26.9.15

Πώς νικάει αδιάκοπα ΤΟ Καθεστώς της Διαφθοράς…



Αειθαλές και διαχρονικό, ΤΟ Καθεστώς της Διαφθοράς αενάως θριαμβεύει στον τόπο μας. Αλλάζοντας προσωπεία πνίγει τον Ελληνικό Λαό από τη σύσταση του Νεοελληνικού Κράτους.
Την Κυριακή πάλι βγήκε αλώβητο και από την τελευταία εκλογική δοκιμασία του…




Τέταρτη χρονιά πλέον, συνεχίζουμε από αυτή τη στήλη να περιγράφουμε τα καμώματα ΤΟΥ Καθεστώτος του Πελατειακού Εθνολαϊκισμού. Το Πελατειακό Ιδιωτικό Παρακράτος (ΠΙΠΑ) και το Ποικιλόχρουν Ακροδεξιό Φαινόμενο (ΠΑΦ) είναι οι δύο βασικές συνιστώσες ΤΟΥ…

Το “άστρο” του Τσίπρα…



Στην προχθεσινή γελοιογραφία τού Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή, φαίνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος να τρέχει ενθουσιασμένος πίσω από τον επανεκλεγέντα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να του υποδείξει 6 αριθμούς του Λόττο.
Ο υπαινιγμός, ξεκάθαρος: ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι, για να το πούμε ευγενικά, ένας πραγματικά τυχερός άνθρωπος.



Μοιάζει να είναι όντως έτσι, εν πρώτοις.
Ο άνθρωπος που έφθασε την χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, που «άλλαξε» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κάνοντας το τελείως αντίθετο από αυτό που υποστήριζε ο ίδιος πριν από αυτό, που της φόρτωσε ένα τρίτο μνημόνιο χωρίς κανένα αντάλλαγμα, αυτός λοιπόν όχι μόνο τις κέρδισε, αλλά τις κέρδισε χάνοντας πολύ μικρό μέρος της δύναμής του.
Ποιος αμφισβητεί ότι έχει άστρο;


Εκείνος το είχε πει…



Πόσο δίκιο είχε ο Μάρτιν Σουλτς και πόσο γρήγορα επιβεβαιώθηκε!
Οταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Τσίπρα για τη νίκη του και εξέφρασε την απορία πώς καταφέρνει να συνεργάζεται ένα κόμμα της Αριστεράς ―και δη της ριζοσπαστικής τοιαύτης― με ένα «ακροδεξιό μόρφωμα» (γιατί έτσι χαρακτήρισε τη νέα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, την «κυβερνητική» συνιστώσα, τους ΑΝΕΛ) κατηγορήθηκε από διάφορες φωνές της συμπολίτευσης ότι παρενέβη στα εσωτερικά της χώρας.



Τόλμησε να θίξει τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε! Μιλούμε για τέτοια ρίγη φρίκης, που σκόρπισε στους αγωνιστές της «δημοκρατίας» το τραχύ, αλλά εύστοχο, σχόλιο του Σουλτς για τους ΑΝΕΛ. (Σ.σ. Οφείλω να βάζω τη δημοκρατία σε εισαγωγικά, όταν αναφέρομαι στους αγωνιστές της, διότι η κρατούσα αντίληψη για τη δημοκρατία στην Ελλάδα είναι ότι η πλειοψηφία, αν θέλει, μπορεί να καταργήσει ―ίσως με κάποια επιτροπή αλήθειας;― ακόμη και τον νόμο της βαρύτητας...).


Καψάλισμα...



Το πάθημα με όσα είχαν γίνει με τον νυν περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη δεν έγινε μάθημα. Κι αυτό οδήγησε σε κυβερνητικό «καψάλισμα». Πάλι καλά που συνέβη δυό μέρες μετά τις εκλογές και όχι δυό μέρες πριν.




Το πλέον ενοχλητικό στην περίπτωση του Δημήτρη Καμμένου, όπως και στην περίπτωση Καρυπίδη, δεν είναι το κόψιμό τους μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για τον πρώτο και της υπουργοποίησης του δεύτερου.
Το ενοχλητικό είναι ότι αυτό γίνεται με υποδείξεις και υπενθυμίσεις τρίτων, αυτών δηλαδή που είχαν κρατήσει και αποθηκεύσει στον σκληρό τους δίσκο τα «tweets» και των δύο για θέματα που σχετίζονται με ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ρατσιστικών απόψεων και προκαταλήψεων ανάκατα με αντιαριστερό μένος…

Βουλευτές και υπουργοί που «κάηκαν» από το Twitter…



Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που μπορεί μεν να εκφράστηκαν ελεύθερα και μάλλον πιο ελεύθερα από ό,τι θα έπρεπε στα και το «πλήρωσαν ακριβά».




Αν και πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η… παραίτηση υπουργού μέσα σε 12 ώρες από την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, αρκετοί είναι οι βουλευτές που κατά καιρούς αναγκάστηκαν να είτε να κλείσουν τους λογαριασμούς στο Twitter ή να αποχωρήσουν από την θέση τους...