10.11.14

Αυτοσχεδιασμός...

Ross Daly



Η Αμφίπολη, και η προπαγάνδα….



Η εβραϊκή γιορτή Hanukkah είναι τον άλλο μήνα, και αν παλιότερα δεν ήταν τόσο σημαντική,  τώρα τελευταία επειδή συμπίπτει με τα Χριστούγεννα γιορτάζεται όλο και περισσότερο, κυρίως από τους Εβραίους της Αμερικής.
Οι ιδέες αλλάζουν, η προπαγάνδα εξελίσσεται, και είμαι σίγουρη πως όπως γίνεται συχνά λίγο πριν από τις μεγάλες γιορτές, οι αρμόδιες αρχές για τις αρχαιότητες του Ισραήλ σίγουρα θα ανακοινώσουν κάποια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη, έτσι ώστε να θυμίσουν στους Εβραίους τους αρχέγονους δεσμούς τους με τη γη του Ισραήλ.




Οι αρχαίοι έχτιζαν μνημεία και έστηναν αγάλματα ως μέρος της εκστρατείας προπαγάνδας τους, ενώ μέχρι και σήμερα τόσο η ιστορία όσο και η αρχαιολογία παραμένουν βασικά συστατικά της κρατικής προπαγάνδας.
Αυτό μερικές φορές είναι κακό, αλλά άλλες φορές είναι και  καλό…


Το ηθικό των Ελλήνων…



Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα ΜΜΕ παρουσιάζουν -θέλουμε να ελπίζουμε από άγνοια- τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις «βόλτες» τουρκικών πολεμικών πλοίων στη θάλασσα του Αιγαίου με τρόπο με τον οποίο πλήττεται το ήδη καταρρακωμένο ηθικό του ελληνικού λαού σε Κύπρο και Ελλάδα.




Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Οι παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, οι βόλτες των τουρκικών κορβετών και φρεγατών στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου και οι αβλαβείς διελεύσεις στις Κυκλάδες και, ορισμένες φορές, ακόμα και στα ανοιχτά των ακτών της Αττικής είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει.

Η εθνολαϊκιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.



Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται σήμερα με κάθε μέσο, θεμιτό και ήπιο ή πιο επιθετικό και δυσφημιστικό των αντιπάλων του, να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και να καταλάβει την εξουσία, ώστε να έρθει επιτέλους η ελληνική αριστερά στην εξουσία.




Λέει «επιτέλους» γιατί θεωρεί, όχι άδικα, πως η αριστερά του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ που είχε έρθει στην εξουσία το 1981 ήταν μια αριστερά «ιμιτατιόν» (μίμησης). Βέβαια εδώ μπαίνει το θέμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μιμηθεί αυτή την αριστερή μίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες μεθόδους και τα ίδια κόλπα με σκοπό την κατάκτηση της εξουσίας: έντονη κι αντιρεαλιστική, «επαναστατική» ρητορική με υψηλές κορώνες, παροχολογία, δημαγωγία, αποδοχή όλων των αιτημάτων όλων των κοινωνικών ομάδων ακόμη κι αν είναι αλληλοσυγκρουόμενα, κ.τ.λ…

Η Λερναία Ύδρα της Αριστεράς.



«Το πρόβλημα είναι ότι ο εμφύλιος δεν τελείωσε…», μου είπε φίλος γιατρός, κατά την διάρκεια εξέτασης.
«Δεν ήτανε εμφύλιος,» είπα.
Η ένσταση του απλώς απεδείκνυε την θέση μου. (Δηλαδή, πρέπει να λέμε «εμφύλιος» για να μην τους προκαλούμε.)




Αντί μακροσκελών επιχειρημάτων, τα οποία κανείς δεν ακούει αλλά απλώς περιμένει την σειρά του να μιλήσει, ανέφερα πολύ πρόσφατο επεισόδιο στο Ευρωκοινοβούλιο.
Μόλις προχθές, δύο Έλληνες ευρωβουλευτές, όρθιοι, διαμαρτυρόντουσαν ωρυόμενοι.
Ο λόγος; Με ιερά αγανάκτηση έλεγαν ότι ένα ψήφισμα της ευρωβουλής προσέβαλε την …Σοβιετική Ένωση! 


Επιτέλους βγαίνουν στους δρόμους οι ελληνικές Porsche!



«Τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε δεχτεί από την Ουγγαρία και την Τσεχία ιδιαίτερα δελεαστικές προτάσεις για να μεταφέρουμε εκεί την έδρα μας. Μας είχαν προσφέρει απαλλαγή από φόρους για διάστημα έξι ετών και δικό τους προσωπικό. Ωστόσο το brand Replicar Hellas θα έπαυε να υφίσταται».




Τα λόγια αυτά ανήκουν στον διευθυντή πωλήσεων της Replicar Hellas Θανάση Μητσοκάπα, της εταιρείας που με έδρα την Κατερίνη, κατασκευάζει αυτοκίνητα - αντίγραφα (ρεπλίκες) πολυτελών μοντέλων που κυκλοφόρησαν, για πρώτη φορά, λίγο πριν από το 1960...

Μεγάλη στρατηγική νίκη Σαμαρά!



Η υπόθεση της τριμερούς συμφωνίας για χάραξη ΑΟΖ στα χωρικά τους ύδατα δεν είναι κάτι απλό.
Και σίγουρα δεν έγινε απλά για τις εντυπώσεις.
Η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου δεν είναι ευκαιριακή αλλά μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή και να φέρει τα πάνω – κάτω στα γεωστρατηγικά δεδομένα της Μεσογείου.




Αρκεί να σκεφθεί κανείς την προτίμηση που δείχνουν οι Αμερικανοί στον Σϊσυ ενώ στον Ερντογάν την οργή τους επειδή δεν βοήθησε τους Κούρδους και τον ρόλο της Αιγύπτου στον αραβικό κόσμο.