21.5.13

Έκτακτο ιατρικό ανακοινωθέν…


Αντιλαμβανόμενοι την αγωνία χιλιάδων (ίσως και πολύ παραπάνω, οι πληροφορίες εκ της διευθύνσεως του Ορθογράφου παραμένουν συγκεχυμένες) αναγνωστών που αναρωτιούνται πού είναι επιτέλους το 4ο και φαρμακερό πόνημα του Παραβάτη που αφορά στη φετινή Γιουροβίζιον, εμείς οι θεράποντες ιατροί του στο … νοσοκομείο ανιάτων _____  (δεν αναφέρουμε ποιο ακριβώς, γιατί η μαζική παρουσία groupies αντενδείκνυται σοβαρά), έχουμε να ανακοινώσουμε τα εξής:



Ο Παραβάτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο μας επειγόντως κοντά στα μεσάνυχτα της προηγούμενης Κυριακής προς Δευτέρα.
Σύμφωνα με τους οικείους του, έπαθε σοβαρό κατατονικό επεισόδιο αμέσως μετά την απογοητευτικά γλυκανάλατη εμφάνιση της Bonnie Tyler, της οποίας η φωνή – σημειωτέον – έχει απωλέσει σε ασυγχώρητο βαθμό το «γρέζι»,  άλλοτε σήμα κατατεθέν της, κάτι  που επιβάρυνε την ήδη κλονισμένη εσχάτως πνευματική και διανοητική του υγεία.
Η κατάστασή του αντιμετωπίστηκε άμεσα με συνδυασμό συμβατικής και πειραματικής (που υποτίθεται ότι αναδομεί τα καμένα εγκεφαλικά κύτταρα) φαρμακευτικής περίθαλψης, και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Μετανοείτε… ο καιρός γαρ έγκυος!!!!!!


Τις προάλλες πέτυχα τυχαία στο δρόμο έναν παλιό συμμαθητή, που είχα να τον δω εικοσιπέντε και βάλε χρόνια.
Αν εξαιρέσουμε την κοιλιά και τη φαλάκρα, δεν άλλαξε και πολύ από τότε….
Βλάκας ήταν, και βλάκας παρέμεινε.




Μάλιστα, με είχε 20 λεπτά όρθιο, στη μέση του δρόμου, να μου αναλύει την προσωπική του κοσμοθεωρία για τα οικονομικά χάλια που ζούμε.
Και εγώ τον άκουγα ενεός.
Άλαλος.
Απορώντας με το μέγεθος της ανθρώπινης ηλιθιότητας.
Που όταν είναι έμφυτη, και συνδυάζεται με την ημιμάθεια, τότε δημιουργείται ένα εκρηκτικό μίγμα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που μπορεί να οδηγήσει.

Η επάρατη Δεξιά.


 Ή όταν από θύμα γίνεσαι θύτης....

Το κράτος της δεξιάς και η οικοδόμηση του είναι μια ανεξίτηλα χαραγμένη περίοδο της ελληνικής πολιτικής ιστορίας.
Η επικράτηση στον εμφύλιο, η άνοδος στην εξουσία του στρατάρχη Παπάγου, και η παντοδυναμία Καραμανλή τα πρώτα χρόνια της ΕΡΕ αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της.
Το διάστημα αυτό ανελλιπώς μέχρι και σήμερα χρησιμοποιεί η ελληνική αριστερά για να καταδείξει τις διώξεις τις δυσκολίες και την κακομεταχείριση που υπέστη από την κακή, βάρβαρη και επάρατη δεξιά.



Βασικά στοιχειά της πολιτικής των κυβερνώντων της εποχής ήταν οι απαγορεύσεις και η πολιτική ανελευθερία προς την απέναντι πλευρά του πολιτικού φάσματος.

 

Μεταλλάσσοντας τον καπιταλισμό.


«Η κρίση είναι ο καπιταλισμός», έγραφαν τα πανό των ακτιβιστών του κινήματος Occupy Wall Street.
Η βιομηχανική εποχή πλησιάζει στο τέλος της, και μαζί της τελειώνει το παλιό μοντέλο του καπιταλισμού.



Το συνεχιζόμενο παγκόσμιο οικονομικό χάλι, η αυξανόμενη ανισότητα, και η καταστροφή του περιβάλλοντος, μερικές μόνο εκφάνσεις της κρίσης, προκαλούν το ερώτημα: Μπορούμε να επιδιορθώσουμε τον καπιταλισμό ως σύστημα, και αν ναι, πως;

In Memoriam….


Μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της ιστορίας της ροκ μουσικής πέθανε σήμερα από καρκίνο.



Πρόκειται για τον κιμπορντίστα του θρυλικού γκρουπ Doors Ray Manzarek, οι μαγικοί ήχοι του οποίου συνόδευαν τους στοιχειωμένους στίχους του μεγάλου (επίσης μακαρίτη προ πολλού) Jim Morrison, επηρεάζοντας μουσικά τουλάχιστον δυο γενιές.

Δημόσιοι υπάλληλοι …. φαντάσματα!


«Λαυράκια» έβγαλε ο αιφνιδιαστικός έλεγχος που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Πολιτισμού.
Το πόρισμα της ΕΔΕ για τον έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη του Πάσχα, δείχνει σύμφωνα με την Καθημερινή, ότι υπάλληλοι αυτοχρίσθηκαν προϊστάμενοι και έδωσαν άδειες, ενώ υπήρξαν αδειόχαρτα που υποβλήθηκαν κατόπιν… ελέγχου και εργαζόμενοι που υποτίθεται ότι εμφανίστηκαν στην υπηρεσία , αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, καθώς άλλοι είχαν χτυπήσει την κάρτα για λογαριασμό τους.



Κύκλοι του υπουργείου, έκαναν μάλιστα γνωστό στην Καθημερινή ότι παρατηρήθηκαν και φαινόμενα ενδεχόμενης αντιποίησης αρχής.
Μεταξύ άλλων προέκυψε ότι οι υπάλληλοι που εργάστηκαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία ανέρχονται σε 99, ενώ εκείνοι που απουσίασαν -δικαιολογημένα ή όχι-σε 115.



Έγιναν όλοι τους Σαμαρικοί! (Και καλά κάνουν).


Τι έγινε ρε παιδιά;
Οι Γερμανοί ανακάλυψαν ξαφνικά τον Σαμαρά;
Τον υμνούν λες και είναι ο δικός τους ηγέτης.
Τι εξυγιαντής ακούσαμε, τι εγγυητής των μεταρρυθμίσεων, τι μεγάλος πολιτικός, γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες.
Θα πρέπει να κλείσει μάτια κι αυτιά ο πρωθυπουργός γιατί με τόσες κολακείες κάποιο λάκκο έχει η φάβα.



Για θυμηθείτε.
Στον Παπανδρέου έδωσαν μέχρι και βραβείο κορυφαίου Ευρωπαίου πολιτικού και δείτε που βρίσκεται σήμερα.
Γι’ αυτό, λοιπόν, ας προσέχουν στο Μαξίμου, οι Γερμανοί όταν… ξανάρχονται έχουν σκοπό, και δόλο ενίοτε.

 

Έριδες δήμων με το «Ελ. Βενιζέλος»!


Διένεξη έχει ξεσπάσει μεταξύ των Δήμων Παιανίας και Σπάτων και της εταιρείας του αεροδρομίου, αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους χώρους του, για την πληρωμή των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Από το ΣτΕ θα κριθεί το μέλλον της περαιτέρω αποκρατικοποίησης του «Ελ. Βενιζέλος», καθώς καλείται να βγάλει μία απόφαση στη διένεξη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών (ΔΑΑ) και των Δήμων Παιανίας και Σπάτων για συνολικές αξιώσεις 50 και πλέον εκατ. ευρώ.



Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία στο κυριακάτικο φύλλο της, η δικαστική διένεξη αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της περαιτέρω αποκρατικοποίησης του «Ελ.Βενιζέλος», αλλά και στη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός του αεροδρομίου.
Οι αξιώσεις για δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας δεν έχουν αποδέκτες μόνο την εταιρεία εκμετάλλευσης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», αλλά σχεδόν όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στον Αερολιμένα, όπως τα καταστήματα ΙΚΕΑ, Duty Free, Factory Outlet, Olympic Catering, αλλά και το ξενοδοχείο Sofitel.