9.12.12

Η μουσική μας για απόψε

Νέο κύμα και Γιάννης Πουλόπουλος για απόψε... από τον TopGunZ...

Το λυκόφως των (ντόπιων) ειδώλων!


Μιλάμε για την απόλυτη κατάντια.
Όχι του έθνους, του κράτους, του λαού, κλπ
Αυτή είναι δεδομένη, λόγω της οικονομικής κρίσης, της ύφεσης, της λιτότητας, και των σκληρών μέτρων.
Και εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα ξέρει καλά από κρίσεις και περιόδους ανέχειας,  όπως ξέρει πολύ καλά να επανέρχεται, αφού μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει, κλπ.


Δεν αναφέρομαι λοιπόν σε αυτήν την κατάντια, αλλά στην άλλη.
Εκείνη των ειδώλων!

Το μεγάλο δικαστικό παζάρι...


Eδώ και πάρα πολύ καιρό ζούμε την αποκάλυψη αυτού πού υποψιοζόμασταν πολλά χρόνια. Πώς το δικαστικό σύστημα στην Χώρα μας καρκινοβατεί.
Και δεν είναι τωρινό αυτό το φαινόμενο. Είναι διαχρονικό. Ξεκινάει από συστάσεως τού Νεοελληνικού κράτους. Δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί εξαίρεση αυτός ο Θεσμός όταν όλοι οι θεσμοί του Νεοελληνικού κράτους από συστάσεως του τσαλαβουτάνε στις λάσπες και πάνε κουτσαίνοντας την νεοελληνική ιστορική διαδρομή.

 
Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα μετά την δολοφονία του Μεγάλου Έλληνα Ιωάννη Καποδίστρια, δομήθηκε στις παλιές πελατειακές κοτζαμπάσικες βάσεις του Σουλτανικού δικαίου. Οι πρώτοι Έλληνες αυτόχθονες επιχειρηματίες, ήταν πρώην κατσαπλιάδες πού βάσισαν την ανάπτυξή τους στην προσκόλληση στο πελατειακό πολιτικό σύστημα,προκειμένου να αρμέγουν μέσω των κρατικών ταμείων, πού πάντα ήταν χρεοκοπημένα, αφού και αυτά με την σειρά τους, άρμεγαν τα δάνεια για να ταΐζουν την κρατικοδίαιτη επιχειρηματική και πολιτική διαπλοκή και να πετάνε και τα ψίχουλα στην ευρύτερη πελατεία τού "λαουτζίκου".
Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν σε μία τέτοια στρεβλή ανάπτυξη ενός κρατικού μορφώματος, που στερήθηκε τον Ευρωπαϊκό διαφωτισμό, η δικαστική εξουσία και το δικαστικό σύστημα να αποτελούσαν εξαίρεση.

Το "χωριάτικο" αυγό του φιδιού.


Ακούμε να λέγεται τόσο επίμονα και νευρικά ότι δεν είναι φασίστες το 13%-15% των Ελλήνων που δηλώνουν αποφασισμένοι να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, ή το 7% που πράγματι την ψήφισαν πριν από λίγους μήνες, ώστε αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι σαν ξόρκι, μια μαγική επίκληση για να διασκεδαστεί ένας βαθύτερος, ανομολόγητος φόβος: μήπως τελικά αυτό το σκοτεινό ρεύμα είναι κάτι περισσότερο από γέννημα της οικονομικής κρίσης, της αποσύνθεσης του πολιτικού συστήματος και του τρόμου μπροστά στην εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών;


Δεν ήταν φασίστες, αν το πάρουμε έτσι, ούτε το 44% των Γερμανών που ψήφισαν τον Χίτλερ το 1933. Απλώς μισούσαν τους κακομούτσουνους εβραίους «πλουτοκράτες», σιχαίνονταν τους μαυριδερούς τσιγγάνους, βδελύσσονταν και έτρεμαν τους «μογγόλους» μπολσεβίκους, αισθάνονταν αδικημένοι και ταπεινωμένοι από τους ισχυρούς της διεθνούς πολιτικής.
Δεν ήταν φασίστες, έλπιζαν όμως πως ο φασισμός θα τους απάλλασσε από όλους αυτούς, μαζί και από τη δημοκρατία που τους ανεχόταν ή τους κανάκευε.

Ο μύθος των Christmas Blues.


Στον δυτικό κόσμο υπάρχει μια ολόκληρη παραφιλολογία σχετικά με τη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών, στη περίοδο των Χριστουγέννων.
Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στα περίφημα Christmas Blues, που έχουν να κάνουν με την εντατικοποίηση της μοναξιάς, της απελπισίας, κλπ όταν όλοι γύρω μας υποτίθεται πως είναι χαρούμενοι.


Τα ΜΜΕ, ο κινηματογράφος, και η λαϊκή δοξασία, τείνουν να ενισχύσουν αυτή την άποψη.
Η οποία όμως είναι μύθος!

Ποιος προστατεύει τους ισλαμιστές δολοφόνους;


Η τέως πρωθυπουργική οικογένεια, έδωσε Γη και Ύδωρ στους Καταριανούς επενδυτές. Από τα μυστικά ταξίδια του Νίκου Παπανδρέου, ως την διθυραμβική παρουσίαση στο μέγαρο Μαξίμου, την απόδοση των εκατοντάδων εκατομμυρίων σε εταιρεία του ομίλου Μπόμπολα.
Την ίδια στιγμή που το ΕΘΝΟΣ βάφτιζε τον ισλαμοφασίστα δολοφόνο μωρών της Τουλούζης ως μαχητής της Τζιχάντ!
Συμπτώσεις, όπως πάντα.

  

Ο «εχθρικός» για το ΠΑΣΟΚ τύπος, οι «πραιτοριανοί» και η «στραβή»!


Πριν λίγα χρόνια ο  «εχθρικός» τύπος για το ΠΑΣΟΚ, αυτός που υποτίθεται πως … πολεμούσε τον Γιώργο Παπανδρέου, τότε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ (και σύμφωνα με όσα δήλωνε ο ίδιος), είχε ξεσπάσει σε με μια λυσσώδη επίθεση κατά του Καραμανλή, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης της ΝΔ το 2009.

  
Πέρα από τη συνολική εχθρική αντιμετώπιση του ιδίου του Καραμανλή και της κυβέρνησής του, είχε σχηματοποιήσει μέσα από τις αράδες του, μια κατακίτρινη όψη της πολιτικής και της επικαιρότητας, η οποία καμιά σχέση δεν είχε με την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Imagine.....

Επέτειος της άδικης δολοφονίας του Τζον Λένον σήμερα, οπότε τι άλλο, από το Imagine...
Ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.