24.3.13

Loving the Alien....

David Bowie- Loving the Alien!






Κι εσύ συντρόφισσα ΔΗΜΑΡ;


Το διάβαζα κι έλεγα «ας μην είναι αλήθεια, ας είναι φάρσα!»
Δυστυχώς, δεν ήταν.
Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, έστειλε «με συντροφικούς χαιρετισμούς» ένα e-mail στο οποίο ενημέρωνε τυχόν ενδιαφερόμενους ότι στις 27 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων για τις θέσεις διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία της χώρας.


Όλα ωραία μέχρι εδώ.
Έλα, όμως, που ζητούσε να αποσταλούν και «σε μας» τα ονόματα και τα βιογραφικά των υποψηφίων μαζί με το όνομα του νοσοκομείου καθώς και κάποιες εναλλακτικές, μη τυχόν και ισχύσει, τελικά, διάταξη του νόμου 3329 η οποία θεσπίζει ζήτημα εντοπιότητας για τους διοικητές και τους υποδιοικητές.



Είναι να μη σε θέλει….


Διαβάστε και τρελαθείτε…
Όλοι εσείς που τη βγάζετε με ελάχιστα ευρώ, και έχετε χαζέψει από τα αλλεπάλληλα χαράτσια, τις αυξήσεις, τους λογαριασμούς, και την ανεργία.

 
Έχουμε λοιπόν και λέμε.


Αυτά είναι τα πρότυπα των νέων μας;


Μια από τις χειρότερες κατάντιες του πολιτισμού που δημιουργήσαμε, με την ευρεία και ελεύθερη  διάδοση της πληροφορίας, τα εκατοντάδες ΜΜΕ, το διαδίκτυο, και την πανσπερμία απόψεων, είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε πλέον πρότυπα για την νεολαία μας.


 Ή μάλλον έχουμε, αλλά για όλους τους λάθος λόγους.
Σε μια κοινωνία όπως είναι η σημερινή, ποια είναι τα πρότυπα των νέων;
Οι πολιτικοί;
Οι καλλιτέχνες;
Οι αθλητές;
Οι ποιητές;
Οι επιστήμονες;
Οι διανοητές;
Ποιοί;

Για όλα φταίει η Μέρκελ!


Σε αυτή τη τελευταία κρίση που πλήττει το ευρώ, δεν φταίνε οι Κύπριοι.
Η Άγκελα Μέρκελ φταίει, και η κυβέρνησή της.
Μη χάνετε τον καιρό σας να ψάχνετε για άλλες ερμηνείες.
Δεν φταίει ο παραφουσκωμένος τραπεζικός τομέας που διαθέτει κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία ύψους €128 δισ σε μια χώρα με ΑΕΠ μόλις €17 δισ.
Όχι! Η Μέρκελ φταίει.

 
Μη κατηγορείτε τις τράπεζες εκείνες για τις οποίες οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν από τον περασμένο Νοέμβριο, ότι άνοιξαν τα χρηματοκιβώτιά τους για να βάλουν μέσα οι Ρώσοι ολιγάρχες €12 δισ, χωρίς πολλά πολλά ερωτήματα.
Ή που γέμισαν από αραβικές καταθέσεις, προερχόμενες από περίεργες πηγές…

Θεσσαλονίκη: Πόλη κτιρίων φαντασμάτων…


Θεσσαλονίκη. Η πόλη που αποστρέφεται το πιο όμορφό της πρόσωπο ή, ακόμα καλύτερα, η πόλη που φτύνει στον καθρέφτη το πρόσωπό της.



Για να το ξεκαθαρίσω σε όποιον αρχίσει να αποκτά εκείνο το πολύ γνωστό επιθετικό ύφος για τον τίτλο του άρθρου.
Την πόλη αυτή, έστω και αν δεν γεννήθηκα εδώ, την αγαπάω, την πονάω και κάνω οτιδήποτε είναι δυνατόν για να την κάνω καλύτερη.
Δεν θα αρχίσω να αναφέρομαι στα κακώς κείμενα με τα graffiti, τα σκουπίδια και τα κατεβασμένα μούτρα στα λεωφορεία, όπως επίσης και στα κινητά μέσα στα λεωφορεία και άλλα πολλά άσχημα.
Θα πάω λοιπόν απευθείας στο θέμα, τα αρχοντικά και τα αστικά σπίτια των εξοχών, της Allatini Degirmeni, της σημερινής Βασιλίσσης Όλγας.


Και ας τρώγωμεν πέτρες…


Στην Κύπρο ταιριάζουν τα «ΌΧΙ» ∙ όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε μια δραματική ώρα για το νησί, ο Τσίπρας πόνταρε όλα τα χρήματα του κομματικού του ταμείου στο αντανακλαστικό ΌΧΙ της κυπριακής βουλής, επιχειρώντας να το μετατρέψει επικοινωνιακά στην πρώτη συμβολική αντιστασιακή πράξη απέναντι στην «Ευρώπη των Μνημονίων».

 
Ο Λαφαζάνης με το γνωστό ρητορικό του τόνο κατήγγειλε με σθένος τον καπιταλισμό, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν μια καλή ευκαιρία για να ασκήσουν αναδρομική κριτική απέναντι στις «ενδοτικές ελληνικές κυβερνήσεις», που δεν είχαν το σθένος να πουν κι αυτές το αντίστοιχο «βροντερό ΌΧΙ».
 

Ανακατατάξεις στην περιοχή;


Ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες μπορούν να αλλάξουν όχι μόνο το σκηνικό των ημερών αλλά και το μέλλον της Ελλάδας, της Κύπρου και γενικότερα της περιοχής σημειώνονται κάθε ώρα που περνάει στην περιοχή μας.
Ελπίδα όλων οι αναπόφευκτες αλλαγές να είναι θετικές.


Η πιο εντυπωσιακή είναι ο προγραμματισμός άμεσης κοινής συνεδρίασης των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Ισραήλ.
Η ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες ώρες για λεπτομέρειες και η εξέλιξη είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς φαίνεται ότι οι υπερδυνάμεις και οι χώρες της ανατολικής μεσογείου βρίσκονται μπροστά σε προσπάθεια επαναπροσδιορισμού των συμμαχιών και συνακόλουθα της εκμετάλλευσης των πλουσιότατων κοιτασμάτων της περιοχής.