος, το τι δηλαδή αγοράζει, δεν ορίζεται από την κυβέρνηση αλλά από τις αγορές, ανάλογα με την ποσότητά του και την κατάσταση της οικονομίας που αντιπροσωπεύει.
Όταν η Κυβέρνηση ορίζει διοικητικά την τιμή του πάνω από την αξία που θα το οδηγούσε η αγορά (πχ Σοβιετική Ένωση, Ανατολικές χώρες, Κούβα κλπ) τότε εξαφανίζονται τα προϊόντα που θα αγόραζε σε αυτή την τιμή.
Οπότε γίνεται υποχρεωτική η διανομή των βασικών αγαθών με δελτίο.



Ταυτόχρονα, το κράτος και το τραπεζικό σύστημα δέχεται συναλλαγές μόνο στην ορισμένη τιμή. Οπότε, εάν κάποιος κατέχει ένα διεθνώς αποδεκτό νόμισμα εντός της χώρας (πχ δολάριο, ευρώ κλπ) τότε έχει δύο επιλογές: να το ανταλλάξει σε μια αξία που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική του ή να το ανταλλάξει στη μαύρη αγορά χρήματος και αγαθών, που δημιουργείται αυτόματα, χάνοντας μεγάλο μέρος της αξίας του στους μαυραγορίτες που θησαυρίζουν...

Λεονταρισμοί εν ου παικτοίς...



Οι ημέρες περνούν και για μεταρρυθμίσεις ακούμε αλλά μεταρρυθμίσεις δεν βλέπουμε.
Ο πρωθυπουργός, αφού απέδωσε την ευθύνη της κρίσης σ’ εμάς –απολύτως σωστά- στη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο, ανέλαβε την ευθύνη και την υποχρέωση να τις προωθήσει, ούτως ώστε ν’ αναπνεύσει και να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία.
Από εκείνο το βράδυ του Βερολίνου, κυβερνητικοί παράγοντες
γράφουν και σβήνουν.




Γράφουν μια μεταρρύθμιση και την κοστολογούν, αλλά όλο και κάποιος κυβερνητικός παράγοντας διαφωνεί μ’ αυτή και τη βάζουν στην άκρη.
Γράφουν μια άλλη, την κοστολογούν κι αυτή, αλλά άλλος κυβερνητικός ή κομματικός παράγων διαφωνεί και τη βάζουν κι αυτή στο συρτάρι.
Όμως, δεν γίνεται δουλειά έτσι...


Η συζήτηση για τις ΟΥΚ είναι υποκριτική!



Από τη μύγα ξύγκι προσπαθεί να βγάλει μεγάλο τμήμα του πολιτικο-μηντιακού συστήματος με αφορμή τα συνθήματα που ακούστηκαν από άντρες των ΟΥΚ στο τέλος της παρέλασης και περίπου στο ύψος των Προπυλαίων,  όταν φώναξαν ρυθμικά «και το όνειρό μας είναι/ στην Πόλη εμείς να μπούμε/ σημαία να υψώσουμε/τον ύμνο εμείς να πούμε».




Μέγα θέμα λοιπόν ένα «τραγουδάκι» με το περιεχόμενο του οποίου μπορεί να διαφωνεί κανείς αλλά στο κάτω – κάτω δεν είναι οι άντρες των ΟΥΚ που ασκούν την εξωτερική πολιτική της χώρας...


Προχωρημένη φορολογική σκέψη…



Φόρο λίπους ετοιμάζει η κυβέρνηση και μάλιστα είναι ένα από το μέτρα τα οποία προτείνονται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που συζητιούνται ήδη στο Brussels Group.



Σύμφωνα με το Star προωθείται η αύξηση τουλάχιστον κατά ένα λεπτό, στην τιμή των προϊόντων που περιέχουν ζάχαρη, λίπος ή/και αλάτι…

Σωπάστε επιτέλους... λομπίστες της δραχμής!



Μια ατάκα από διαφήμιση που έχει γίνει… must αναφέρει «Κράζεις ή θαυμάζεις;» Ταιριάζει γάντι σε όσα συμβαίνουν τους τελευταίους δύο μήνες με αυτό το ιστορικό ατύχημα που προέκυψε ξαφνικά στην Ελλάδα αλλά και με την απίστευτη ανοχή που επιδεικνύει ο κόσμος.



Τόση μεγάλη καταστροφή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και παράλληλα, τόση υπομονή από τον ελληνικό λαό, δεν είχαμε ποτέ στη σύγχρονη ιστορία.
Πράγματι να δώσουμε χρόνο να ξεδιπλώσει το… όραμά του.
Να δώσουμε χρόνο στους υπουργούς να καταλάβουν τι συμβαίνει.
Αν και οι πιέσεις είναι ασφυκτικές, να τους δώσουμε την ευκαιρία να κάνουν αυτό που ο ελληνικός λαός τους εμπιστεύτηκε.
Δηλαδή αλλαγή πολιτικής, αλλαγή διαπραγμάτευσης αλλά σε καμιά περίπτωση να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας…